Lehet szeretni vagy gyűlölni, de az úgynevezett ‘resell’ a mai sneaker világ szerves része, és amíg a viszonteladott cipőkre van kereslet, addig bizony az is marad. Mi most azonban nem a reselling létjogosultságának kérdését feszegetnénk, sokkal inkább rátok és a véleményetekre vagyunk kíváncsiak! Szerinted megéri? Szoktál így vásárolni? Mi az, amitől tartasz és szerinted miben jó? Nyomj a továbbra, és mondd el te mit gondolsz!

A sneaker resell jelenség

Az már talán mindannyiunk számára tény, hogy egy limitált megjelenésnél nem sok választásunk van, ha magunkénak szeretnénk tudni az adott grált: ha szerencsénk van, akkor kihúzzák a nevünket raffle-ön keresztül, vagy pedig hajnaltól campelünk egy üzlet ajtaja előtt, esetleg egy bot villámgyors “kezére” bízzuk az online vásárlást.

Na de ha mi van, ha erről lecsúsztunk és jön a keserű, de jól ismert “L”? Semmi gond, hiszen ma már kisebb-nagyobb resellerek százai várnak minket és a pénzünket tárt karokkal, hogy sneaker-éhségünket kiszolgálják. Szó mi szó, a resell ma már mindennapos jelenség.

Resell asztal az idei Kicks R Good-on
Resell asztal az idei Kicks R Good-on

Resellerek kicsiben és nagyban

A resell tehát majdnem, hogy kikerülhetetlen egy sneakerhead életében. És itt már nem csak azokra kell gondolni, akik egy-egy cipőt passzolnak tovább az ismerőseik között vagy csoportokban. Olyannyira nagy pénzeket mozgat meg ez a jelenség, hogy egész vállalatok szakosodnak rá, lásd Stadium Goods vagy Flightclub, de már az is megéri, ha egyszerűen egy meghatározott százalék levonása után összekötik az eladót a vásárlóval (pl. StockX, Goat, stb.).

sneakers_app_03.png
StockX: vásárolj és adj el!

Mondd el, hogy te mit gondolsz!

Mivel tudjuk, hogy majdnem mindenki találkozik, sőt foglalkozik is ezzel a témával, szeretnénk egy kis közvélemény-kutatást végezni! Arra kerünk titeket, hogy egy néhány perces kérdőívben mondjátok el nekünk a tapasztalataitokat, véleményeteket, jót, rosszat, mindent amit a resellben vásárlásról gondoltok!

Minden vélemény számít, ezért kérünk titeket arra, hogy szánjatok rá pár percet, ugyanis az eredményeket a későbbiekben több cikkben és videóban látjátok majd viszont! A kérdőívet tehát ITT találjátok, előre is köszönjük a kitöltést!