A nap, amikor mindenki vadul színezett a SNEAKRS-ben

2018.08.08. A nap, amikor mindenki vadul színezett a Nike SNEAKRS appjában. Vagy vadul anyázott. Ha az volt a cél, hogy ezen a napon mindenki az mobilappról beszéljen, akkor azt tuti sikerült elérni. De szerintem reggeltől estig a marketinges és az appért felelős csapat is fulladozott a csuklástól. Ha érdekel, hogy mi is volt ez az egész, akkor katt a továbbra!

Restocking the heat @ SNEAKRS

Még azoknak is felcsillant a szemük, akiknek nincsen bérletük a hypevonatra, hogy a Nike augusztus 8-ra, a SNEAKRS app első európai szülinapjára restockol jópár heat sneaker sziluettet. Izgatott várakozás és találgatás előzte meg a netes csoportokban, hogy melyik cipők lesznek azok, és mindenki tornáztatta a hüvelykujját, hogy lecsaphasson a sneakerekre. Velem együtt sokan bizonyára szintén már a lábukon éreztek egy retail áron vásárolt Off-White x Nike sneakert, megint mások pedig bizonyára stratégiai terveket készítettek, hogy miből melyik méretre menjenek rá, aminek jó magas az ára StockX-en.

Mindenki izgatottan várta a 18.08.08-at a SNEAKRS appban

Mindenki izgatottan várta a 18.08.08-at a SNEAKRS appban

Színezés? WTF?

Reggel beléptem az appba, és azon kívül, hogy a 18.08.08-at beharangozó lelkes „ONE DAY OF HEAT”  üzenetet olvasgathattam, amiben leírták, hogy nyolc sneaker droppol majd, sok használható információ nem volt benne. Frissítgettem a két szokásos „Készleten” és „Hamarosan érkezik” feedet és vártam a csodát, ami sehogy sem akart eljönni.

Gyorsan ráírtam „Lucky Boy” Alexre a csapatból, aki mostanra már valószínűleg törzsvásárló a SNEAKRS appban, annyi release-t húzott már be onnan. Tőle tudtam meg a titkot, hogy „színezni kell”. Mi? Igen, tényleg az volt a „megoldás”, hogy az appban éppen kapható cipők képeit random kellett az ujjaiddal satírozgatni és ezzel elérhetővé tenni megvásárlásra.

"Színezés". OK.

„Színezés”. OK.

A satírozástól a Got’em-ig

Ideális esetben tehát az lett volna a sorrend, hogy lelkesen satírozol az összes képen, amit csak találsz az appban, aztán valahol találsz egy cipőt a nyolcból, unlockolsz, gyorsan választasz belőle méretet, fizetsz és Got’em.

SNKRS app: színezz-unlockolj-megveheted: ez volt az ideális folyamat, ami csak nagyon kevés szerencsésnek sikerült...

SNKRS app: színezz-unlockolj-megveheted: ez volt az ideális folyamat, ami csak nagyon kevés szerencsésnek sikerült…

Őket lehetett volna behúzni

1. Air Jordan 3 „Tinker”

2. Off-White x Jordan 1 UNC

3. Off-White x Nike Air Presto Black

4. Off-White x Nike Air Jordan 1 Retro High Chicago

5. UNDFTD x Nike Air Max 97 OG

6. Off-White x Nike Air Presto White

7. atmos x Nike Air Max 1 Animal Pack

8. Nike Air Max 1/97 Sean Wotherspoon

És ez a kép volt, amiből ki lehetett következtetni, hogy mit hol kellett keresni. Volt, amit a saját adatlapján kellett kisatírozni, valamelyiknek meg volt egy másik cipő a “párja”, és ott kellett színezni.

 

Ezeket lehetett volna behúzni a SNEAKRS appban augusztus 8-án

Ezeket lehetett volna behúzni a SNEAKRS appban augusztus 8-án

 

Got’em!

Átfutva a KRG Sneaker Talkban a hozzászólásokat és a telós Got’em screenshotokat, ez nem volt volt teljesen lehetetlen. De a legtöbbünknek csak a frusztrált tanácstalanság marad, hogy tulajdonképpen mi is történik?

…és not’em…

Az egész nap folyamán a fogalmatlanság különböző fokain lévő sneakerheadek bolyongtak az appban. Népes csoportot alkottak, akik azt sem tudták, hogy „színezni” kell. Ez valószínűleg szándékos húzás volt a Nike részéről, az okot csak találgatni tudom: valószínűleg ez lett volna a dolog „játékos” része.

Aztán egyre szélesebb körben terjedt el a hír, hogy „színezni kell”. Innentől már egy csomóan próbálgatták ujjaikkal ide-oda rángatni az összes képet az appban, de már sokan itt elvéreztek. Olyan is volt, aki hiába színezett vadul, nem változott át neki a cipő, hanem szépen telesatírozhatta a telefon képernyőjét és itt vége is volt. Aztán az ügyesek/szerencsések unlockoltak egytől-nyolc cipőt, viszont már sold out volt minden méret.

Nekem ott veszett el végleg a hitem, amikor tőlünk a csapatból Alex (aki behúzta az Off-White Blazert, a fehér O/W AJ1-est és még a fehér Prestot is) unlockolta mind a nyolc modellt, de egyet sem tudott megvenni. Ha ő elbukott, akkor én mire számíthatok…?

SNEAKRS NOT'EM

SNEAKRS NOT’EM

Tény, hogy volt az a maroknyi mikro-kisebbség, akiknek tényleg sikerült behúzni egy-egy cipőt. Bár még itt is jöhet a „levonták a pénzt, de jön az email, hogy bocsi mégsem és majd visszautaljuk” 😉

Heat helyett hate

Szóval a sikerre az esély minimális volt. Arra, hogy felforrjon az agyad a folyamat bármelyik pontján – hatalmas. Nekünk, a többségnek ez a nap csak azt tartogatta, hogy ironikus mémeket és a SNEAKRS app  idegből törlését mutató screeneket posztolhassunk. Köszönjük, szuperül éreztük magunkat ezen az egyéves évfordulón… Legalább akkora móka volt, mint egy Neptunos vizsgajelentkezés/tárgyfelvétel.

Te hogy jártál?

Oszd meg velünk a Facebookon kommentben!

Nike SNEAKRS 180808 "The Day of Heat" mémek - nekünk ez maradt :/

Nike SNEAKRS 180808 „The Day of Heat” mémek – nekünk ez maradt :/

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×