Az Undefeated a 2002-es alapulása óta akkora streetwear márkává nőtte ki magát, hogy mára már senkinek sem kell bemutatni. A Nike-val karöltve pedig idén ősszel újabb kollaborációval örvendeztettek meg minket! Részletek a nemrég megjelent UNDFTD x Air Max 97 sneakerről a tovább után!

Padawan cikk

Ezt a cikket Misi még blogger padawanként írta, amikor “gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

Undefeated x Nike Air Max 97 on-feet
Undefeated x Nike Air Max 97 on-feet

ISMERŐS VONALAK

A 97-es évjáratú Air Max nem éppen egy hétköznapi cipő, nem látjuk nap mint nap, sem lábon, sem üzletek polcain roskadozni, azonban a jól ismert formavilág és az ikonikus vonalvezetés senki számára nem idegen. Nem is véletlen, hogy ezt a modellt választotta a Supreme, illetve a brit rapper, Skepta a Nike-val való együttműködés során. Most viszont az Undefeated-en a sor, és a tőlük már megszokott frissességgel rukkoltak elő a saját Air Max 97-esükkel.

AIR MAX 97 FEKETÉN-FEHÉREN

Jelen állás szerint két színben várható a sneaker, egy fekete és egy fehér változatban. Mindkét modell ismertetője a cipőn végig húzódó zöld-piros csík, illetve az ezen folytonosan futó ’UNDEFEATED’ jelzés. Akarva-akaratlanul is ez egy erős Gucci beütést kölcsönöz a cipőnek, amit persze egy percig sem bánunk, amíg hozzáad a sziluetthez. Emellett mind az insole sarokrészén, mind a cipő nyelvének tetején megjelenik az Undefeated logója. A cipő természetesen egy egész talpas légpárnával lett felruházva, oldalt lakkfényű „sárhányó panelekkel”. Ez felett pedig a szokásos nylon felsőrész, rejtett fűzőszélek és az alapvető Nike pipa várja azokat, akik nem tudnak ellenállni egy ilyen finom darabnak.

UNDFTD x Nike Air Max 97 feketében
UNDFTD x Nike Air Max 97 feketében

SAJNOS NEM NEKÜNK

Habár a fehér modell tökéletesen passzol a magyar lobogóhoz és persze hozzánk, magyar rajongókhoz, a helyzet az, hogy nem nekünk készült. Ami azt illeti, valójában olasz barátainkat hivatott képviselni a cipőt körül ölelő két vonal, ugyanis a Nike Olaszországban tette a polcokra az első 97-es darabokat, valamint a 20. évfordulójára különleges olasz zászlós modellt is adtak ki.

MIKOR ÉS HOL?

2017. szeptember 16-án jelent meg a fekete és fehér modell az Undefeated-nél, és a globális megjelenésben a feka színállás szeptember 21.-én megérkezett Európába is, például a német 43einhalb üzletbe. A fehér modell globális megjelenési időpontja még bizonytalan – ha szerencsénk van még idén ősszel megkaparinthatjuk. A bolti ár egyébként 180 amerikai dollár lesz, ami körülbelül 48 000 forintot tesz ki. Én személyesen nagyon vártam a megjelenést, szerintem ez az eddigi legjobban sikerült AM 97 kollab. Nektek mi a véleményetek?

Undefeated x Nike Air Max 97 fehérben
Undefeated x Nike Air Max 97 fehérben

Hír- és képforrásunk a Hypebeast és a Sneaker News voltak.