Skepta is back! Új Nike AM kollab a házban!

Tavaly a Nike és Skepta összeálltak egy kollabra, mely valljuk be elég sikeresnek is mondható. Sikeresen meglovagolták az Air Max 97- es hypeját. Ez most sincsen másképp, csakhogy ez a lépő egy teljesen más stílust képvisel 😉 Ha nem szeretnél lemaradni, tarts velem a tovább után 😉

De ki is Skepta?

Polgári nevén Joseph Junior Adenuga, aki 1982 szeptember 19- én  látta meg a napvilágot az angliai Tottenham-ben. Zenei karrierje kezdetén Dj-ként tevékenykedett egy grime Meridian Crew- ban. Nem sokkal a banda feloszlása után Skepta megalapította saját együttesét a Boy Better Know-t. A tagok között megtalálható JME (testvére), Wiley, Jammer és még sorolhatnám. Zenei munkássága révén számos díjjal büszkélkedhet, köztük a 2014- ben és 2015- ben elnyert MOBO Awards- t. Mellesleg egy 2017-es londoni fellépéséből befolyó 11 millió forintnak megfelelő összeget egy hajléktalanok segítésére hivatott szervezetnek adományozott, ASAP Rocky- val egyetemben.

Skepta

-Skepta teljes mivoltjában :)-

Közösen a Nike-val

2017, mint tudjuk a dad shoes-ok mellett a hybrid lépők éve, melyben a Nike igencsak élenjáró a mai napig. Az Air Max 97 hatalmas felhajtást kapott a számos kollabnak és restocknak és természetesen 20. születésnapjának köszönhetően . Köztük kiemelvén az Undefeated x Nike Air Max 97- et  vagy akár a híres Silver Bullet restockot. A hypeból Skepta sem maradt ki, hisz a Nike-val közösen piacra dobtak egy igencsak különleges lépőt, melyre volt kereslet bőven.  A művész szívéhez nagyon közel áll a márka, hisz 7 éves kora óta szolgálják a Nike csukái.

Fire in da house

-Fire in da house-

Mint látjátok, igencsak különleges szín összeállítást kaptunk, mely talán leginkább egy víztócsában tündöklő olajfoltra emlékeztet 🙂 A resell piacon mellesleg olyan 300 dollárt kóstál egy DS párocska.

A lényeg

És amiért íródott is valójában ez a cikk nem más, mint egy fehér szépség, mely a tegnapi nap folyamán lett a nagyközönség elé tárva.

-Less is more-

Less is more

Mint észrevehetitek első pillantásra „csak egy fehér lépőnek tűnik”, ám ez téves. A legnagyobb különlegessége a surranónak az, hogy az egyik páron piros, míg a másikon kék a „pipa”, a légbuborékokon belül megtalálható „támpillérek”, továbba maga a talpbetét a talpazat alsó felén megtalálható „rések”. Végül, de nem utolsó sorban a fehér fűzők „csíkjai” is megkapták a piros-kék kombót. Tehát, mint mondottam volt, átlagosnak közel sem mondható.

-A betétben feltűnik Skepta védjegye természetesen-

-A betétben feltűnik Skepta védjegye természetesen-

Eltérések

Egy pár elérést azonban észre vehetnek a jártasabbak, már első pillantásra, hogy miben is más, mint egy „szimpla” 97- es. Kezdeném a sort ismételten a „pipával”, hisz eltérően a 97-esektől ezesetben maga a pipa körbeér a lépő sarkán, amely néhány 90- es Air Max-en volt megfigyelhető. Folytatván a sort, az oldalakon való „lyukakra” térnék ki, melyek szintén az ugyanazon 90-es AM-eken voltak jelen. Maga a talpazat struktúrája egy az egyben hajaz 97-es társaihoz. Véleményem szerint nagyon ütős lett.

Szummázva (Σ)

Mint láthatjátok, ez a lépő nem feltétlen egy „loud in your face” darab, ám a részleteknek köszönhetően szolíd, de mégis könnyen észrevehető. Aki a coppolás mellett dönt, jó 300 amerikai dollárral kell számolnia a GOAT szerint. Szerintem nagyon ütős lépő lett, ha nem aludtam volna el, még lehet coppoltam is volna 🙂

hegedsboti

Az átlaggal ellentétben, minden reggel boldogan megyek iskolába, hisz belebújhatok kedvenc lépőim egyikébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×