Sega x Puma RS-0 “Sonic” – Lássuk a sünt!

A mai két kis csoda több szempontból is különleges és retro. Egyrészről maga sziluett már önagában a 80-as évek szülöttje, a kollab névadója, a SEGA pedig a 40-es évek elején látta meg a napvilágot. Szerintem megéri rá szánni pár percet, nem bánjátok meg 😉 Részletek a TOVÁBB után!

De ki is Sonic?

Nagyon röviden: 1991-ben látta meg a napvilágot a SEGA (játékkonzol gyártó cég) jóvoltából, mely a Nintendo Mario-jának sikerére jött válaszként. Sonic egy zöld szemű, kék süni, aki a leggyorsabb lény a világon. Legnagyobb ellenfele nem más, mint Dr. Ivo Robotnik, AKA. Dr. Eggman, akinek feltett szándéka, hogy elhappolja az összes Káosz Smaragdot, mely Sonicék világát, a Mobiust mozgatja. Eggman-nek lesz még szerepe a cikk során 😉 itt láthatjátok a két jómadarat.

Sonic

-Sonic-

Dr. Eggman

-Dr. Eggman

Dióhéjban magáról a sziluettről

A Puma a 80-as években piacra dobta az RS modelleket (Running System) tulajdonképpen a cégnek ezek a a lépők voltak a válaszai az akkor elterjedőben lévő “cutting edge” lépők kavalkádjában. Az akkori modell sarokrészéhez még odapasszintottak egy kellően futurisztikus “panelt”, mely a lépő tartásához járult hozzá. Az RS-0 javarészt annyiban különbözött a korábbi RS-100-tól, hogy keskenyebb volt és jobban felvette magának a lábnak a formáját.

-Puma RS-0-

-Puma RS-0-

Lássuk a sünt

Igazából nem is tudom hol kezdjem, mert annyi részletet rejt a lépő, hogy elveszik benne az ember. A két lépő anyaga különböző. A Sonicos egy hasított bőr felsőrészt kapott egy kis fehérrel megspékelve, amely nagyon vonzóvá teszi. Ha már felsőrész, térjünk át a fűzőre. Maga a fűző, mily’ meglepő, KÉK. Ám mégis rejt magában egy kis pluszt. A fűzők végén található három-három aranygyűrű, mely a játék során a sebezhetetlenséget biztosította a játékos számára.

-kész csoda-

-kész csoda-

Talpazat

Cipellőnk egy átlagos RS-0 modell talpazatát kapta. Ám itt sem állhatunk meg ennyinél, ugyanis a rugalmasságához, tartásához hozzájáruló “szivacsok” a játékban lévő tereptárgyak, illetve háttér mintáit tudhatják magukénak. A sarok rész megkapta továbbá a már jól megszokott “R-System feliratot” . Ha már talpazat, ugorjunk is bele a lépőbe, hisz ez is tartogat számunkra meglepetést. A betét mintája szintén megkapta a sárga-kockás motívumot, középen Soniccal díszelegve.

-kész csoda-

-kész csoda-

-kész csoda-

-kész csoda-

Itt a piros, hol a piros?

Lépőink struktúrájában természetesen nincs változás. Értelemszerűen a karakterek vonásai alapján változtatgattak a két szépségen. Anyaghasználat terén itt már nem hasított bőrrel, hanem lakkozott (feltehetően) műbőrrel találkozunk. Természetesen maga a lépő gyönyörű piros színben tetszeleg. A fűző a színváltozáson kívül semmi egyéb változást nem rejt. Egy icipici részlet azonban mégis megfigyelhető a lépő belső felén. Ha jók a számításaim, akkor azok lángcsóvák volnának.

-Eggman-

-Eggman-

Talpazat

A talpazaton már kicsit más a szitu. a közép talprész a fehér helyett egy sötétebb árnyalatú szürke színt kapott, míg a talp alsó része pedig kék a Sonicos modellhez képest. Továbbá a talpazat közepén elhelyezkedő “szivacsok” egyfajta motívumban díszelegnek, amely a talpbetéten is visszaköszön. A talpbetét maga természetesen magán viseli a jó öreg Eggman-t 🙂

-Eggman-

-Eggman-

-Eggman-

-Eggman-

Konklúzió

Mi tagadás, a Puma nagyot alakított ezzel a lépő párossal. Egyenként annyi részletet rejtenek, hogy két kezem kevés, hogy összeszámoljam 🙂 Mind az adidasnak, mind a Nikenak illenék felkötni a gatyeszt, mert a Puma egyre inkább a csúcs felé veszi az irányt. Én személy szerint a piros szépségbe beleszerettem. Valamilyen úton-módon be fogom szerezni, akár még egy cikk is kisülhet belőle 🙂 Ami azt illeti Európában már ötödikén megjelent, ám az USA-ban, csak 13-án jelenik meg 130 dolláros retail áron.

hegedsboti

Az átlaggal ellentétben, minden reggel boldogan megyek iskolába, hisz belebújhatok kedvenc lépőim egyikébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 • BeZse szerint:

  Nem kötözködés, de nem ártana pontosítani/kijavítani (nyelvtanilag is) a DIÓHÉLYBAN MAGÁRÓL A SZILUETTRŐL részt.

  “Az akkori modell sarokrészéhez még egy kellően futurisztikus “panelt”, mely a lépő tartásához járult hozzá.”
  Az említett “panel” alapvető funkciója nem a lábtartás volt:
  http://www.scenariomagazine.com/futures-past-the-puma-rs-computer-shoe/

  “Az RS-0 javarészt annyiban különbözött a korábbi RS-100-tól, hogy keskenyebb volt és jobban felvette magának a lábnak a formáját.”
  Ezt a mondatot nem is értem.

  “A Puma a 80-as években piacra dobta az RS modelleket (Running System) tulajdonképpen a cégnek ezek a a lépők voltak a válaszai az akkor elterjedőben lévő “cutting edge” lépők kavalkádjában.”
  Igazából ezt sem értem 🙂

  Végül a 3.kép alatt az RS-0 felirat hibás, mivel a képen az RS Computer van.

×