Megéri a Yeezy 350 v2 ‘Black’?

Sneaker releasek idején mindig nagyon sok kérdést kapunk, hogy ez vagy az a sneaker “megéri-e”. Ilyenkor mindig elgondolkodunk, hogy ez alatt pontosan mit érthet a kérdező? Mivel a 350 v2 “Black” esetében itthon újra nagyon felizzott a hype és rég nem látott méretű campelések alakultak ki Budapest belvárosában és a Footshopban is több mint 700 ember tolongott a raffle-ön ezért körbejártuk, hogy megéri-e az adidas Yeezy Boost 350 v2 ‘Black’ színállása! Cikk és videó a tovább után!

Nézd meg a videót!

Ha pedig inkább olvasni szeretsz, akkor görgess lejjebb és olvasd el blogcikk formájában!

Már nem különleges esemény egy Yeezy drop

Mostanában volt gazdagon Yeezy drop, Ye komolyan gondolta, hogy “Yeezys for everyone”! Bár a szelektív hulladékot vinnék el olyan gyakran a házunk elől, mint ahogy droppolnak mostanában az új Yeezy színállások, ha követed nemrég elindult Sneaker Release Calendar sorozatunkat, akkor biztos te is egyetértesz.

Vannak a  ‘Black’ cw-nek különleges tulajdonságai!?

Egy oka lehet ennek a hypenak, hogy ennek a színállásnak olyan rejtett és különleges tulajdonságai vannak, ami miatt ennyire “megéri”. De mik lehetnek ezek? Talán az anyaghasználat és felépítés? A cipő felsőrésze a megszokott Primeknit anyagból készült, a varrások, a fűzőlyukak, a sarokpánt mind-mind ugyanott vannak és ugyanazok, mint az eddigi v2 cw-ken. Lehet, hogy a Boost talp? Ez is ugyanolyan, ugyanakkora, mint eddig. Tehát ez sem 24 karátos arany, gyémántokkal kirakva. Nem úgy mint ez 😀

Aranyos-gyémántos Yeezy

Aranyos-gyémántos Yeezy

Még azt is kipróbáltam, hogy le tudja-e esetleg  játszani Ye új albumát – de nem működött. A cipőnek tehát nincs különleges rejtett képessége. Akkor mi ez a nagy izgalom?

Yeezy 350 v2 "Black"

Yeezy 350 v2 „Black”

 

Lehet a fekete cw az oka?

Én úgy gondolom, hogy, ami megragadta a hazai sneakerhead és hypebeast közönség figyelmét, az maga a színállás lehet. Itthon az “All Black” színállás általában mindenből népszerű és eddig elég kevés fekete CW volt – és azok is aránylag régen: volt a Pirate Black v1-es és a Bred v2, de az is 2017-ben.

Yeezy Boost 350 v2 'Black'

Budapest rápörgött a cipőre

A Foot Locker és a Bizanc előtt már szerda reggeltől gyűltek a campelők, a Footshopban pedig rekordmennyiségű (több, mint 700) raffle jelentkező volt, ekkora tömegre senki sem számított. Srácok egy tipp: a raffle jelentkezést ne hagyjátok az utolsó pillanatra 😉

A cipő hivatalos retail ára 220 EUR / 220 USD volt, Magyarországon a Footshopban 74 185 Ft és a Foot Lockerben 69 990 Ft, a Bizáncban 90 000 Ft volt a cipő ára.

Yeezy Boost 350 v2 'Black' oldalcsík piros SPLY nélkül

Na de akkor megéri vagy sem?

Ha saját hordásra vetted ÉS nem foglalkozol azzal, hogy így meg úgy halott a Yeezy hype ÉS mondjuk már régóta vártál egy All Black cw-t, vagy egyszerűen csak tetszik ez a fekete szépség, ÉS ki tudtál és akartál adni ennyi pénzt a Yeezyre, ÉS voltál olyan kitartó a campelésnél vagy szerencsés a raffle-nél, hogy megszerezd a cipőt, akkor MEGÉRTE 🙂  Ha annyira tetszik a cipő, hogy még resell árat is fizetnél érte és utána szívesen hordod, akkor is MEGÉRI 😛

Reseller zóna

Ha resell célra vetted a cipőt, akkor az egész inkább csak matek (én személy szerint nem nagyon tudok azonosulni ezzel a hozzáállásal, ha cipőkről van szó 😀

A resell árak így pár nappal a drop után itthon 110-120 ezer Ft körül mozognak, a StockX-en inkább 130-140 000 Ft értékben köttetnek üzletek (viszont ha ott adod el, akkor a StockX díjait is ki kell fizetned és akkor kb. ugyanitt vagy).

adidas Yeezy Boost 350 v2 (Black FU9906)

adidas Yeezy Boost 350 v2 (Black FU9906)

Ha szerencsefia voltál

Tehát tegyük fel, hogy a Footshopban egyike voltál annak a több mint 700 embernek, aki feliratkozott a raffle-re és szerencsés voltál és megvehettél egy párat. Ha továbbadod, mérettől függően foghatsz rajta 40-50 000 Ft-ot. Eldöntheted, hogy neked így megéri-e, vagy sem. Szerintem, ha tinédzser vagy, akkor ez nem rossz zsebpénz, főleg ha az “összköltséged” mindössze annyi volt, hogy el vagy fel kellett jönni a Footshopba ÉS esetleg összetaposták a cipődet.

Ha ügyesebben campeltél mint egy kiscserkész

Ha mondjuk biztosra mentél és a Foot Locker előtt campeltél már szerda reggel/délelőtt, ahol a Footshophoz hasonlóan az ajánlott retail árat kellett kifizetni, akkor durván 42-48 órát kellett az üzlet előtt töltened. Ha ugye 40-50 000 Ft-ot tudsz fogni a cipőn, akkor nagyjából 1000 Ft-os órabérről beszélünk. Szerintem mostanság azért találhatsz diákmunkát, ahol kapsz ennyit vagy még többet is óránként. Főleg ha azt nézzük, hogy van rezsid is: a nagy campelés venned kell kaját, piát, orvosi igazolást, mindent IS – valószínűleg többet költesz, mintha nem az utcán élnél.

Yeezy doboz

Ha nemcsak a pénzre mész rá, hanem az élményre is

Ha nem ilyen szigorúan reseller bussiness szempontból nézzük, akkor beleszámolhatod, hogy a campelés egyben egy közösségi dolog is… Elvagy, dumálgatsz, új barátokat szerezhetsz, átérezheted a sneakerhead közösséghez tartozást.

Apropó, KÖZÖSSÉG: ha csak egy percre is, de otthagysz egy Off-White cipőt a padon őrizetlenül és az eltűnik, akkor az rendesen mínuszba tudja tenni a campelésedet és profit terveidet 😉 Ez éppenséggel egy megtörtént eset most péntekről és nekem idáig ez “Az Év First World Problemje” 😀 A fejleményeket a Magyar Hypebeast csoportban lehetett követni és egy fura happy enddel zárult – egy kuka mellett “megkerült” az eltűnt cipő, dobozostul-szatyrostul.

Yeezy Boost talp

Megéri? Döntsd el, hogy neked megéri-e!?

Na szóval, azon campelők közül, akiknek jutott cipő, mindenki döntse el, hogy neki személyesen megérte-e üzleti vagy egyéb szempontokból. Én itt inkább arra hajlok, hogy ez így már nem igazán érte meg. Ja, és persze azoknak a hypeléktalanoknak, akiknek még cipő sem jutott, egészen biztosan NEM ÉRTE MEG 😀

Mondd el te is a videó alatt kommentben, hogy szerinted megéri-e az új Yeezy Boost 350 v2 Black!

Szeretnéd megvenni a Yeezy 350 v2 ‘Black’ cipőt?

Akkor nézd meg a sneakerbox.hu shop Resell részlegét, ahol lehet pont be tudod húzni a méretedben!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • najlepszy sklep szerint:
    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik. Ez egy előnézet, a hozzászólás az engedélyezést követően fog megjelenni.
    Wow, incredible weblog layout! How lengthy have you been running a blog for? you make blogging look easy. The whole glance of your website is great, as smartly as the content material! You can see similar: sklep online and here najlepszy sklep
×