Nova Supply – Raging Bull capsule

Évfordulóhoz van szerencsénk, ugyanis több mint egy éve írtunk utoljára a kanadai illetőségű Nova Supply márkáról, ám az eltelt idő meghozta gyümölcsét, ugyanis Clayson Fletcher, aki egyszemélyben áll a brand mögött, megjelentette  a legújabb mini capsule kollekcióját, mely a Raging Bull névre hallgat. Ha kíváncsi vagy a részletekre, katt a továbbra!

Nova Supply - Raging Bull /collection

Nova Supply – Raging Bull /collection

Ez tényleg limitált

A márka ruhadarabjaira jellemző, hogy körültekintéssel és odaadással van elkészítve minden egyes sziluett, egyáltalán nem tömeggyártott ruhákról beszélhetünk, ugyanis limitált darabszámmal dolgozik a márka. Ez természetesen annak tudható be, hogy egy ember keze munkája által valósulnak meg a sokszor meghökkentő, ám mindenképp említést érdemlő outfitek.

Körültekintő elkészítés

Körültekintő elkészítés

A komfortzónán kívül

A kollekció darabjain meg lehet figyelni, hogy a designer a munkával töltött évek alatt hogyan fejleszti tovább saját stílusát, és igyekszik a komfortzónájából kitörve olyan anyagokat és színeket használni, ami a korábbi ruhadarabokra nem volt jellemző.

Black & White

Black & White

A designer szavaival élve:

“I relate this collection to a musician’s discography. My prior collection being a full-length LP and my upcoming collection being another one with a change and clarity in artistic direction. It serves as a reminder to where I was and where I am going in my life as a designer.”

Nova Supply - Raging Bull

Nova Supply – Raging Bull

Ennek okán születhettek meg olyan darabok, mint a Vetements hoodie-kat idéző pulóverek a hosszított ujjal, az egyszerűbb szabású, „cut-and-sew” crewneck költemények narancssárga és olivazöld színben, vagy épp a manapság egyre népszerűbb „chest rig”, amivel manapság én is egyre jobban szemezek az egyszerű övtáskákkal egyetemben.

Oliva és Narancs színben

Oliva és Narancs színben

Oversized

Az egész kollekcióra, és a korábbi ruhadarabokra is jellemző az inkább oversized fit, illetve hogy az anyagokat összefogó varrásokat nem próbálja meg elrejteni, hanem az egész look részévé kívánja tenni, a látvány kiegészítése a cél.

"Oversized"

„Oversized”

Interjú

Viszont hogy betekintést nyerhessünk a tervező fejébe, bokros teendői mellet időt szakított arra, hogy válaszoljon egy pár általam feltett kérdésre.

Miért döntöttél úgy, hogy elindítasz egy saját streetwear márkát? Szerinted ez könnyebben megvalósítható Kanadában összehasonlítva a világ más országaihoz képest?

C.F.  Nem sorolnám a márkámat kifejezetten a streetwear jelző alá, ám mégis jogosnak tűnik az állítás, mióta átemeltem egy pár ötletet a divat azon szegmenséből. Azt mondanám, itt Kanadában nehezebb egy márkát elindítani, „köszönhetően” annak, hogy nehezebben lehet az ember gondolatait fizikai formába önteni, ellentétben mondjuk New Yorkkal vagy Antwerpennel. De az internet által behálózott világ miatt már ez is változóban van.

Van valamilyen márka, amit napi szinten nyomon követsz, és inspirációt merítesz belőle?

C.F.  Ezt ha lehet inkább titokban tartanám 😀 Általában sok mindenből merítek ötletet, például rajzokból, rajzfilm nézésből, de  Elizabeth Suzann, Helmut Lang és PlyKnit márkáiért rajongok. A színpaletta amit használnak és a szabási minta egyedisége nagyon inspiráló hatással van rám.

Ha választhatnál egy márkát vagy designert, akivel lenne  lehetőséged egy közös kollekció megalkotására ki/mi lenne az, és miért?

C.F. Ez nehéz kérdés, de ha választanom kellene mindenképp az Acronym lenne az. Nagyon jó lenne, ha ötvözni tudnám a szabásmintámat és alkalmazott színeimet az ő technológiájukkal, és meglátni hogy mi sülne ki a dologból.

Details

Details

Körül tudnád írni a kanadai streetwear kultúrát? Mit hordanak általánosságban, és mik a legkedveltebb (hypoltabb) márkák?

C.F.  Itt Torontóra nem igazán jellemző a kiforrott, erős streetwear jelenlét, de Rick Owens, Supreme és BAPE cuccokat lehet inkább látni – és nagyon kreatívan viselik őket. A high-end márkák és streetwear elemek ötvözetével kreált egyedi megjelenést részesítik előnyben ahelyett, hogy kizárólag egy márkához ragaszkodnának. És ez nagyon tetszik a mentalitásban, főleg mivel szinte szöges ellentétei vagyunk mondjuk Japánnak ezen a téren.

Milyen ötleteid vannak a következő dropot tekintve? Maradsz esetleg ezen a minimalista vonalon, vagy teljesen más elképzelésed van a jövőt illetően?

C.F.  Azt tervezem, hogy egy új kollekciót dobok a piacra a saját nevem alatt a következő évben. Még egyedibb szabásminták és elegáns vonalak fogják jellemezni, amit a Nova Supply alatt nem tudnék megvalósítani, mivel nem illene bele az összképbe.

Chest Rig

Chest Rig

Van valami örökéletű kedvenc darabod a saját kollekciódból?

C.F.  Mostanában készítettem épp egy darabot, aminek a „Morir Soñando and Silver Lining” nevet adtam. Olyan összhatást sikerült elérni a ruha készítése közben, amit nem hittem volna, hogy valaha is meg tudok valósítani. A ruha esése az anyaghasználattal együtt olyan kombinációt alkotott, amibe rögtön beleszerettem amint elkészült.

Így készült

Egy videó keretén belül még bepillantást is nyerhetünk az új kollekció lookbook-jának folyamatába, ahol egy-két egyéb érdekességre is fény derül a kollekcióval kapcsolatban.

Ha felkeltette az érdeklődéseteket a márka, én azt ajánlom mindenképp érdemes rá egy pillantást vetni, ha szeretnétek a hétköznapitól eltérő ruhadarabokat is látni.

Nova Supply

csehla

47-es lábbal nem könnyű az élet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×