Jordan 1 áradat – Ennyi tényleg elég lesz már, köszi!

Na hát akkor öveket becsatolni kérem, trigger warning és minden ilyesmi, mert rázós pár száz karakter áll előttünk. A Jordan 1 -ről lesz szó, egy igazi IKONról. Az AJ1-est lehet szeretni vagy nem szeretni (bár ez szerintem 90-10 arányban áll meg a szeretni irányába). De sajnos ami mostanában zajlik a Jordan brand háza táján az nekem kicsit sok! Bővebb kifejtés a cikkben, csekkoljátok le!

Air Jordan 1 halom

Air Jordan 1 halom

Jordan 1 – ikon több szempontból

Nos, lássuk a rövid történelmet (bővebben meg itt 😉 Az első J1 nem korábban, mint 1985-ben jelent meg a boltok polcain. Azóta pedig igazi nehézsúlyú bajnok, ha sneakerről van szó. A Bred, Royal, Chicago (…) mind-mind olyan lépő, amit bármelyik feltörekvő sneakerhead szívesen tud a kollekcióján belül.

Az első Air Jordan

Az első Air J, az ikonikus bred.

És hogy miért is savanyú sok gyűjtő/sneaker kedvelő szája íze? Csak az elmúlt évben közel 60 (!) különböző Air Jordan 1 modell látta meg a napvilágot. Ráadásul az elkövetkező releaseket elnézve idén sem spórolnak majd velük. Egyértelmű, hogy a brand egyik “fejőstehene lett” lett és egyre gyakrabban találkozhatunk vele akciósan. Olyan modellek is többet ülnek, amelyekért régen ölte egymást a nép. Persze elsőre azt mondhatnánk hogy szép, meg jó, miért baj ha sok van belőle?

Reddit: u/TiniRyno

Reddit: u/TiniRyno

Miért baj?

Air Jordan 1 Shattered Backboard (IG @selesneaker)

Air J 1 Shattered Backboard (IG @selesneaker)

Olyan ez kicsit, mint amikor az ember egy nagyon sikeres sportolót vagy művészt lát szép lassan elmúlni. Fáj nézni. Az ikonból szépen lassan nép-cipő lesz/lett. Bizonyára mindannyian emlékeztek még, mekkora újdonság és láz övezte régen az Ultra Boost-ot, NMD-t. Sok lett, elérhető lett, bele is süppedt a modellek többsége az átlagos kategóriába. Bár persze nem teljesen összehasonlítható, de az fix, hogy a Jordan I megjelenése óta nem került piacra ekkora tömeggyártásban.

J with J

J with J

Szóval zárásként azt tudnám mondani, hogy imádjuk, gyönyörű és ikonikus. Csak szerintem pihentessük egy kicsit, hogy a hamvaiból feltámadva megkaphassa a modell, azt a tényleges elismerést és rajongást ami jár.

heni

Lassan 10 éve masszív sneaker rajongó vagyok, ami egy a most ismét reneszánszát élő, Vans Sk8-hi cipővel indult.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×