Az adidas újabb klasszikus sziluettet vett elő, hogy a mai kor kívánalmaihoz igazítva, Boosttal tegye kényelmes viseletté a mindennapokhoz. A tovább után az adidas P.O.D. System kerül terítékre.

adidas_pod_system_1
adidas P.O.D. System

Az örökség

Az új adidas sziluett le se tagadhatná 90-es évek beli futócipő örökségét. “Az archívum, ahogy mi látjuk nem múzeum. A múzeum halott. Ez nem. Az archívum inspiráció, ötletforrás – tisztázta a POD újjászületését Morgan Boeri, az Originals lábbelikért felelős alelnöke.

adidas_pod_system_archive
P.O.D. System régen

Az adidas P.O.D. technológia

A források két donort említenek. Az egyik az Equipment Running Cushion 2, míg a másik maga a Point of Deflection System, azaz a névadó P.O.D. technológia. Szó szerint fordítva ez elhajlási pontot jelent, ami tükrözi a lassan 30 éves innováció célját: jobb csillapítás és stabilitás a moduláris talpszerkezet által.

Az adidas POD System ma
Az adidas POD System ma

Mai igényekre szabva

Természetesen a Boost talp kihagyhatatlan ziccer lett volna – azonban ezúttal be kell érnünk vele a sarokrészen. Az egyik kedvenc termoplasztikus poliuretán talpunkat (a Boost hivatalos neve ugyanis ez 🙂 a klasszikus Torsion System inspirálta P.O.D. híd köti össze az EVA habból készült elülső talprésszel. Ugyan a hálós felsőrész fekete, de a fehér Boost sarokrész és a színes betétek ezt kellően feldobják. Bár a kiindulási pont a 90-es évek futócipői voltak, mégis egy kellően modern sziluettet hoztak létre a tervezők.

adidas_pod_system_3
A kihagyhatatlan Boost

Hol tudjátok beszerezni?

Nekem nem titkoltan eléggé bejön az új sztiló! Bár több helyről merít, mégis teljesen egyedi tud lenni. Ha bennetek és felmerül honnan lehetne beszerezni van egy szuper tippem: sneakerbox.hu shop 🙂 Ára 39.990 Ft.

Ha adidas P.O.D. sneakerre fáj a fogad, akkor irány a sneakerbox.hu shop!
Ha adidas P.O.D. sneakerre fáj a fogad, akkor irány a sneakerbox.hu shop!

Hír-, és képforrásunk a SoleCollector volt.