Pharrell Williams x adidas NMD Hu Inspiration Pack

A már korábban felbukkant ‘Inspiration Pack’ névre keresztelt NMD kvartett nemrég landolt az adidas viszonteladók polcain, bővebb infók a továbbra kattintva!

Pharrell Williams és az adidas

Senkinek nem lehet újdonság, hogy Pharrell Williams kollaborál az adidassal. Tulajdonképpen Kanye West előtt ő volt az, aki igazán a köztudatba hozta ismét az adidas sneakerpiacon betöltött szerepét. Több széria került már ki a kezéből, az általa tervezett cipők a ‘Hu’ label alatt szerepelnek. Ez a Human Race néven futó kampányának rövidítése, ami dióhéjban az emberi egyenlőséget, szeretetet és világbékét hirdeti. A cipőire is örömmel szerkeszt ilyen szellemiségben különbnél különb jelzőket.

Pharrell Human Race Campaign

Pharrell Human Race kampányának egyik népszerűsítő plakátja

A Human Race NMD-k

A most megjelenő Inspiration Pack már nem az első változata a Pharrell által tervezett NMD-nek. A number 1 széria még egészen régre nyúlik vissza. Az OG, sárga lépő sokak számára ismerős lehet, meglehetősen ikonikussá nőtte ki magát mostanára. A vibráló cipő nemcsak színe miatt feltűnő, a struktúrája sem mindennapi. Az akkor még eléggé újnak számító technológiákat ötvözi, a Boost és a Primeknit ötvözésével született meg egy klasszikus sziluett átdolgozásával. A midsole-on található kis legók  eléggé hajaznak a 80-as, 90-es években hordott adidasokra. Akkoriban eze micro-pacerek voltak, azt is mondhatnánk, hogy beépített lépésszámlálók. Mára már semmi elektronika nem maradt benne, viszont a kis gombok segítenek a boost talp kitámasztásában. A Pharrell-féle változat kapott egy új ‘cage’-et, azt a hálót, amibe a fűzőket tudjuk bújtatni. A cipő több színállásban is megjelent, mindegyik extralimitált számban, és a resell áraik is az egekben vannak.

Pharrell x Adidas Human Race NMD 'Pharrell'

Az Original Human Race NMD

PW Human Race NMD V2

Az előző szériától nem igazán különbözik, csupán kapott egy hegymászós, ‘trail’ talpat a cipő. A design kissé változott csak. Ebből a szériából már több változat megtalálható, jelentősen nagy darabszámban. A V2-ből két ismertebb kollab született, egy a Billionaire Boys Club közreműködésével, a másik pedig a Chanel-lel. Az előbbinek aránylag reális a resell ára, míg az utóbbi kb. 8.000 dollárba kerül, és rettentő kis darabszámban elérhető. A tervező és az adidas ebben az évben már rengeteg V2-es pakkot adott ki a kezei közül, például a Holi packet, vagy a legutóbbi Inspiration packet.

Adidas Hu x Chanel NMD Trail

Adidas Hu x Chanel NMD Trail

Inspiration Pack

A kollekció megjelenését sokáig mindenki november 30-ra datálta, azonban az adidas meggondolta magát, és tizedikére helyezte az időpontot. Egyébként elég nagy darabszámnak örvendhet a célközönség, valamint az Inspiration Pack nem csak az NMD-ket tartalmazza, találhatunk itt Tennis Hu-t, dzsekiket, és egyéb ruházatot is. A kollekció designolása folyamán Kelet-Afrika népeinek kultúrájából merítettek a legtöbbet, erről tanúskodnak a színei is, valamint a cipő szája körüli szabás mintája.

The Pharrell x adidas NMD Hu “Inspiration” Pack

A Pharrell x adidas NMD Hu Inspiration Pack

A lépő 4 színben jelent meg összesen, és bőven van belőle még a piacon, 230-250 dolláros áron találni belőle rengeteget.

Kristof

Számomra a hip-hop nem csak zene, a sneakerek pedig nem csupán cipők. Ezek számomra mind önkifejezés és egy életen át tartó szenvedély.
×