A bajnok lépője – The Shoe Surgeon Air Jordan 1 “Golden State Warriors”

A mai kosárlabdában megkerülhetetlen a Golden State csapata. Az oaklandi csapat kérdés nélkül megreformálta a tengerentúli labdapattogtatást. Ennek hozománya 3 bajnoki cím az elmúlt 4 évből (összesen 6-tal rendelkezik a csapat), amelyből az utolsó kettőnek köszönhetően back-to-back bajnokoknak mondhatják magukat. A franchise 6 bajnoki címének emlékére összefogtak a The Shoe Surgeon csapatával és egy nagyon egyedi, custom sneakert hoztak létre. Ha kíváncsi vagy a cipőre és arra, hogy hogyan lehet megszerezni, kattints a továbbra!

Air Jordan 1 Golden State Warriors

The Shoe Surgeon

Sokan halhattatok már erről a márkáról. Az egyik, ha nem a legnagyobb és legismertebb sneaker custom brand. A srácok legemlékezetesebb lépője kétség kívül az IKEA Air Jordan 1 custom volt. Viszont a Nemeziz x YEEZY, Air Jordan 3 Animal Pack vagy a Pizza Hut sneakerek is a portfóliójukat erősítik. Sokszor kombinálnak 2 vagy több hype sneakert, viszont van, hogy csak egy meglévő modellt turbóznak fel high-end anyagok használatával. Nagyon gyakran használnak barkázott bőrt ezekhez a modellekhez. Sajnos a cipők ára nem magyar pénztárcára vannak szabva, és mivel csak a megrendelés után kezdik el a gyártást, gyakran 2-3 hónap is eltelhet mire kézbe tudja fogni a vásárló a rendelését.

Ikea Air Jordan 1

Golden State Warriors

Az oaklandi csapat az NBA legdominánsabb csapata az elmúlt pár évben, akik a vezetőedző, Steve Kerr és a kétszeres MVP győztes, Stephen Curry segítségével megreformálták a kosárlabdát. Curry és csapattársa, Klay Thompson is sokat triplázik meccsenként – a tripla pontszerzés már előttük is egy fontos fegyvere volt a csapatoknak, viszont manapság már elengedhetetlen kelléke egy bajnok aspiránsnak. Persze mindig megvolt az egyensúly a játékukban. Nem a mennyiségre inkább a hatékonyságra hajtottak, ellentétben pár mai csapattal. Ennek a forradalmi újításnak és a puzzle darabok hibátlan összerakásának köszönhetően az egyik legjobb csapatról beszélhetünk nem csak a franchise, de a liga történelmében is.

The Shoe Surgeon

„Champion Tradition”

A cipő nem kérdőjelezi meg a The Shoe Surgeon hírnevét. Rengeteg kreatív részlet található a cipőn. A fűzőt eredeti, meccsen használt hálóból készítették. Egyes részei pedig meccsen viselt mez anyagból készült. A sarokrészen látható a bajnoki címek évei. Nagy részén mégis kényes, de annál szebb lakkos kék és sárga elemek találhatók. A megjelenés korlátozottnál is korlátozottabb. Mindössze 6 darab készült a 6 bajnoki cím emlékére. Megvásárolni hivatalosan nem  is lehet. Meghatározott számú darabot a klub támogatói között, a Warriors Community Foundation-ön keresztül sorsolnak ki. Sneaker és kosárlabda fanként szívesen látnék ilyen és ehhez hasonló megjelenéseket a Nike és az NBA részéről, amelyek nem ennyire limitáltak, ezért a nagyközönség számára is coppolható. Persze minél több döntőt nyer a Golden State, annál „több” esélyünk lehet évről-évre – amennyiben készül még ilyen kollab 😁.

A mez anyag a cipő oldalán

Gera Z

Több évig magas szinten kosárlabdáztam, ekkor szeretem bele a sneaker világba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×