SHOES 53045 – egy új brand, ami csúnyább mint a régi

A Balenciaga Triple Sole névre keresztelt csodáját azt hiszem, már nem kell sokaknak bemutatni, hiszen az elmúlt években jelentős hírnevet szerzett magának, mondjuk úgy, extravagáns megjelenésével. Ezúttal azonban nem is erről, hanem a modell mögött álló tervezőről lesz szó, aki tovább lépett és saját márkát alapított. Ez a SHOES 53045, ami kétségtelenül rátett egy lapáttal arra, amit eddig láthattunk. Ha kíváncsi vagy, katt a továbbra!

David Tourniaire-Beauciel – az ember a design mögött

David Tourniaire-Beauciel

David Tourniaire-Beauciel, a franca tervező

David Tourniaire-Beauciel egy Franciaországból származó footwear designer, aki már több mint 25 éve a szakmában dolgozik. Elmondása szerint még általános iskolás korában szeretett bele a cipőkbe, ugyanis apja egy cipőgyárban volt technikus, és szerda délutánonként a fiát is magával vitte a gyárba, ahol a kis Davidet rögtön elvarázsolta a sok különböző anyag, a gépek, és a ragasztók, bőrök illata.

” Azt hiszem, abban a pillanatban, egyszerűen szerelembe estem a cipőiparral” – mondta a tervező a Highsnobiety-nek

Beauciel az elmúlt évek alatt már nem egy cégnél és márkánál fordult meg, alkotott már például a Maison Margiela-nál, jelenleg a Clergerie Paris (francia high-fashion cipő brand) kreatív igazgatója, illetve nem utolsó sorban a Balcenciaga egyik tervezője. Leghíresebb, vagy ha úgy tetszik, leghírhedtebb munkája a Triple Sole névre hallgató modell, ami igencsak megosztó formavilága miatt szerzett magának jelentős hírnevet, és persze számos rajongót is. David aztán tovább lépett, saját márkát szeretett volna. Így született meg a SHOES 53045.

Új brand, új modell: SHOES 53045

A brand nevét illetően furcsa lehet a választás, de az alapító büszkén hívja fel a figyelmet arra, hogy ez csupán egy szójáték, hiszen az ‘53045’-öt fejjel lefelé fordítva ‘SHOES’ feliratot kapunk, ez működik vice-versa. David saját elmondása szerint, a brand amit alapított, nem luxusmárka, nem nagy divatmárka, egyszerűen cipők, amelyeket már több mint 20 éve szeretett volna megalkotni.

shoes 533045 logo

SHOES 53045 – fejjel lefelé is ugyanaz

Van cipő a Triple S után: BUMP’AIR

Az első, és egyben flagship modell a BUMP’AIR nevet kapta, ez szintén egy szójáték. A cipőt ugyanis nem más, mint a dodzsem autók inspirálták, amit angolul „bumper car”-nak hívnak. Tehát a bumper szó lett kicsit megbütykölve, így született meg a BUMP’AIR, nevezetesen a cipő alatt végigfutó légtalp miatt, ami a monstrum egyik legfontosabb és jellegzetesebb eleme. Biztosítja a kényelmet, és a cipő talpvastagságát is legalább 3-4 centivel megemeli. Ennek ellenére relatíve kis súlya van, mivel a tervezésnél fontos szempont volt, hogy amellett, hogy a termék legyen minden eddiginél nagyobb és csúnyább, ne nyomjon fél mázsát sem.

SHOES 53045 BUMP'AIR

A légtalp alá egy minimum még egyszer olyan vastag lyukacsos gumiréteg került, ez képzi az outsole-t, nálam viszont inkább olyan látványt kelt, mintha mondjuk egy Nike Air Max 2017 talpára ragasztottam volna egy munkavédelmi bakancs alját. Na de ízlések és…

SHOES 53045 BUMP'AIR

Triple Sole helyett inkább Double Sole?

A felsőrész már visszafogottabbra sikerült, ez meshből és poliszintetikus bőrből van, ami szerintem egy ilyen árú cipőnél (az árazásról picit később) kissé lehangoló, ugyanis ez az anyag jóval kevésbé strapabíró mint sok másik társa. A valódi bőr hiányát viszont tudják magyarázni: „Szeretjük az állatokat. Nem öljük meg őket.” Összességében ettől függetlenül minden bizonnyal a legjobb alapanyagokból, prémium kivitelben készül majd a cipő, ugyanis árkategóriáját tekintve mindenképpen luxustermék lesz a surranó.

SHOES 53045 BUMP'AIR

A BUMP’AIR első körben négy színben érkezik majd, választhatunk a sima fekete, fehér, narancsárgás „flame”, és a fehér-kék „ice” színállások közül. A színek mellett persze a család szinte minden tagjának találhatunk megfelelő méretet, hiszen a cipők 35-től 45-ig kaphatóak lesznek. Ami kicsit ironikus, hogy nem gyártanak fél méretetet, de a rendelésnél arra figyelmeztetnek, hogy a cipő nem TTS, és valószínűleg fél mérettel kisebb fog kelleni a megszokottnál.

SHOES 53045 BUMP'AIR

a színskála

Mikor és mennyiért?

A sneakereket egyenlőre még csak előrendelni lehet, amit aztán márciusban kezdenek szállítani. Most mindössze 400 dolláros áron lehet a miénk ez a csoda (több mint 110.000.- forint), de ha úgy nézzük ez így is baráti ár, hiszen így is alig több mint a fele a Triple S-nek. Ez az ár tartalmaz viszont egy szúnyogháló szerű zsákot a cipők tárolására, illetve egy extra pár talpbetétet, ha a gyári kényelmetlen volna.

Végezetül pedig hadd osszak meg egy szösszenetet, talán elolvasása után sikerül jobban azonosulni a dizájnnal, a mondanivalóval, a cipővel. Ez tehát az ‘ice’ színállás hivatalos leírása:

Képzeld el, hogy a Jetinek és a Terminátornak gyereke születik, majd ez a gyerek elkezd nőni, járni kezd, és valaki speciális cipőt készít neki, majd ezek a cipők lenyelnek egy buborékot, ami egyre csak nő és nő, amíg egyszercsak – Boom!

Ha ezek után kedvet kaptál a sneaker előrendelésére, akkor azt megteheted itt, ha pedig az elődjéről olvasnál, akkor katt ide!

Képekkel a shoes53045.com szolgált.

MisiTheOfficial

Az első sneakeremért még a szüleimnek könyörögtem, de ma már magamat kell győzködnöm, hogy ne minden pénzem cipőkre költsem.
×