Nike M2K Tekno, nem csak csajoknak

A dad shoes vonal a 2017/18-as év egyik legmeghatározóbb stílusa. Rengeteg márkának szembetűnő volt, és ki régebbi modellekkel, ki újabbakkal lépett fel a porondra. A Nike sem tett másképpen, és megérkezett az idei évben az M2K Tekno cipőkkel. Ha érdekel a cipő sztorija, kattints a továbbra!

Ezt a cikket Bence még akkor írta, amikor padawanként „gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

nike_m2k_tekno_on_feet

Nike M2K Tekno, egy bő szárú nadrággal az igazi daddy hatásért

Dad shoes

Mint egy régebbi cikkemből kiderülhetett, a dad shoe vonalnak hatalmas rajongója vagyok. Mi sem mutatja jobban, hogy engem is sikerült bevonzani  a Filának a Disruptor modellel.  Felfigyeltek az emberek ezekre a cipőkre, és sokan fordulnak vissza, hogy vajon melyik korból érkeztünk. Az M2K is egy ilyen cipő, ami után 1-2 idősebb embernek felcsillan a szeme, hogy még ma is találnak jó cipőt. Az árazásban sem tudott mellényúlni a Nike, ugyanis 100 dollárért vesztegetik ezt a cipőt. Tehát tulajdonképpen összeraktak egy tökéletes lépőt.

nike_air_monarch_iv

Nike Air Monarch 4, melyből inspirációt vettek az M2Khez

Edző- vagy fashion cipő

A Nikenál már 2002-ben fellelhető volt, egy hasonló stílusú cipő, amely az Air Monarch széria darabja volt. Akkoriban rengetegen vették ezeket a cipőket, mert minden sportra alkalmasak voltak. Mivel egyre felkapottabb lett a ’’Daddy style’’, a Nike nem hagyhatta ki azt, hogy egy régi kollekciót újraélesszen. Ezt az egészet nagyon egyszerűen megoldották, két modell összevonásával. Itt jött képbe a Monarch 1-es és  4-es. Ez a 2 cipő ihlette az egész márkát az M2K elkészítésére.

nike_m2k_tekno_phantom

Nike M2K Tekno „Phantom”

Miből élünk?

A megjelenéskor nagy rajongótáborral rendelkező M2K habszivacs talprészt kapott. Igaz, a Nikenál több más is ott lett volna lehetőségnek, például egy AIR talprész, de valamiért nem került bele. A cipő bőr felsőrésze kiválóan véd minket egy hidegebb őszi napon. Ezekre a napokra egy fehér Nike zoknival és egy sima farmerral elérhetjük a tökéletes összhatást.

nike_m2k_tekno_atmosphere_grey

Nike M2K Tekno „Atmosphere Grey”

Napjainkban

A Nike kollekció ’’modernizálását” nagyon felkapták az emberek, és egy két színállásból pár perc alatt elfogy az egész készlet. Sokkal nagyobb hypot kapott a cipő, mint amire én számítottam. Szerintem erre rádob az is, hogy a cipőnek nem az a megszokott “apás” kinézete van. Az egész cipő mintha kapott volna valamilyen futurisztikus beütést, ami nagyon jól mutat ezzel a stílussal.

Balenciaga Triple S

Balenciaga Triple S, az új vetélytárs

Van-e jövője?

Mivel a Nike is megérkezett ennek a stílusnak a „kikötőjébe”, rengeteg vetélytársat le tud nyomni az árazásával is. Az ember szívesebben hordja szerintem ezt a cipőt mint a méregdrága Triple S-t. Úgy gondolom, ha a nem is csinálnal egy teljesen új cipőt ebben a stílusban, akkor még több színállással rengeteget lehet kihozni ezekből a cipőkből. Már nagyon várom az újabb megjelenéseket, és az esetleges érkező collabokat is. De ezek még csak remények.

Hajdu

A sneaker a polcon annyit tesz, mint festmény a ponyva mögött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×