Vintage hype – második rész

Az előző részben behatároltuk a vintage fogalmát, ebben a részben megismerkedhetünk az “alapszabályaival”. Ezen kívül egyelőre itthon maradunk, és megismerkedünk pár technikával vásárlás terén, hisz mégsem egy átlagos bemegyek a boltba és megveszem ami kell” típusú bevásárlás ez. Ha érdekelnek ezek a hasznos tippek akkor katt a továbbra!

Fresh Prince- Az ikon

Fresh Prince- Az ikon

Öltözködési alapszabályok

Jó tudom, itt nincsenek szabályok

Jó tudom, itt nincsenek szabályok

Zokni, nagyon hosszú zokni

Válaszd ki a tökéletes zoknit!

Válaszd ki a tökéletes zoknit!

Manapság egy egyedi, de mégis outfithez illő zokni kihagyhatatlan tagja a minden napi öltözködésnek. Ezer félképp variálhatók (betűröd vagy nem stb). Sőt hozzá kell tennem, nincs olyan zokni, amit ne tudnál elképzelni, így gyakorlatilag a nincs olyan outfit, amihez ne illene minimum 5 pár. Manapság a legelterjedtebbek a szimpla fehér zoknik, legfőképp a két legnagyobb és legnevesebb sportszergyártó márkák (nevezzük nevén: Nike és adidas) darabjai. Vintage téren a túl színes darabok elterjedtek, de általában sokan maradnak a fekete vagy fehér zokni kivitelezésnél, amit általában a nadrág márkája és színe befolyásol (tények következnek: egy fekete kappa nadrághoz dukál egy fehér kappa zokni).

Széldzseki, nem csak szélben

A túl színes egyed!

A túl színes egyed!

Mi manapság a legnagyobb flash? Széldzseki széldzsekivel! Biztosan ismeritek azt a srácot, aki széldzseki nélkül még a közértbe sem indul el. Tudjátok mit? Jól teszi, mivel egy igazi autentikus darab, és mint az előzőkben kitárgyalt darab, ez is ezerféleképp variálható és gyakorlatilag 0% esélyed van arra, hogy rosszul válassz. Egy színes darab tökéletesen illik, egy vintage outfithez, de ha techwear arc vagy, akkor fekete TNF a te választásod.

Teljes mértékben megsemmisített farmer

Az egyszerűség nagy úr

Az egyszerűség nagy úr

A manapság tisztán hypebeast arcoknál is iszonyúan megy a roncs állapotokban lévő farmer, de mivel ez nem feltétlen mai találmány, ezért jó pár vintage szettben is tökéletesen megállja a helyét. A világos színek nagyon elterjedtek voltak a farmer fénykorában. Ezért, ha igazán retro akarsz maradni, maradj ezeknél!

Túl színes cuccok

Na így inkább most ne öltözködj

Na így inkább most ne öltözködj

Manapság nem igazán játszunk a színekkel, ami sajnos elég unalmas tud lenni.  A vintage érában, sokszor pedig a túl színes tud idegesítő lenni. Viszont van egy tökéletes középút, ahol a színes hihetetlen jól tud kinézni. Ismerhetitek a régi Tommy cuccokat, hisz az előző részben láthattok egy pár darabot. A 80-90-es évekbeli kollekciók többsége pont eléggé színes. Ezt nevezném a határnak, ha ezt túl lépjük, könnyen nézhetünk ki úgy, mint 6ix9ine haja.

Bőrkabát, de csak ha elegáns akarsz lenni

Irány a vadnyugat

Irány a vadnyugat

Mit mondhatnék, mostanában leágazóban a bőrkabát, de ettől független sokszor egy hihetetlen jó darab, ha valóban szeretünk elegánsan öltözködni, és nem csak ha az alkalom hozza magával viselését. Maga a bőr cuccok ipara egy elég érdekes és legfőképp amerikai iparág, ezért mindegyik igazi old-school darabnak számít. Egy jó bőrkabát tökéletesen passzolhat, egy abszolút autentikus Doc Martenshez. Elég nehéz feladat lehet megtalálni a megfelelő outfitet, haladó szint!

A legjobb budapesti vintage üzletek, ahonnal vásárolhatsz itthon

Humana Vintage Boutique

Az Astorán található vintage bolt

Az Astorán található vintage bolt

Vita nélkül a legnagyobb kincsesbánya az Astorián található, a jó öreg Vintage boutique, Fontos hozzátennem, hogy ha nyitott szemmel jársz, akármelyik használtruha kereskedésben találhatsz értékes darabokat. Sajnos itthon sokkal kevesebb ezeknek a ritkaságoknak a száma, ezért egy nyugatibb országban eltöltött nyaralás alkalmával, sokkal több egyéni ruhadarabbal térhetünk haza, ha meglátogatunk pár vintage boltot.

Retrock

Retrock

Retrock

Nem egyszerű véleményt írni, hisz többségben női cuccokat találhatók, de nyugalom, van bőven férfi is.  A legnagyobb probléma az árazás, valami túl olcsó, valami pedig túl drága, így nem mindig jöhetünk ki az üzletből a legnagyobb mosollyal az arcunkon, viszont biztos vagyok benne, hogy mindenki találhat jó cuccokat, ha körülnéz!

Alterego

Alterego

Alterego

Abszolút kedvenc lehet férfikörben. Az árazás elmegy, de nem a legolcsóbb bolt. Cipők terén találhatsz náluk old school darabokat. Ha gamer vagy, sok ehhez kapcsolódó vintage ruhadarabot láthatsz az üzletben. Talán ők állnak a legközelebb a legegyszerűbb vintage ruhabolthoz, hisz áruik szimplán streetwear irányzatúak.

Ha nem olvastad az előző részt, most megteheted!

Whiteswan

Köteleségemnek érzem, hogy itthon is mindenki megismerje a HYPEBEAST vonalat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×
Inkább a shopban keresnél? Akkor kattints ide!