Air Jordan ünnepi kollekció a hölgyeknek

A Jordan brand nemrég bemutatta a 2018-as női “Holiday” kollekcióját. Rengeteg ismert és kedvelt sziluettel érkezik és van közöttük 1-2 nem mindennapi lépő is. Csajok, katt a továbbra!

Ezt a cikket Bence még akkor írta, amikor padawanként “gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

Jordan-I-holiday-colleciton

Jordan I-es Holiday kollekció összes darabja.

Az új Jordan kollekció

A Michael Jordan nevét viselő márka eleinte szinte csak uniszex (azaz inkább férfi) lépőket gyártott, de a sportosabb stílust kedvelő csajok körében is divatosak lettek ezek a cipők (a “Chicks in Kicks” válogatásokban is nagyon sokszor feltűntek a csajok lábán). 

Ez a 2018-as Holiday Collection már kifejezetten a csajoknak készült, és az OG alapmodellek női változatát vonultatja fel és megtalálható benne a The One Reimagined néhány darabja is, melyről itt olvashattok bővebben.

Torz de mégis szép kialakítás

Az első és legtöbb modellel érkező sziluett az nem más, mint a mindenki által imádott Air Jordan 1-es. Nyilván egyetlen sneaker rajongónak sem kell bemutatni ezt a modellt, a kosárcipő rajongók szívében mindig kitüntetett szerepe volt “Az Egyesnek”, de az utóbbi években egyre több streetwear szett stabil elemévé vált és egyre több lány is viseli.

A brand ezt észrevéve elő is állt az egyik legkülönlegesebb cipővel. Ez az Air Jordan 1 Rebel, amely a sneaker piacon egy teljesen egyedinek mondható cipő, a kissé eltorzított kinézetével. Az oldalra felfutó fűző “így férfi szemmel” is nagyon szép cipő.

jordan-1-rebel

Jordan 1 Rebel a “torz” cipő

Az AJ1 téli csizma

A másik nem megszokott AJ1-es a Jester, amely kívülről egy téli csizmának néz ki, viszont belülről inkább egy sneaker értetét adja. A “végeredmény” egy letisztult és egyben különleges cipő, amely szerintem egy csajnak nagyon jól állhat a megfelelő outfittel.

jordan-1-jester-xx

Jordan Jester XX csizma kinézet de nem túl meleg viselet

Cipzár és bunda

A többi cipő is az AJ1-esből indult ki – találunk köztük szőröset és cipzárosat is. A cipzárral rendelkező egy elég érdekesre sikeredett darab, de télre az egyik legjobb választás lehet egy lánynak. Bundázott belseje melegen tartja a lábat, mindezt az alapmodelltől megszokott kényelem mellett. A gyors belebújáshoz pedig segítség igazi segítség a fagytól elgémberedett ujjaknak a fűző helyett használt cipzár 🙂

Jordan-1-fur-zip

Szőrmés és cipzáros Jordan meleget és kényelemet ad.

A kopástól csak szépül a cipő

A másik két modell a Jordan 4 és Jordan 11, mely szerintem a vevők kedvence az 1-es után. Rengeteg cw-t élt már meg mindkettő lépő, ezért valami újat kellett húznia a cégnek. Szerintem elég jól sikerült nekik. A  4-es sikerült a legérdekesebbre az egész kollekcióból, ugyanis a piros felsőrész ledörzsölhető. Ez alatt egy érdekes fehér mintát találunk, ami elég menő. Mindig szomorú nézni, amikor kopások és járásráncok jelennek meg a cipőn, ez most egy nagyszerű lehetőség, hogy a cipő “másodvirágázást élje”.

jordan-4-nrg-fire-red

Jordan IV NRG Fire Red a kopott mintával

Sportos elegancia

A 11-es már teljesen más tészta. Itt elhagyták a fiatalos ötleteket és a vad újításokat, és a sima egyszerű alap 11-esnek adtak egy elegáns bőr külsőt. Ez már önmagában is egy tökéletesnek mondható cipő, de megspékelték még fém “alkatrészekkel”. Ezek közé tartozik a Jumpman logó a fém cipőfűzővég és a kis fém lapocska. Férfi létemre még én is hordanám ezt a cipőt. És ti?

jordan-11-olive-lux

A sportos és elegáns Jordan XI

 

Hajdu

A sneaker a polcon annyit tesz, mint festmény a ponyva mögött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×