Nike x Tom Sachs – Az űrprogram folytatódik

Tom Sachs, szerintem az egyik legkreatívabb designer, ami a sneakereket illeti. Ezt a Nikenál már sikerült is bebizonyítania. Ki ne emlékezne a Mars Yard lépőkre, amelyek teljesen egyedi darabokat hozott a piacra. Sachs ezúttal nem új cipőkkel, hanem néhány különleges ruhával és kiegészítőkkel készült, köztük egy poncsóval is.  Ha érdekel, hogy mitől is olyan különleges ez a darab kattints a továbbra!

Na de ki is az a Tom Sachs?

Tom Sachs a jelenleg 52 éves designer nagyrészt a saját webshopjában a maga által készített termékeket árusítja. A new york-i születésű designer, építész és producer a sneaker piacon nem volt soha akkor név, mint például Kanye West, viszont a cipői annál különlgesebbek. Az egyikről olvashattok is ide kattintva Kristófnak hála.

Tom Sachs - A mögötte lévő bringán is visszaköszön a védjegye

Tom Sachs – A mögötte lévő bringán is visszaköszön a védjegye

A különleges hasitasi

Sachs most nem egy Nike cipővel érkezett, hanem egy több darabból álló ruházati kollekcióval. Megtalálható benne öv, sapka és az egyik nagy kedvencem: a poncho. Ennek az esőkabátnak az egyik legnagyobb különlegessége, hogy egy hozzá kapott övtáskában bármikor magunkkal tudjuk vinni. Kinézetre maga a táska szerintem teljesen jó külsőt kapott, ugyanis Tom egy előző cipőjéből inspirációt véve hasonló anyagokat használt fel. Ez a cipő az Overshoe, amelyet tavaly Londonban adtak ki, és idén május 10-én viszont fogjuk látni a polcokon a poncsóval együtt.

Tom Sachs és a Nike legújabb kollekciója egy régi ismerőssel együtt

Tom Sachs és a Nike legújabb kollekciója egy régi ismerőssel együtt

A poncsó

A kis táskából kirántva az esőkabátot az ember magára is tudja venni. Ennek a külsején nagyon sok extrát nem találunk meg, ugyanis sima fehér színt kapott a kabát egy kis Nike reflektív swoosh-sal. Az egészen az egyik legfeltűnőbb a Tom Sachs védjegyévé vált kézírás. A kabáton lévő írás szinte egy címke tartalma kimásolva, ugyanis látjuk a gyártás helyét és Nike ID kódját is.

Az a bizonyos poncsó és Tom Sachs védjegye a kézírás

Az a bizonyos poncsó és Tom Sachs védjegye a kézírás

Véleményem

A poncsókat mindig is furcsán néztem, hogy mégis ki venne fel egy ilyet a mindennapokra, viszont úgy gondolom, hogy ezt a darabot még én is felvenném. Tom Sachs igaz, nem olyan nagy név még a streetwear világban, de szerintem ha a cipővel nem is mindenkinél, de ezzel a pocsóval mindenképp belopta magát az emberek szívébe. Ti mit gondoltok Sachs munkásságáról?

Hajdu

A sneaker a polcon annyit tesz, mint festmény a ponyva mögött.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×