Sportautók és sneakerek- Arthur Kar portré

Gondoltál már arra, milyen lehet LA és Párizs között magángéppel utazgatni? És arra, milyen egy nagyvárosban a legmenőbb sportautókkal szelni az utakat, a leghypoltabb cipőkben és designer cuccokban feszíteni? Ez Arthur Kar élete! Párizsban nagy eséllyel fut össze valamelyik híres divatmágnás barátjával, LA-ben inkább Kanye-vel és hasonló alakokkal lóg. Ilyen ez, ha az ember a „vadonban” autókereskedő, jobbnál jobb vevők veszik körbe, van ok az irigységre! Ha jobban érdekel az élete, kattints a továbbra!

A gyűjtő

A gyűjtő

Ki is Arthur Kar valójában?

Nagy vonalakban egy perzsa nemzetiségű, de Franciaországban nevelkedett gépkocsi mágnás, aki a semmiből emelkedett fel és lett az autós kultúra ismert tagja. Ezek a tények ugyan magukért szólnak és valljuk be, erősen közhelyesek is. Így tehát kicsit mélyebbre kell ásnunk, hogy megértsük ki is ő valójában!

Túl sok legenda egy képen

Túl sok legenda egy képen

Édesapja autószerelő volt, ezért kiskorától kezdve inspirálta az autós világ. Karrierjét egy autómosóban kezdte, majd 20 évesen autókereskedőnek állt. Vevői köre egyre szélesebb lett és egyre ritkább és értékesebb autókkal kezdett üzletelni. Manapság már senkit nem kell felkeresnie, ahhoz hogy eladjon valamilyen értékes darabot, mivel az esetek többségében őt hívják, ha valami klasszikus kell. Ezt nevezem én sikertörténetnek!

Kar L’art de L’Automobile

Mégis akkor, mi köze neki a streetwear szférához? Jogos a kérdés! Amikor még számomra is ismeretlen volt, én sem tudtam tökéletesen ki ő, csak túl sok helyen tűnt fel az arca és elkezdett érdekelni kis is ő. Ahogy elkezdtem keresgélni, máris rátaláltam saját márkájára, amiben a két világ összekapcsolódik!

Gyűjtő, kereskedő és ikon

Gyűjtő, kereskedő és ikon

Mivel gyerekkorában nem csak az autók, hanem a sneakerek is nagy befolyással voltak rá, ezért a mai napig rengeteg időt tölt üzletekben és ezen a téren sem lustálkodott kapcsolatokat építeni. Mivel fő tartózkodási helye Párizs, ezért rengeteg híres tervezőt sikerült megismernie!

Érdekes kiegészítő, igaz?

Érdekes kiegészítő, igaz?

Pár éve indította el saját márkáját, ami nem feltétlen örvend a legnagyobb hypenak, de talán nem is ez a lényege. Erre egy tökéletes indok az, hogy őt valóban csak a művészi vonatkoztatás foglalkoztatja e-téren, ami jól néz ki, ő szívesen viseli. Saját kollekciójában is tökéletesen látszik ez a fajta gondolkodás, mivel előtte is csináltak már olyan pólókat, amire kocsikat nyomtattak – csak valószínűleg nem ilyeneket!

Crash Test

Crash Test

A jól öltözött kereskedő

Arthur és Virgil

Arthur és Virgil

Stílusa és sikerei nem csak az én érdeklődésem keltették fel, a HYPEBEAST stábja már 3 portré filmen van túl vele. Öltözködéséről mindig visszafogottan beszél, de sosem láthatjuk érdektelen outfitekben. Mindig sikerül megtalálnia az arany középutat a streetwear és a high fashion között. Ez manapság már sokszor nem egyszerű feladat, ebben a túlszaturált világban.

Még egy, hanem az egyik legfontosabb szokása az, hogy autóiba mindig csak valami tűz sneakerben ül bele. Legutóbbi megmozdulása az volt, hogy minden egyes Ferrariba csak a modellnek megfelelő feliratú OW Jordan 1-ben szállt be. Azért ez nem mindennapi!

Gyűjtő, kereskedő és ikon

Gyűjtő, kereskedő és ikon

Dolgozott együtt már Heron Prestonnal (mellesleg nagyon jó barátok is), Poggyval, Virgil Ablohval, Luka Sabbatal és Kanye kreatív csapatának is tagja. Ha még jobban bepillantanál életében egy HYPEBEAST podcastban hosszasan beszél életéről és munkásságáról is! Érdemes megnézni!

Tökéletes reggel

Tökéletes reggel

Whiteswan

Köteleségemnek érzem, hogy itthon is mindenki megismerje a HYPEBEAST vonalat!
×