Air Max a német fővárosból inspirálódva – NIKE AIR MAX 180 BLN

Ismét itt az Air Max Day, melyre a Nike ezúttal is számos nagy dobással készült. Ezek közül egy a mai főszereplőnk, a Nike Air Max 180 BLN modell, melynek Berlin lüktetése adta a fő inspirációt.  A tovább után mutatjuk a részleteket.

IDŐTÁLLÓ KOLLABORÁCIÓ

Az Air Max 180 sztorijáról már egy korábbi Air Max Day alkalmából beszámoltunk ITT, de elevenítsük fel kicsit, hogyan is született meg a mára már ikonikussá vált sziluett. A sneakerre túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az egyik legidőtállóbb kollaboráció, mely 1991-ben Tinker Hafield és Bruce Kilgore ( az Air Force 1 tervezője) együttműködésének köszönhetően jött létre egy akkor igazán forradalminak számító újítással, ami a légbetét 50%-os megnövelésével és annak 180 fokban való láthatóságában nyilvánult meg. A siker nem maradt el, hiszen az új modell a maga idejében a kereskedelmi listák koronázatlan királyává vált.

Ikonikus modell modern köntösben

Ikonikus modell modern köntösben

MIÉRT ÉPP BERLIN?

Berlin a ’90-es években lüktető klubéletével, máig legendás szórakozóhelyeivel, különböző szubkultúrák virágzásának teret adva, az elektronikus zene fellegváraként a a pezsgés fővárosává nőtte ki magát, amely így közel 30 év távlatából is kellő inspiráció forrásként szolgál egy-egy tervező számára. Így történt ez most is, amikor a Nike a 2019-es Air Max Day közeledtével inspirációt keresett és talált a német főváros akkori kettősségében. Persze nem csupán ennyi indokolja a sportszergyártó gesztusát, hiszen mint már említettük az Air Max 180 eladási listákat vezetett megjelenésének idejében, ehhez jócskán hozzájárul az is, hogy a cipő körül kialakuló óriási hype Berlin utcáin és éjszakai klubjaiban tetőzött. A Tinker Hafield és Bruce Kilgore által megálmodott darab a berlini utcákon a közösség egyik legfőbb kiegészítőjévé vált, így ezt „meghálálva” az új színállást a német fővárosnak dedikálták.

BERLIN KETTŐSSÉGE EGY SNEAKEREN

Az Air Max 180 BLN-en megjelenik a német fővárosra jellemző kettősség. A lüktető klubéletet az idén egyébként fénykorát élő neonszínek idézik meg, ezzel a szórakozóhelyek cikázó fénysugarait eszünkbe juttatva. Miközben a szürke felsőrész Berlin monumentális építészetére utalja megfelelő kontrasztot ad a sneakernek. Az üzenet a zene egyesítő és közösségformáló erejéről egyértelműen jelenik meg. A cipő jobb talpán az „UNITY” (egység), a balon pedig a „FREEDOM”(szabadság) kifejezések hirdetik, hogy bátran merjünk önmagunk lenni.

A modell természetesen mikor máskor, ha nem az Air Max Day keretein belül debütálna. Mától azonban csak a berlini boltokban elérhető, de március 30-tól a SNEAKERS applikáción keresztül Európa többi országában is elérhető lesz.

 

nojemi

Vallom, hogy egy jól megválasztott cipő a legegyszerűbb szettet is tíz pontossá varázsolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×