A Puma visszatér a kosárlabda pályára

A nyáron nem várt bejelentést tett a Puma: 20 év kihagyás után visszatérnek a kosárlabda pályára! Walt Frazier mint korábbi ikon, elismert veteránok, tehetséges újoncok, Jay-Z mint kreatív igazgató és egy izgalmas színvilágú új cipő. A tovább után részletesen elmondjuk mire számíthattok a Puma Hoopstól!

puma_clyde_court_disrupt_1

Puma Clyde Court Disrupt

A múlt

Walter “Clyde” Frazier egy igazi NBA legenda. Kétszeres bajnok a New York Knicks vezéreként, beválasztották a Kosárlabda Halhatatlanok Csarnokába és a múlt évszázad 50 legjobb NBA játékosa közé, nem mellesleg neki volt először signature kosaras lépője már 1973-ban. Rajta kívül talán még Vince Cartert érdemes megemlíteni, mint korábbi Puma szponzorált kosárlabdázót – bár más miatt, de pont nemrég írtunk róla.

vince_carter_puma

Vince Carter – a cipő márkáját nem nehéz felismerni

A jelen

A jelen sztárjai közül DeMarcus Cousins, Rudy Gay és Terry Rozier érdemel említést, akik már Pumaban pattogtatnak az NBA-ben. De talán a legnagyobb igazolást nem a játékosok között kell keresnünk. Jay-Z, mint kreatív igazgató valószínűleg sokkal nagyobb hatást ér el. Még akkor is, ha “csak” a nevét adja a dologhoz. Jelenleg egyetlen cipő, a Puma Clyde Court Disrupt alkotja a kollekciót, erre később kitérünk.

terry_rozier_puma_clyde_court_disrupt

Terry Rozier Puma Clyde Court Disruptban

A jövő

Deandre Ayton, Marvin Bagley III, Michael Porter Jr. – hogy csak a legtehetségesebb újoncokat említsük, akik a Puma mellett tették le voksukat. A termékkínálat jelenleg egyetlen típusú cipőből – ami ráadásul egyelőre egyetlen színállásban érhető el – és pár textilből áll. Nem nehéz megjósolni, hogy ez a közeljövőben jelentősen bővülni fog. Véleményem szerint megfelelő stratégiával tértek vissza a kosárlabda pályára – megvan a történelem, a tehetséges fiatalok és a manapság szükséges influencer is a csapatban –, így kíváncsian várom a piac hogy fogadja őket! Nekünk az csak jó, ha több sportszergyártó küzd a kegyeinkért.

walt_clyde_frazier_deandre_ayton_puma

A legenda Walt Frazier és az idei NBA draft első választottja, Deandre Ayton

Puma Clyde Court Disrupt – design

Ahogy említettük, cipő fronton jelenleg egyetlen modell alkotja a kínálatot. A Puma Clyde Court Disrupt meglehetősen feltünő külsőt kapott, ami a cég helyzetét tekintve érthető döntésnek tűnik, hiszen ki kell tűnniük a tömegből. Külön kapóra jön a cipőkre vonatkozó megváltozott NBA szabályozás, miszerint nem kell a csapatszínekhez igazodnia a kosaras által viselt cipőknek – ennek köszönhetően az original colorway (red blast) a legnagyobb “színpadon” is kellően vonzza a tekinteteket. A feltűnő színhasználat mellett természetesen az elődök előtt is fejet hajt a design – a méretes logo és a sarokrészen látható évszám is a Puma Clyde modellre utal.

puma_clyde_court_disrupt_2

Méretes logo és a híres évszám

Puma Clyde Court Disrupt – technológia

Technológiailag a Puma továbbfejlesztett, hibrid csillapítási- és energia visszaadási rendszerével találkozunk. Ebben ötvözik az Ignite hab és az NRGY golyócskák – testvérmárka által szélesebb körben Boostként ismert – pozitív tulajdonságait. A felsőrész természetesen mai trendeknek megfelelően kötött anyagból készül, de a cipőfűző elrendezése megfelelő tartást vetít előre.

puma_clyde_court_disrupt_3

Hibrid technológia

Puma Clyde Court Disrupt – elérhetőség

Ahogy írtuk egyelőre csak egy színöszeállítás rendelhető, de a szponzorált kosarasok lábán már több – visszafogottabb – colorway is feltűnt. Halloween alkalmából érkezik egy csontvázas kiadás – úgy tűnik ez a “kreatív” megoldás soha nem megy ki a divatból. A 120 dolláros ár teljesen átlagosnak tekinthető. További infókért csekkoljátok a Puma Hoops web– és Instagram oldalát!

puma_clyde_court_xray

Puma Clyde Court X-Ray

Hír-, és képforrásunk a Puma volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×