Adidas Yung-1: tűz dad shoes

Az adidas ismét elhozott nekünk egy lépőt, ami tökéletesen belepasszol a dad shoes trend és a retro futócipők metszetébe. Ha kíváncsi vagy egy megosztó “stílus gyöngyszemre” és szeretnél érdekességeket megtudni az adidas Yung-1 sneakerről, akkor katt a továbbra!

Nézd meg a videót!

De mi is az a ‘Dad Shoes’ trend?

Körülbelül két éve kezdett igazán beindulni a dad shoes (vagy más néven ugly shoes) divatirányzat, ami azóta is egyre növekvő népszerűségnek  (és utálatnak) örvend. Mert persze ahogy az szokott lenni, az ‘apacipők’ tökéletesen megosztják a sneakerhead közösséget.

Azok a lépők amelyek ebbe a kategóriába tartoznak általában feltűnő, testes kinézettel vannak megáldva. Vannak modellek, amiknek a külsejét nem egyszerű elsőre megemészteni (aztán van amit másodszorra sem, ilyen például a Balenciaga Triple S). Viszont kényelemre általában nem lehet panasz, hiszen a vastag talp és nagylelkűen mért bélés miatt a cipők igencsak kényelmesnek bizonyulnak. Továbbá nagyon népszerű tulajdonságuk, hogy termetes megjelenésükhöz híven, nagyon jól tartják az ember lábát.

Balenciaga Triple S - robosztus, retro, megosztó

Balenciaga Triple S – robosztus, retro, megosztó

A forró Adidas Yung-1

Íme egy ‘dad shoe’ ami a modern technológiákat egybeolvasztva a retro kor stílusával egy igazán érdekes kinézetet kölcsönöz magának. A talprész a már évtizetek óta bevált EVA technológiával készült (ha azt is tudod minek a rövidítése, akkor irány egy kis sneaker röpdoga 😉 A járásélményt a Torison System stabilitásável toldották meg. A felsőrész textil és bőr ötvözetéből van összerakva.

adidas Yung 1

adidas Yung 1

Hát nem egy zoknicipő

A Yung-1 nem éppen egy úgynevezett “zoknicipő”. Szóval ha nem jönnek be a zokni-szerű felsőrészek, ez a lépő ilyen szempontból neked való. Rátérve a cipő kényelmére: a belsőrész alaposan párnázott, ami nagyon komfortos élményt nyújt a viselőjének. Érdekesség, hogy a lépő tulajdonképpen az 1997-es Adidas Falcon Dorf remixelt változata. A három csíkos márka tehát ismét a gyökerekig nyúlt vissza ennek a cipőnek az elkészítésénél. A Yung-1-est nálunk is megvásárolhatod, a sneakerbox webshopban. 

adidas Yung-1

adidas Yung-1

A véleményem

Őszintén szólva nem vagyok híve a dad shoes irányvonalnak, ennek ellenére a Yung-1 elnyerte a tetszésemet. Egyébként örömhír számomra, hogy végre itt egy lépő, aminek van nyelve. És ti mit gondoltok? 🙂

adidas Originals Yung-1

adidas Originals Yung-1

Bárkányi Dani

Shoes speak louder than words.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×