Under Armour Curry 4 – nagy videós cipőteszt!

Az elmúlt időszakban a Under Armour Curry 4-et tesztelhettem éles bevetésen. A cipőtesztről a cikk mellett videós beszámoló készült, szóval most megtudhatjátok, hogyan reagál a Curry 4 a pályán, kinek ajánljuk és milyen technológia is rejlik a lépőben. Mindez csak egy kattintásnyira van tőletek 🙂

Under Armour Curry 4

Az Under Armour és Stephen Curry eddigi legütősebb közös alkotása

Végre kézbe és lábra vehettem egy UA Curry 4 cipőt!

Az új Curry 4 amerikai megjelenéséről már korábban írtam nektek, azonban most saját kezemben érezhettem és  én magam „szedhettem darabokra” a lépőt. Ugyan az Under Armour úgy hirdette meg, hogy ez lehet az eddigi legjobb kosaras cipő, és kíváncsi lettem hogyan teljesít! Tudjátok: a nagy ígéreteket meg is kell tartani.

Első benyomások és kérdések

Az első benyomásom az volt, hogy a lépő jól néz ki, de kicsit merevnek tűnt a talpa. Illetve felmerült bennem az a kérdés is, hogy a zoknis felsőrész egy magas profilú lépőnél hogyan is működhet? Fogja rendesen a lábamat. És ha igen, akkor mennyire?

Under Armour Curry 4

Under Armour Curry 4

A cipőteszt videó

Curry 4 technológia

A súlya (vagy inkább a könnyűsége) valami elképesztő: a két cipő együttesen alig haladja meg a 340 grammot – ez a szénszálas felsőrésznek köszönhető.

A talpán lévő koncentrikus körök biztosítják, hogy bármely pályán tökéletesen megállja a helyét. A mikroszálas anyagok segítik levenni a súlyt lábunkról és a középtalpban lévő EVA foam technológia eloszlatja a terhet, ezáltal kevésbé lesznek fáradékonyak izmaink és ízületeink.

Under Armour Curry 4 Sneaker Teszt

Elegáns fekete felső résszel, fehér talppal egy extravagáns,de mégis egyszerű külsővel

UA Curry 4 unboxing

Kezdjük a legelején, a dobozával. Minden rajta van, ami egy olyan labdazsonglőrt, mint Stephen Curry jellemez. A kosárlabda alapvető motívumait veszi elő. Külön tetszik, hogy a csomagoláson rajta van az ,,I can do all things” vagyis a ,,Bármire képes vagyok” felirat. Ugyanis Curryről tudni kell, hogy rendívül vallásos, a fenti idézet is a Bibliából származik és minden meccse előtt ezzel motiválja saját magát. Nem mellesleg a szöveg visszaköszön a cipő sarkán is.

Under Armour Curry 4

Az 5 legfontosabb motívum egy kosárlabdázó életében

Milyen hordani?

Belebújni kicsit nehézkes, nagyon le van szűkítve az egész karaktere a cipőnek, de nem kell félni vagy megijedni: ha már felvetted, akkor meg sem fogod érezni, tökéletesen fog passzolni. A zoknis boka körüli rész nem töri a lábunkat, nem szorítja el, de mégis tart, ami az én bokasérült lábamra különösen jól jön. Inkább szűk lábfejű embereknek tervezték és nekik fog igazán passzolni a lábukra, viszont nyúlik az agyag, ami azt jelenti, hogy 2-3 alkalom után már nem csak megszokjuk, de fel is veszi a lábformánkat.

Egy igazi klasszikus bejáratós lépőről beszélünk, ugyanis a talpa első alkalommal nagyon kemény volt. Merev volt és elnyelte az ugrásaim energiáját, ezáltal kimaradtak a ziccerek, nehezebben ment a dobás, DE miután felvettem másodjára, aztán harmadjára megszűnt ez az érzés. Szimplán bejáródott. Innentől kezdve én is feltudtam venni a saját ritmusomat és onnantól hihetetlen érzés volt.

De hogy ne csak a pályáról beszéljünk: a fekete-fehér színállás különösen elegáns, egy megfelelő nadrággal utcai használatra is simán el tudom képzelni.

Under Armour Curry 4

Koncentrikus körök a legjobb tapadás érdekében, átlátszó talppal, Curry aláírásával

Curry 4 bevetésen

Magának a cipőnek van egy olyan adottsága, hogy könnyen csavarodik, ami számunkra azt jelenti, hogy ameddig kitámasztásnál egy centit sem csúszik túl, pontosan megállít ott ahol kell, addig a bokánkat nem akadályozza a felső rész – és megy ki mondjuk a térdünk. Ez a pontos megállás meglepetést is tud okozni, mert én sem ehhez voltam szokva 🙂

Ad annyi mozgásteret lábunknak, hogy egy-egy ilyen mozgás meg se kottyan. A cikk megírása előtt volt szerencsém tétmeccsen is tesztelni és az EVA foam technológiának köszönhetően tényleg nem volt meccs után az a megszokott fáradt érzés a lábamban. Nyilván elfáradtak az izmaim, de mégis más volt, mint eddig.

Kinti pályára kevésbé ajánlott. Hosszas aktív használat után teremben is megjelennek a talpán kopások, viszont ezek inkább csak esztétikailag, közelről nézve okoznak gondod, a használatban egyáltalán nem. Viszont szabadtéri pályán főleg, ha betonról beszélünk könnyen meg tudja kezdeni a bordázatot, így ezzel szerintem érdemes vigyázni.

Under Armour Curry 4 Sneaker Teszt

Gyönyörű dobozában az ,,I Can do all things” feliratos csomagolásával egy nagyon megkapó látvány 😛

Megjelenés és elérhetőség

Hazánkban hivatalosan márciusban jelent meg két színállásban, a Curry 3-hoz képest olcsóbb árazással, csupán 46 990 forintért. Ha szeretnél egyet vásárolni, akkor online megteheted a www.sportstyle.hu oldalon vagy pedig személyesen Budapesten a Rapcityben a Kertész utca 24-28 szám alatt.

Ui.: Azóta le se vettem a lábamról. Beleszerettem.

aladeen

A kosárcipők az egyik szenvedélyem a dj-zés és a kosárlabdázás mellett.
×