Top 5 kedvenc Nike SB cipőm

Mára több Nike SB sziluett is a legkedveltebb deszkás cipők közé került, ezeket természetesen olyanok is hordják mint én, akik a gördeszka kultúrához nem állnak annyira közel és inkább street cipőként tekintenek rájuk. Sokat foglalkoztam a Nike deszkás vonalával és mostanra összeállt bennem egy kép a tökéletes SB-kről. Ha érdekel az 5 kedvenc Nike SB cipőm, akkor megtalálod őket a tovább után!

az örök darab

Az örök darab

A Nike és a gördeszkázás

A futással, kosárral vagy focival összehasonlíva a Nike SB nem rendelkezik olyan hosszú múlttal, de mára mégis ismeri mindenki a cipőiket. Voltak Nike modellek, amiket használtak deszkások (pl. a Blazer). A pipás márka 1997-ben ezen felbuzdulva elkezdte a kifejezetten deszkás Nike cipők gyártását. Viszont ekkor még képtelenek voltak megkedveltetni az inkább underground életérzésű gördeszkás közösséggel, akik inkább a Vans, DC, Globe, Airwalk és más kisebb underground márkák cipőiben csapatták. 2002-ig kellett várni, mikor bemutatták az első Nike SB csukát. Ezentúl jobbnál jobb kiadások jelentek meg, egyre több deszkás szerződött le hozzájuk, és mostanra a brand már világszinte elismert lett.

Deszkás cipők nem csak deszkásoknak

A skateboard cipőket már nem csak a deszkás srácok és lányok hordják, mára szinte természetessé vált hogy minden második embernek van pl. egy Vans Old Skoolja. Bár nem esik messze egymástól a két stílus, de én inkább a BMX-es vonalat pártolom, így én is szívesen hordom a király Nike SB-ket. Így született meg az ötlet, hogy megmutassam Neked az 5 kedvenc Nike SB cipőmet. Az én favoritjaim lehet, hogy eltérnek az átlag kedveltektől, én inkább a letisztultabb, kreatív, laza csukákat szeretem.  Nem is húzom az időt, nézzük őket:

5. Supreme x Nike Gato SB  ‘White’

A futball cipő

A futball cipő

A Nike és a Supreme  egy foci cipőből átalakított deszkás cipőt akart még híresebbé tenni, és úgy látszik ez sikerült is. Már sokan látták ezt a surranót és a vélemények elég különbözőek róla. Augusztus 30-án négy színállás jött ki, számomra a fehér a legtetszetősebb, de ha érdekelnek a további színállások és a story a cipő mögött, akkor ide kattintva le is tudod csekkolni.

4. Nike SB Blazer Premium ‘Fly Milk’ vagy ‘Milkcrate’

Jeff grailje

Jeff grailje

Matt Irving csinálta ezt a cipőt Jeffnek a Fly Skateshop-ból, Shanghaiból. Elég titokzatos, de érdekelt ez a történet, szóval ezért is van benne az 5 kedvencemben. Jeff egy kínai tejfeldolgozó gyárban dolgozott, és ezt a deszkás cipőt azért hozták létre, hogy hagyja ott a munkáját, amint ez az írásokból is látszik. A srác feje a tej ábráján és hátul a „MISSING” feliratnál is megjelenik (az USA-ban az eltűnt gyerekeket keresik már „hagyománosan” a tejesdobozokon). A kínai írás a sarokrésznél tejet jelent, ezzel is utalva a régi munkára. A színállás erősen megfogott engem, a kék, fehér és barna párosítás.

3. Supreme x Nike SB Blazer Low GT ‘Desert Bloom’

A casual

A casual

Ez az a cipő ami szinte bármikor felvehető, ez fogott meg benne. Nagyon laza, alacsony szárú kollaboráció a Nike és a Supreme között. A cipő felső részének anyaga puha szövet, amin egy Nike SWOOSH, azaz pipa jelenik meg bőrből. Az oldalán öt kicsi csillag is található, míg a saroknál, a hátulján egy Fuck The World írás is van. Mégis a legszebb, legfinomabb kicsi részlet az arany Supreme írás a sarokrésznél, ez tükrözi az egész cipőnek a stílusát.

2. Jeff Staple x Nike Dunk Low Pro SB ‘Black Pigeon’

Szinte szárnyal

Szinte szárnyal

Az SB Dunk 15. évfordulójára és a Staple 20. évfordulójára létrehozott cipő az egyik legkedvencebbem mind közül. Nubuk és Statson vízálló bőrből rakták össze, ez kényelmes és praktikus egyaránt. A cipő nyelve puhított, kicsit vastagabb, hiszen ezt sportolásra, deszkázásra találták ki. A saroknál több fő dolog is megtalálható, amiért vonz engem a cipő: mindezek közül talán az egyik legfontosabb a Zoom Air, ami be van építve, ez teszi igazán kényelmessé a csukát. A második tényező az a tipikus Staple logó, a galamb, ami mindenki számára  feltűnő, de mégis visszafogott stílust érzékeltet ezekkel a színárnyalatokkal. Végül a sarok feletti Nike írás is feldobja, ami egy ez egyben ugyanolyan narancssárga színű, mint a deszkás surranó alja.

1. Nike Dunk Low Pro SB ‘Piet Mondrian’

A nyerő

A nyerő

A legelső helyen a ‘Piet Mondrain’ áll, ami szerintem minden idők legszebb, legkreatívabb SB-je. Ez az egyike a Nike SB May Quickstrike csomagnak, a másik cipő is elég érdekes, de mára nem az a kiválasztott. A ‘Piet’-et egy holland festő, Piet Mondrain inspirálta. A fehér felsőrész a sok színnel, és a fekete körvonalak hasonlítanak a művész festményeire, stílusára. Nagyon jól el vannak találva szerintem a színváltoztatások, hátul kék, középen piros, elől sárga jelenik meg, mindegyik körűl fekete “cartoon”-os körülrajzolás, és mindezt egy teljesen alap, fehér SB-re rakták. Én úgy gondolom, hogy itt az ideje a Nike-nak több ilyen innovatív cipőt készítenie, mert az ilyen storyk fogják meg az emberek érdeklődését.

Na és neked melyik az 5 kedvenc SB cipőd?

Alex

Nem olyan rég kezdődött a cipőőrület, de még sokáig benne leszek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×