Top 10 beszerzés 2018-ban

Személy szerint imádom a retro csukákat és a jó dealeket. Rengeteg olyan kincs kerül elő manapság, amit a gyártók leporolnak és újra piacra dobnak, általában elképesztően jó áron. Gondoltam megosztom veletek a top beszerzéseimet 2018-ból (bár még nincs vége az évnek). Részletek a tovább után.

A sneaker mint önkifejező eszköz, és maga a sneaker kultúra arról szól, hogy megtaláld a leginkább hozzád illő stílust és a cipővel mint koronaékszerrel megkoronázd az outfited. Általában azokat a sneakereket próbálom begyűjteni, amik apró részei a sneaker történelemnek és mögöttes tartalommal bírnak. Gondoltam megosztom veletek a top 10 beszerzésem 2018-ból (bár még nincs vége az évnek).

10 – Puma RS-0 Re-Invention

A Puma folyamatosan saját gyökereire tekint vissza, hogy bővítse aktuális Sportstyle gyűjteményét. A 2018-as évben a múltból a jövőbe történő áttérésből az RS tervezése teljesen újraindult.
Az eredeti RS (Short for Running System) egy innovatív, magas kényelmi faktorral rendelkező párnázati technológia, amelyet az 1980-as években hoztak létre, mint válasz a nagy technológiai stabilitási modellek iránti igényre. A sziluettet a régi alapokra helyezve, majd egy modernebb esztétikai és technikai anyagokkal felépítve megszületett az RS- 0. (további két modell az RS-100 és RS-350)

Puma RS-0 Re-Invention

9 – Puma x Michael Lau Sample Suede – ’50 years of suede’

A Puma idén ünnepelte az ikonikus darabja, a Suede 50. születésnapját és ennek apropóján az idei évben 50 sziluettet dobtak piacra melyből nekem a Michael Lau féle Sample tetszett a legjobban. A két félnek volt már egy közös kollabja, ami szintén eszméletlenre sikeredett. Kicsit keserédes a sztori, hogy szerettem volna hozzá a suede macska figurát is, de azt sajnos csak Ázsiában adták a cipőhöz, Michael pedig nem reagált a megkeresésemre 🙁 Sad story.

Puma x Michael Lau Suede Classic „50 years of suede”

8 – Nike Air Zoom Spiridon Turbo Green

A Nike Air Zoom Spiridon gyökerei nagyon mélyre nyúlnak. Bár a jelen formájú Spirodon első megjelenése 1997-re tehető, de egészen 1984-ig kell visszamenni – bőr felsőrész, fém Swoosh, és tartós középtalp, ez volt az első Spiridon Racing ami csak nevében volt megegyező a jelen kori Spiridonnal. 1997-ben azonban átvette a stafétát az Air Alphától és innentől nem volt megállás. 2016-ban pedig lefújták a port a modellről és a sneaker rajongók legnagyobb örömére újra kiadták.

Nike Air Zoom Spiridon ‘Turbo Green’

7 – adidas EQT ADV x Parley

Az Equipment család legmodernebb tagja az ADV, viszont kényelemben cseppet sem marad el társaitól. Ez a modell leginkább a Parley miatt érdekes. A két cég kollaborációjából született meg ez a modell is, mely az óceánokból kiszedett plasztik újrahasznosításából készült, aminek a történetéről már mi is írtunk/beszéltünk. Gyönyörű darab.

Adidas x Parley EQT ADV

6 – adidas Yung-1 Noble Green

Év elején, talán januárban elkezdte bejárni az internetet, hogy a 90-es évek sztárja a Falcon Dorf visszatér. Kicsit később a sok leakre Till Jagla megerősítette a híreket, hogy az ikonikus futó egy kis ráncfelvarrással és új névvel érkezik. Kicsivel később érkezett is a Yung-1. Nagyon erős 90-es évek hangulat.

adidas Yung-1 Noble Green

5 – Adidas Equipment Cushion ’91 OG

1988-ban egy korszak végéhez ért a világ. Az adidasnál tudták, hogy most vagy soha. Elvetettek mindent ami felesleges és behoztak mindent ami különleges. „Everything that is essential, nothing that is not”. 1991-ben megszületett az EQT vonal. Az EQT bemutatta filozófiát. Az EQT jobb támogatást, védelmet és teljesítményt nyújt a sportoló számára.

adidas Equipment Cushion ’93 OG

https://www.youtube.com/watch?v=JdmrRRYzTWo

4 – Reebok Aztrek OG

1993-ban eredetileg All-Terrain, azaz minden terepre való úgymond terepjáró cipőnek indult az Aztrek. Az asszimetrikus szerkezet, gumírozott külső talprész arra volt hivatott, hogy nagyobb stabilitást nyújtson a hegyeken. Mivel tombol a retro cuccok leporolásra, a Reebok is elérkezettnek látta az időt, hogy az egyik legnagyobb kedvencét eleressze.

reebok aztrek og

Reebok Aztrek OG

 

 

3 – Puma Prevail OG

Nagyon kevesen ismerik a márka ezen sziluettjét, ami nagyon szomorú.  A Prevail olyan, mint egy lopakodó bombázó a cipők történetében. Nem csak a formája miatt, ami ömagában brutális. 1993-ban nem kapott akkora figyelmet, de a Pumánál úgy gondolták, hogy most megkapja azt a csillogást ami jár neki. A Prevail a Puma egyik legjobbja. Nagyon sokáig vártam, hogy visszatérjen és idén ez is megtörtént.

Puma Prevail OG

2 – Nike Air Skylon II

Eredetileg 1990-ben jelent meg először, idén pedig tökéletesen hozta vissza a Nike az Air Skylon II-t. A Nike Air Skylon II volt az első tréner, amelynél a Nike a formázott phylon hab sarok- és lábfej részére rejtette az Air egységeket.

Nike Air Skylon OG

1 – Asics Gel-Kayano 5 OG

A sneakerheadek és a komoly távolsági futók között nagy egyetértés volt abban, hogy Toshikazu Kayano tényleg óriásit alkotott, amikor létrehozta Kayano sorozat ötödik elemét. A nagyfokú kényelem és a merész Vis-Tech megjelenésű nagy futásteljesítményű cipő, az 1999-es modell az ötödik darabja volt a Gel-Kayano sorozatnak, amelyet 1993-ban hoztak létre. Míg ugyanezen elvekkel és legendás sziluetttel összhangban a mostani modell egy merész frissítés. Ez némiképp ironikus, mivel a Gel-Kayano 5 vonalainak aprólékos kivitelezése ellenére az ötödik cipő óriási nyomás és időhiány alatt alakult ki. Toshikazu Kayano frissen visszatért az Egyesült Államokban való tartózkodásából, és nem volt ideje arra, hogy ötleteket és motívumokat keressen a való világból. Egyenesen a tervezőasztalhoz ült, aztán egy bizonyos vázlatot pillantott meg, és a cipő felső részének részlete elkapta a szemét. Kayano elhatározta, hogy új perspektíváját választ. Ennek eredményeképpen a Kayano 5 hivatalosan is felsorolja az emberi test részleteit – csontstruktúrájával, izomzatával együtt – mint design motívum. Gel párnázás és a Duomax technológiát is visszahozták. Nagyon kénylemes, nagyon ütős.

Asics Gel-Kayano 5 OG

Ez volt tehát az idei top beszerzésem. A cipőket főképp a Pig Shoes-ból, Footshopból, szereztem be. De ha nagyon nagy dealeket akartok folyamatosan csekkoljátok az End Clothing kínálatát is.

davo

A jó cipők jó helyre visznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×