Ha már Párizs, akkor divat, ha már Nike, akkor hype. Bizonyára sokan tudjátok, hogy nemrégiben zajlott le a párizsi férfi divathét. A Nike millió meg egy meglepetéssel készült a Jordan brand bővítése érdekében. Ami engem illet, szerintem fején találták a szöget. 🙂 Ha te sem szeretnél lemaradni ezekről a friss finomságokról, görgess és mindenre választ találsz a “TOVÁBB” után!

“Why not?”

Ismerős? Esetleg hallottad már valakitől? Ha a kosárlabda ugrott be, jó helyen kapisgálsz, hisz ez nem más “mondása”, mint Russell Westbrooké. A Jordan égisze alatt futó új “Why not?” signature RW termékek tükrözik az oklahomai kosaras extravagáns stílusát, minőségben pedig az abszolút maximumot célozzák.

-Russel Westbrook-
-Russell Westbrook-
-"Why not?"-
-“Why not?”-
-Westbrook baaaby-
-“Why not?”-
-"Why not?"-
-“Why not?”-

A cipők mellett egy melegítő szett is debütált, melyet a 90-es évek all-star mezei ihlettek. Funfact: A képek Westbrook szülővárosában, Los Angelesben készültek, a fagyöngy pedig nem mást, mint csapatának székhelye, Oklahoma szimbóluma.

-speaks for itself-
-speaks for itself-

Quai 54

A Quai 54 világ egyik legnagyobb streetball megmérettetése, melynek 2003 óta töretlenül a párizsi Concorde tér ad otthont. A rendezvényt természetesen a Jordan brand is támogatja, az érdeklődés pedig hatalmas: a június végén megrendezésre kerülő versenyt több mint 20 000 néző követi nyomon a helyszínen!

-QUAI 54-
-QUAI 54-

A rendezők évről évre újabb Jordan modellt választanak a verseny életérzésének átadásához, ennek fényében pedig idei signature Quai 54 egy Jordan 3-mas lett. A cipő vadonatúj fekete, puha tapintású bőr felsőrészével és elektromos zöld kék és rózsaszín színeivel a játék és a város vibráló energiáit hivatott életre kelteni.

-QUAI 54 Jordan III-
-QUAI 54 Jordan III-

Első a Jordanek között

A jó öreg I-es modell a kosárpályán kezdte pályafutását, ám utódai mára már főleg az utcákon hódítanak. A elmúlt években inkább az OG modellek újra kiadására (restock) fektették a hangsúlyt, vagy a jól bevált cw-k mellé újabb anyagokat próbáltak párosítani, lásd: flyknit. Eddig is elmondható volt, hogy az unisex darabok relatíve széles skálán mozogtak, de a közeljövőben hatványozottan szélesedik a skála. Kiegészítés gyanánt annyit, hogy most már nem csak az átlagos fűzős darabok lesznek egyedül, hanem akad a batyuban cipzáros, tépőzáras (nekem leginkább egy Flystepper-re hajaz) is. Ám találhatunk itt “magas-talpas” darabot is, egy kis extra anyag használattal. Az is kiemelendő, hogy a “gyönyörű” Jordan I Rebel XX harmadik szezonjába lépett.

-kinek mi :)-
-kinek mi :)-

Back to school

Három lépő, három kosár ikon, három egykori gimnázium. Ezekből tevődik össze a tökéletes “Back to school” kollekció! A triumvirek első darabja szintén Westbrook nevéhez köthető. Mint láthatjátok a Nike mostanában előszeretettel használja a fehér alapon piros-kék kombinációt, amit már a Nike Skepta kollabnál is megfigyelhettünk. Ezen a lépőn nincs túl sok mindent túlmagyarázni, egy Jordan X egy kicsit különlegesebb köntösben 🙂
Westbrook a Leuzinger gimnázium tanulója volt.

-Westbrook X-
-Westbrook X class of 2006-

A második delikvens Chris Paul és a Jordan XII. A lépő színkombinációja gyönyörű, főleg a zöld színnek az “olíva” hatása teszi igazán attraktívvá. A felső aranyozott “fűzőlyukak” nagyon jó kontrasztot képeznek mind a világos, mind a sötétzölddel.
Chris Paul a West Forsyth gimnázium diákságát gyarapította.

-Chris Paul XII-
-Chris Paul XII class of 2003-

A triumvirátus harmadik tagja, aki szintén az Oklahoma City Thunder csapatát erősíti, Carmelo Anthony. Szintén a XII- es modellt láthatjuk, ám egy évvel idősebb kiadásban, 2002-ből. Manapság átlagosnak tűnhet a fekete-sárga színkombináció, ám ezt a lépőt nem feltétlen a színei teszik azzá, ami. 🙂
Anthony pedig a  Towson Catholic gimi nebulója volt.

-Carmelo Anthony XII-
-Carmelo Anthony XII class of 2002-

“International Flight”

MJ a világ számos pontja között ingázott egy pár bemutatómeccs és rajongói kedvéért. A frissen debütált “International Flight” pakk Jordan pályafutásából 3 szakaszt és három várost hivatott szimbolizálni. Első városunk 1988-ból “Az Angyalok Városa”, Los Angeles, és a lépő pedig a III-as Jordan.

-Air Jordan III Internationalist Flight 1988, Los Angeles-
-Air Jordan III International Flight 1988, Los Angeles-

Második úticélunk 1990-ből, Barcelona, egy Jordan V-ös alapján.

-Air Jordan V International Flight Barcelona, 1990-
-Air Jordan V International Flight 1990, Barcelona, –

Végül, de nem utolsó sorban elröppenünk Japán fővárosába, az 1996-os Tokióba, melyhez egy XII Jordan párosul (személyes kedvencem). A fotón nem látszik, ám a lépő sarokrészén egy japán felirat található, ami pont annyit ad hozzá amennyit kell.

-Air Jordan XII International Pack 1996, Tokió-
-Air Jordan XII International Pack 1996, Tokió-

Jordan Legacy 312

Ez a lépő nem más közreműködésével, mint a rendkívül tehetséges chicagói Don C tervezővel készült. Struktúráját tekintve több modellből áll össze, Jordan I, III és egy Nike Air Alpha Force Low voltak az “alapanyagok”. Mint az eddig bemutatott lépők nagy része, ezek a lépők is triumvirátust képeznek.

-Legacy 314-
-Legacy 312-
-Legacy 314 barnásan-
-Legacy 312 barnásan-
-Legacy 312-
-Legacy 312 pink-

Összegezve

Hogy őszinte legyek, nem igazán jutok szavakhoz egy-két sziluett láttán. A Nike ezúttal is odatette magát és a Jordan I-re is ráfért már egy kis frissítés. Szerintem mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő lépőt egy kis kutakodással. Szerencsére a lépők nagy része a boltok polcain is elérhető lesz, remélem láthatunk még ehhez hasonló “fellángolást” a Nike-tól a közeljövőben is. 🙂