Pillantás az Air Max 720-ra: tényleg a legzöldebb Nike?

Nemsokára 2019-et írhatunk és mi sneakerheadek tűkön ülve várjuk, hogy mit hoz majd a jövő év a lépők terén, milyen trendek ütik fel fejüket. És hát szerencsénkre a Nike már megelőlegezett nekünk egy hírt, ez az Air Max 720 Ha téged is érdekel kattints a továbbra!

Itt van az új 720-as AM, vagy csak 630?

Itt van az új 720-as AM, vagy csak 630?

Nike Air Max 720: mi is ez a szépség?

Nem is akármilyen Nike cipőről lesz szó, hanem egy Air Max 720-ról, ami nevét a 360 fokos talpáról kapta. Nyilván egy kis matek után kijön mindenkinek, hogy 360 fok vízszintesen meg 360 fok függőlegesen az pontosan 720. Bár nem szeretnék egyből az elején belekötni, de valahogy vízszintesen még csak csak megvan az a 360 függőlegesen maximum olyan 270 fok lehet, úgyhogy a 630 lenne az igazán találó név. Tényleg nem kötözködés csak egy javaslat…

A Nike visszatér a gyökerekhez!? Mármint szó szerint is?

Sok újdonságot tartogat az Air Max 720 és ez már elsőre is nagyon jól látszik. Ami a külsőt illeti, a gyártó megpróbált a természetből ihletet meríteni és szerintem egy igen harmonikus sziluettet dobtak össze – de ez talán a legkevésbé meglepőbb a dologban. A cipő fő motívuma a természeti jelenségek és az energia áramlása. De igazából a képek magukért beszélnek. A 270-es Air Max után ezt a formát is nagyon eltalálták a Nike tervezői.

Fel a magas lóra…

Tény, hogy ez az eddigi legmagasabb Air Bubble. A 270-es 32 milliméterére a 720 38 miliméterrel licitált rá, szóval jövőre szinte már négy centivel járhatunk a levegőben, vagyis technikailag rajta a levegőn.

Air Max 720: magasan a föld felett

Air Max 720: magasan a föld felett

Ami a színeket illeti, a hamarosan debütáló cipőkön többek között a vulkánból kitörő lávafolyam, a sarki fény, a Tejútrendszer, a napfelkelte és naplemente képi világa elevenedik meg. És hát valószínűnek tartom, hogy a további megjelenések színállásai is, valami hasonló természethez közeli színáradatot tartogatnak.

Védjük is azt a természetet, hogy legyen mihez visszatérni!

Más módon is kapcsolódik majd a természethez, vagyis annak védelméhez. Az adidasnál már láthattunk rá példát, hogy újrahasznosított anyagból készült egy cipő felsőrésze. Itt azonban nem óceáni szemétről van szó, hanem más cipők gyártása során keletkezett hulladékok újrahasznosításáról. A Nike elmondása szerint a cipőnek több, mint 75 %-a készül szekunder nyersanyagból.

Ez mind szép és jó, de azért kényelmes is lesz?

Ami a kényelmet illeti, amiatt sem kell aggódni. Az Air Max 720-at utcai használatra tervezték, sőt extra nagy igénybevételre. Akár több, mint 12 órán keresztül is kényelmet biztosíthat a tulajdonosának, csak győzzön addig állni. Igazából engem teljesen levett a lábamról a Nike, szóval én biztosan beszerzek egyet, amikor majd megjelenik. Nektek mi a véleményetek erről a környezetbarát lépőről?

Forrásunk a Nike és a Highsnobiety volt.

RLND

Az vagy, amit viselsz és azt viselsz, ami vagy.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×