Converse Run Star Y2K

A Converse cég napjainkban az egyik legnagyobb casual cipő gyártó lett a Vans mellet, de valahogy ez a cég mindig tud újat mutatni. Most elhoztam nektek az egyik legújabb cipőjüket, a Run Star Y2K. Ha érdekel téged ez a különleges cipő kattints a továbbra.

Ezt a cikket Bence még akkor írta, amikor padawanként „gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

converse-run-star-y2k-red

Converse Run Star Y2K Black Red, Air Max szerű színállás örök klasszikus

100 éven át tartó karrier

A Converse márkát szerintem egy sneaker rajongónak nem kell bemutatnom. Ez a brand már több mint száz éve gyártja a sokak által kedvelt igazi tornacipőt. Szinte minden outfithez megfelelő darab. Az 1908-as években gyártásba kezdő cég megpróbálta létrehozni a kornak megfelelő cipőt mind stílusban mind kényelemben. Ez olyan mértékben sikerült nekik, hogy a cég a mai napig működik. Igaz volt egy csőd közeli helyzetük 2001-ben. A Nike 2003-ban felvásárolta a céget, mely megmentette a brandet, ezáltal egyre jobb és jobb lépőket raktak az emberek elé. Ezek között van a Run Star Y2K.

converse-tlyer-the-creator-pink

Tylerrel készített One Star Converse, az egyik legbevállalósabb színállás

Az alapok

Ez a különleges és néhány ember szerint furcsa cipő a Converse idei húzása amellyel kicsit megpróbálnak visszalépni a 2000-es évekbe. Ehhez hatalmas inspirációt adott a Converse One Star cipőjük. Ez a sziluett már rengeteg cw-t élt meg. Nem csak sok színt, de egy nagyon jó kollaborációt is sikerült összehozniuk Tyler, The Creatorral. Erről itt tudtok olvasni.

converse-run-star-y2k-blue

Converse Run Star Y2K Blue, az egyik legszebb színállás

A megszokottnál jobb kényelem

A Conversenél ezt a cipőt továbbgondolták és a jól megszokott vulkanizált talp helyett a Nikenál elég gyakran használt EVA középtalp részt kapta meg. Nem ad egy Boost vagy egy AIR érzetet, de a 2000-es évekhez ez pont megfelelő is volt. A hátsó talp részen, valamint a cipő elején találunk egy erősebb gumi anyagot, ami egy kissé áttetsző, ezáltal még inkább szemmágnessé varázsolja a cipőt. 

converse-run-star-y2k-black

Converse Run Star Y2K Black, letisztult és egyszerű

Vakmerő, de szép anyaghasználat

A felső rész azonban még inkább érdessé teszi ezt a szériát, ugyanis az sem a megszokott letisztult egyszerűségről szól. A szokásos helyen megtalálható 5 ágú csillagot modernizáltak és az inkább elegánsabb felhasználású lakkbőrt vették igénybe. Körülötte egy kisebb bőr platformot találunk, ami a lakkbőr mellett nagyon jól elüt és mutatós. Hasonlóan csillogós lakkbőr még felfedezhető a cipő nyelvén és sarkán is. Szerintem nagyon különlegessé teszi az egész cipőt ez az anyag használat, és ad neki egy kissé csillogós hatást, ami a 2000-es évekbe nagyon beleillett.

Converse-X-JW-Anderson

JW Anderson és a Converse első és reméljük nem utolsó collabja

Esetleges collab?

Szerintem a Converse ezzel a cipővel merészet húzott, de nekem nagyon bejön. A sportos, de mindennapi használatra ruhákat tervező, JW Andersonnak is hasonló lehetett a véleménye, ugyanis a nemrégen tartott divatbemutatóján több modelljére is örömmel ráadta ezt a cipőt. A fiatal designernek már volt a Converse-zel egy kollaborációja, remélem ebből a cipőből is ki fog hozni még többet.

Hajdu

A sneaker a polcon annyit tesz, mint festmény a ponyva mögött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×