Vintage hype – első rész

Visszamennél a múltba, hogy az akkori stílus alapján öltözködj? Ezen még agyalnod sem kell, ha tudod mit csinálsz. Ma már akkor is elismerő tekintetekkel találkozhatsz az utcán, amikor olcsó retro outfitedben lófrálsz. Most biztos azon agyalsz, hogy “Milliókat adok ki HYPEBEAST cuccokra és egy ötöst sem kapok”. Ugye kíváncsi lettél? A vintage a tökéletes példa, hogy olcsón is lehet stílusosan öltözködni, akár 30 éves cuccokból is. A Vintage hype cikksorozatunk első részében megtudhatod mi is számít ma tűznek és megismerhetsz pár nagy arcot a témában. Ha kíváncsi vagy kattints a továbbra!

Hogyan is jellemezhető a vintage fashion?

Legfőképp sokszínűen, de először inkább definiálnám a vintage jelentését: minden, ami jellemzi a múlt legjobb minőségét és minden ami kortalan és tartós emlék. A fashion irányzat kortól és stílustól függően lehet elegáns, streetwear vagy high fashion. Vegyülhet a HYPEBEAST világgal, de maradhat egyszínű és koncentrálhat csak a múlt stílusaira. Lehet iszonyatosan drága és nehezen megszerezhető vagy egy extrán leárazott kincs egy használt ruha kereskedés polcán. Minden a körítéstől függ. Ez nem az a stílus, ahol csak aranyárban vásárolhatunk, mivel akár pár száz forintért is találhatunk gyöngyszemeket. Sok híresség előszeretettel hord vintage darabokat, legalább úgy, mint high fashiont és streetweart. Tehát erős versenytárs, hisz mindenhol ott van.

A vintage pólók királya - Travis Scott

A vintage pólók királya – Travis Scott

Manapság talán a legjobban keresett cuccok a 80-90-es és 2000-es évek legjobban menő termékei, hisz ezeket lehet a legjobban ötvözni a mai stílussal. Ez a vintage NAUTICA dzseki, adidas Equipment nadrág és Nike x Acronym csodalábbeli is lehet tökéletes vintage kombináció.

Ki szerint bűn egyszerre adidast és Niket hordani?

Ki szerint bűn egyszerre adidast és Niket hordani?

A legnagyobb vintage arcok

Patrick Matamoros- a gyűjtögető

Patrick Matamoros- a gyűjtögető

A pólódíler

Ő az a tag, aki mindent tud a vintage cuccokról. Nap, mint nap járja a boltokat és vásárokat, hogy értékes darabokhoz jusson. Tudja mit akar, hisz amikor vásárol, már fejben összerakta kinek fogja tovább adni. Az évek során mindenki úgy ismerte meg, mint a pólódílert, hisz legfőképp ezekre a darabokra van kiéleződve szaglása. Mindig talál valamit, amit akárki szívesen hordana és persze jó pénzért megvenne. Vevői köre enyhén szólva széles: Kanye, Travis, Jerry Lorenzo, Justin Bieber, Pharrel és Rihanna is ott van a listán. A HYPEBEAST magazinnal készített videójuk egész nagy felkapottságnak örvend, ha kíváncsi vagy kattints ide!

A fura srácok

A fura srácok

PAQ

Sokatok ismerheti őket, hisz YouTube csatornájuk majdnem félmillió feliratkozóval rendelkezik és nekik köszönhetjük az első streetwear reality műsort. A négy srác rajong mindenért, ami fashion. Mindegyikük elég szélsőséges egyén (öltözködés terén is). Mindenhol ott vannak és mindenből aranyat csinálnak, miközben erősen kritizálják egymást. Vintage téren otthonosan mozognak, aki jobban belemászna a témába, sokat tanulhat tőlük.

Öblítsük le a témát pár fresh outfittel!

Tipik

Tipik

A tipikus  90-es évekbeli Tommy színállás. Renget retro Hifliger cucc jött ki, ilyen mai szemmel extrémebb színállásban, de nagy felkapottságát és árát is ennek köszönheti. Egy kicsit Fresh Prince hangulat az egész! Egy ilyen ing ára, 30-50 ezer forint közt ugrál, így a drágább kategóriába sorolhatjuk. Fontos hozzátennem azt, hogy vintage cuccoknál az ár relatív a retail beárazás hiánya miatt.

A Marty McFly outfit

A Marty McFly outfit

Pinroll a farmeren, egy nagypapi cipő plusz egy vintage GAP pulcsi. Mintha a Vissza a jövőből forgatásán fotózták volna ezt az ikonikus outfitet. Ez a szett még az olcsó kategóriába tartozik mivel, majdnem minden második hádában találhatunk ilyen vagy ehhez hasonló cuccokat, megfizethető árban.

Az európai

Az európai

Egy kis Gosha Rubchinskiy és egy kis Amerika. Ezzel kész a tökéletes európai szett. Úgy ahogy az előző outfitben is, itt is nagy szerepet kapott a világoskék farmer. Talán ez adja meg igazán az utánozhatatlan vintage érzést. A champion pulcsi is egy nagy backward az időben, még ha kinézete nem is sokat változott máig.

A következő részben:

Most már nagyjából tisztában vagyunk a vintage fogalmával, de még mindig semmit sem tudunk ezeknek a kincseknek az előfordulásáról. Arról, hogy itthon hol és hogyan találhatsz ilyen cuccokat, a következő részben tudhatsz meg többet!

Képforrásunk a HYPEBEAST volt.

Whiteswan

Köteleségemnek érzem, hogy itthon is mindenki megismerje a HYPEBEAST vonalat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×