Visszatér az AND1 Tai Chi

Ha már sem az AND1 márka, sem a Tai Chi modell nem hangzik ismerősen, segítünk! A év 2000, az esemény az NBA All-Star Gála zsákoló versenye, a főszereplő Vince Carter. Szerintem ebből, és a borítóképen látható mozdulatokról szinte már mindenki tudja miről beszélünk. A felejthetetlen produkciónak köszönhetően nem csak Air Canada, de a cipő is halhatatlanná vált. A tovább után az AND1 Tai Chi visszatéréséről olvashattok!

and1_taichi_vincecarter

A legendás mozdulatok And1 Tai Chi-ben (kép forrása: prorockhardchronicles.wordpress.com)

Az And1 márka

A kosarasoknak szánt amerikai márkát 1993-ban alapították. Kezdetben autók csomagtartójából árultak pólókat mindenféle trash talk felirattal, aminek köszönhetően hamar népszerűvé váltak célcsoportjukban. 1996-ban az akkor NBA újonc Stephon Marbury leigazolásával egyidejűleg cipőkkel szélesítették palettájukat. 1999-ben jöttek ki első tradícionális reklámjaikkal, amik nem hozták meg a várt sikert. Ekkor stratégiát váltottak. Egy évvel korábban kaptak egy rossz minőségű videokazettát egy bizonyos Rafer Alstonról, akit akkoriban inkább mint Skip to my Lou ismertek New York streetball pályáin. Az anyagot újravágták, majd 50.000 darab kazettát osztottak szét kosárlabda táborokban, kiadóknak, mindenfelé. Utána még 200.000 példányt kellett gyártani. Az AND1 mixtape pedig innentől már történelem.

Töretlen népszerűség

Az AND1 egyre több NBA sztárt szerződtetett – pl. Latrell Sprewell, Kevin Garnett – és népszerűsége töretlenül nőtt. Ebben nagy lökés volt a bevezetőben említett zsákoló verseny, ahol az épp Puma – igen, akkoriban a Puma még gyárott kosaras cipőket, sőt még Serena Williams is a német cégnél volt – és Nike szerződése között lévő cipő-szabadügynök Vince Carter az AND1 Tai Chi lépőjében mutatta be minden idők legkomlexebb, legstílusosabb zsákoló sorozatát.

And1 Tai Chi

A híres modell a klasszikus zsákolóversenyes színösszeállításban tér vissza. A cipő szellemiségében és design elemeiben visszaköszön a Jin-Jang, az anyaghasználat a korszellemnek megfelelően bőr és hasított bőr kombináció. Nekem sajnos egyelőre csak az AND1 2Chi modellhez volt szerencsém, ami bár szintetikusabb anyagokból készült jól teljesített a kosárlabda pályán. Mi mindenesetre megkapjuk a lehetőséget, hogy november 3-tól egy újabb ikont zsákoljunk be a gyűjteményünkbe, és ehhez nem feltétlenül kell olyan rugókkal rendelkeznünk, mint Vince Carternek.

and1_taichi

And1 Tai Chi

*titkos tipp: ha már szóba került, érdemes rákeresni a következő kifejezésre: Serena Williams Puma.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×