Shoe surgeon – Az egyedi luxus sneakerek alfájának és omegájának top 5 lépője

Biztos nem tévedek nagyot, ha azt mondom sokunk az átlagnál egyedibb lábbelivel szeretne kitűnni a tömegből (ha más nem, én tuti). Azoknak, akiknek ez sem elég, ott az egyedi cipő készítésének / készíttetésének lehetősége. Akinek pedig pénz-paripa sem számít, na azoknak itt van a Shoe Surgeon! Csekkoljátok remekműveit a cikkben!

Shoe surgeon

The Shoe surgeon munka közben

The Shoe surgeon munka közben

A kaliforniai művész -a munkáit elnézve nyugodtan megadhatjuk neki ezt a titulust- saját elmondása szerint nem kompromisszum kész, sem a munkájára fordított időben, sem pedig a felhasznált anyagok minőségében, a cél az abszolút tökéletesség. Minden egyes cipő egyedileg kézzel készül. Az alap cipőt a megrendelő választja, amit a-tól z-ig saját ízlésére szabhat. Szuperül hangzik, nem igaz? Na de ezt meg is kell fizetni! Egy cipő átalakítása 2000 dollártól indul, határ pedig a csillagos ég. E mellett, ha még az ár sem szegte a kedved, sajnos nem biztos hogy elvállalják a megrendelésed, mert hatalmas igény van a munkáira.

Top 5

Azt előre leszögezném, a lista szubjektív, vannak „érdekesebb” lépők közte, amit nem mindenki tudna elképzelni a szekrényében, de talán ez a legdurvább amit elmondhatunk róluk, hiszen mindben annyi munka és kreativitás van, ami már magában értékelendő. A lista inkább csak felsorolás, nem sorrendnek szánom.

5: Jordan 1 Off White x The Shoe Surgeon

The Shoe Surgeon X Jordan 1 Off-White

The Shoe Surgeon X Jordan 1 Off-White

Napjainkban, ha egy collab lépő nevében olvashatjuk az Off-White szócskákat, már tuti hogy kasszasikerről beszélhetünk. Alig jött ki az „alapmodell” egy napja, már itt is van a turbózott változat. Extra például a midsole-on található „python” felirat, valamint maga a piton bőrre hajazó felsőrész. Ha megtetszett, még elérhető, 3500 dollárt kell kicsengetni azonban, hogy magunkénak tudhassuk.

4: Stone Island x Air Jordan 12

Stone Island x Air Jordan 12

Stone Island x Air Jordan 12

A Stone Island napjaink igen felkapott streetwear márkája, ami nagyrészt Drake-nek köszönhető, aki sokszor feszít a márka darabjaiban. Nem meglepő tehát, hogy legutóbbi születésnapjára „sebész” egy Stone Island kabátból és farmerből átalakított J12-vel lepte meg. Sajnos ez a modell egyedi, 1:1 darab, de igény esetén hasonlót tuti készítenének.

3: Yeezy „Zebra Python”

Yeezy Boost 350 V2 "Zebra Python'

Yeezy Boost 350 V2 „Zebra Python”

Na most őszintén, milyen sneakeres lista lenne ez, ha nem lenne benne Yeezy?! Úgyhogy van. Talán ezen a lépőn mutat leginkább a Surgeon által kedvelt kígyó minta, ami brutál luxus külsőt kölcsönöz. Az egzotikus egyediséget persze meg kell fizetni, hiszen az eredeti 350 dolláros ár kétezres magasságokba kúszik.

2: Jordan 1 x Ikea

Air Jordan 1 x Ikea custom

Air Jordan 1 x Ikea custom

Őszintén elmondhatom, hogy ez a cipő nem a szépségével érdemelte ki a helyét a listámon, sokkal inkább az egyedisége az, ami megfogott. Bár ennek ellenére rondának sem mondanám. A lépő fő inspirációjaként az Ikea szatyrot másoló Balenciaga táska volt, amelyből kettőt egyébként ki is sorsoltak két szerencsés megrendelő között.

1: Air Jordan 1 „Shattered Phyton”

Air Jordan 1 "Shattered Python"

Air Jordan 1 „Shattered Python”

Ahogy láthatjátok, erősen visszatérő elem mind a piton mintázat, mind pedig a Jordan brand. A kettő ismét egy cipőben egyesült és létrejött a Shattered Backboard colourway. E mellett Off White elemek is találhatóak rajta, ilyen például a pipa, a cipőfűző vagy a már korábban látott „Python” felirat. Ezt a modellt szintén 3500 dollár kicsengetése után tudhatjuk magunkénak.

Ez lenne hát a top ötös lista, nektek melyik volt a kedvencetek?

A képek forrása:  Hypebeast

heni

Lassan 10 éve masszív sneaker rajongó vagyok, ami egy a most ismét reneszánszát élő, Vans Sk8-hi cipővel indult.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×