3 tűz Ultra Boost Clima és egy Parley

Gondolkodtál már azon, hogyan védhetnéd a környezetet csupán azzal, hogy veszel egy cipőt? A válasz a Parley x adidas Ultra Boost változata, ahol az óceáni műanyaghulladéknak adnak ezzel egy új életet a felsőrészben. Ezen kívül még három szuper Ultra Boost Clima lépővel is közelebbről megismerkedhetsz! Nézd meg a videót és a cikket a tovább után!

Ezt a cikket Dani még akkor írta, amikor padawanként „gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

Nézd meg a videót…

Gergő és Matyi ebben videóban bemutatja az „óceánmentő” Parley és három másik heat adidas Ultra Boost Clima színállást. Sőt, még néhány bónusz környezetvédelmi tippet is kaphatsz, hogy minél kevesebb műanyag hulladék keletkezzen!

…vagy olvasd el a cikket!

Miért is fontos a környezetvédelem?

Sajnos a fogyasztói társadalom velejárója, hogy bődületes mennyiségű (és egyre több) hulladékot „termelünk”. Ennek a szemétnek nagy része tengerekben és óceánokban landol, ami semmiképpen sem egy életbiztosítás az emberiség számára. Ha a nap lebontja a műanyagot mikroműanyag keletkezik, amit aztán a vízi élőlények elfogyasztanak, amitől sokszor kínok kínjait elszenvedve elpusztulnak. De az életben maradottakból sokszor később élelmiszer ként kerül az asztalunkra, megesszük, így a műanyag „visszakerül a feladóhoz”….  A nagy kérdésre, hogy mennyi szemét kerül a vizeinkbe a válasz: másodpercenként több tonna. Ezek után szerintem senkinek sem meglepő, hogy elengedhetetlen a környezetünk védelme.

oceani-szemet

Óceáni szemét

Parley x adidas Ultra Boost Clima

Szerencsére vannak egyszerre környezet- és sneakerheadbarát megoldások. Az egyik ilyan a Parley x adidas Ultra Boost Clima. A három csíkos márka és a tengerek megtisztításáért küzdő szervezet közös erővel létrehoztak egy sneaker sorozatot, melyek felsőrésze vízi műanyaghulladékból újrahasznosított szálakból készült. Ezzel jelentős mennyiségű hulladékot hasznosítanak újra, egy-egy ilyen Primeknit felsőrészhez pontosan 11 darab palack anyagát dolgozzák fel. A felsőrészen és a talpbetéten látható világoskék színek az óceánok látványát idézik fel.

Miért ‘Clima’?

Ha a cipő külső tulajdonságait figyeljük meg, feltűnhet, hogy rengeteg nagy lyukkal látták el szinte egész felületét, ez jelentősen elősegíti a szellőzést. Természetesen, ahogy a neve is mutatja, egy boost talpú lépőről van szó. A boost az adidas legpuhább párnázása, természetesen ez rendkívül megkönnyíti a dolgunkat, ha gyaloglásról vagy futásról van szó.

Ha ilyen lábbelire vágysz akkor van egy jó hírem: Az Ultra Boost Clima Parley ugyanolyan minőségi U.B. mint a többi, csak benne van az az extra, hogy a megvásárlásával támogatod a környezetvédelmet. Ezt a cipőt akár nálunk is beszerezheted, a sneakerbox shopban.

Ultra Boost Parley

Ultra Boost Parley

A három klassz Ultra Boost Clima

A legendás lépő Clima változata három nagyon „heat” színállásban kerülhet most a polcainkra. Szokásos Ultra Boost csúcsminőség, minden amit az ember elvárhat egy felső kategóriás adidas cipőtől. A felsőrész Primeknit-ból készült, amihez egy rugalmas Boost talp kapcsolódik.

A sneaker három színállásban érhető el nálunk, a sneakerbox.hu shopban teljesen fehér színben, szürkében és a egy nagyon finom fehér-neonsárga kombinációban.

adidas UltraBoost Clima fehér

adidas UltraBoost Clima fehér

adidas UltraBoost Clima szürke

Én így látom

Szerintem az Adidas és a Parley részéről ez egy nagyon szuper kezdeményezés, amivel egy új réteget is bevonhatnak a környezetvédők sorába. A lábbelik külső megjelenése nekem kifejezetten tetszett, főleg a világoskék Parley modellé. És ti mit gondoltok?

Ha szeretnél még többet tudni az Adidas és a Parley együttműködéséről az oldalunkon számos ezzel kapcsolatos cikkeket megtalálsz. Ha az Ultra Boost Clima érdekel inkább, arról is írtunk már 🙂

Bárkányi Dani

Shoes speak louder than words.
×