Egy klasszikus egyenesen Párizsból: PSG X Air Jordan 1

Párizs legnívósabb futballcsapata, a Paris Saint-Germain hamarosan valószínűleg saját Jordan 1-essel büszkélkedhet. Habár hivatalos megerősítést még nem kaptunk, már fellibbentek az első képek a várható együttműködésről a kosaras brand és a focicsapat között. Ha kíváncsi vagy, milyen is lesz a PSG x Air Jordan 1, akkor irány a tovább!

PSG x Air Jordan 1

PSG x Air Jordan 1

Az összekötő kapocs

Természetesen felmerülhet bennünk az a kérdés, hogy  vajon mi hozta össze a két csapatot, mi inspirálta őket a közös munkára, hiszen nem a leghétköznapibb dolog, hogy a kosárlabda világának legnagyobb brand-je épp egy focicsapattal kollaboráljon. Miért is jöhetett létre ez a kollab?

Pörgessük kicsit vissza az időt két évvel ezelőttre, amikor 2016-ban Neymar Jr. saját kollabot készített a Jordan Brand-del. Lehet, hogy maga Neymar volt az összekötő kapocs a párizsi csapat és az amerikai márka között, hiszen a játékos jelenleg is a Paris Saint-Germain-nál játszik.

A két márka korábban még nem dolgozott együtt azonban a napokban két közös sneakerről is érkezett néhány hír. Az egyik ezek közül természetesen a PSG x Air Jordan 1, a másik pedig úgy néz ki, hogy egy AJ 5 lesz, habár erről még kevesebb infónk van mint az 1-esről.

A PSG x Air Jordan 1

Az első képek alapján elég nehéz pontos megállapításokat tenni a cipőről, azonban már elég sok minden körvonalazódott. Lássuk is mit tudhatunk eddig a modellről:

PSG x Air Jordan 1

A két csapat a klasszikus magasszárú 1-est fektették a műtőasztalra. A felsőrésze – a megszokottól eltérően – nem bőrből készült, hanem sokkal inkább cordura szövetnek, vagy más ehhez hasonló anyagnak tűnik. A cordura (vagy kordúra) egyébként egy igen  strapabíró szövet, sok cég használja akár cipők, akár táskák, hátizsákok készítésére, hiszen meglehetősen ellenálló, vízálló anyag.

PSG x Air Jordan 1

A csapat színei a nyelven

Erre kerültek rá a bőrből készült logók, oldalra a swoosh, fölé pedig a jól ismert wings jelzés. A cipőről természetesen a PSG jelei sem maradhattak le, így került a nyelvre a piros-fehér címke, ami egyrészt a csapat klasszikus színeit hivatott jelölni, másrészt pedig a belső oldalán egy PSG-Jumpman fuziós logó látható.

PSG x Air Jordan 1

A PSG-Jumpman logó

A csapat piros-fehér csíkja azonban nem csak a nyelven jelenik meg. Sőt, a fehér középtalpon függőlegesen átfutó csík teszi igazán különlegessé a cipőt, és ha már a talpnál vagyunk, ne feledkezzünk meg az egyedi talpbetétről sem: ICI C’ÉST PARIS olvasható benne, magyarul ennyit tesz: „Ez itt Párizs”. A focicsapat jelmondata.

PSG x Air Jordan 1

belső talp a szlogennel

További infók?

Jelenleg sajnos még nincsenek. A pinoe77 tudósítása szerint azonban hamarosan érkezik a modell, erre viszont hivatalos megerősítést még nem adott a Jordan Brand. Így emiatt sem pontos megjelenési dátumot, sem árat nem tudunk, ám meglehet, hogy a napokban ez változni fog.

Hírekkel és képekkel a pinoe77 szolgált, ha pedig felkeltette érdeklődésed a párizsi sneaker kultúra, semmiképp ne hagyd ki a párizsi Store Check-ünket.

MisiTheOfficial

Az első sneakeremért még a szüleimnek könyörögtem, de ma már magamat kell győzködnöm, hogy ne minden pénzem cipőkre költsem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×