Mindblown – adidas Deerupt x Dragon Ball Z

Az adidas hamarosan egy újabb ütős kollabot fog prezentálni, mely  közel fél éven át fog tartani. Nyolc lépő, nyolc ikonikus karaktert igyekszik reprezentálni. Nem árulok el nagy titkot, ez egy blockbuster lesz a sneaker piacon. A kollab egyik leghypoltabb darabja egy különleges Deerupt, melyről ebben a cikkben fogok egy- két részletet feltárni. A sorozat augusztusban veszi kezdetét és decemberben érkezik az utolsó darabja. Katt a folytatásért 😉

Röviden a kollabról

A Dragon Ball valóban egy ikonikus rajzfilm, melyben a megragadó karakterek azoknak is emlékezetesek maradnak, akik nem a műfaj szerelmesei. Világszerte rengeteg fanatikusa van a sorozatnak, akiknek jó része még a cipellőkért is odavan. Ebből nem nehéz kitalálni, hogy a lépők hamar a reseller piacon találják magukat. A cipőket kettesével, négy felvonásban kapjuk meg, leszámítva az utolsót, hisz az a sorozat legerősebb karakterét fogja bemutatni: Shenlong. Maga a sorozat egyébként sagákból áll. Mind a négy páros egy- egy saga legjelentősebb harcát reprezentálja majd.

adidas Dragon Ball Z Collection

Deerupt

Magáról a lépőről már egy részletes beszámoló készült, egyenesen a párizsi debütálása idején. Egy- két információt azért kiragadnék a teljesség igénye nélkül. A lépő legszembetűnőbb pontja az természetesen a hálós felület. Lényegében ez a felület egy kétdimenziós négyzetháló, melynek formázása és torzítása kiadja a háromdimenziós végeredményt.

Merítve az Off-White koncepcióból

Az Off-White egyik védjegye nem más, mint a piros TAG melyet minden lépőjére, ruhadarabjára felaggat. Az máig vitatott, hogy le kell- e vágni vagy sem, de ez szubjektív. A másik, mely a Nike x Off-White ‘ THE TEN’   kollabnál ( melyről részletes leírás már készült) volt a legszembetűnőbb: a technikai és gyártási adatok feltüntetése a lépőn. Mindezt a Deerupton is feltüntették, ám jóval látensebb módon.

Feltüntetett technikai adatok

– Feltüntetett technikai adatok-

Talpazat

Elsőre talán azt hinné az ember, hogy a lépő boost talppal párosul, ám ez téves, hisz az adidas egy EVA talppal és egy nagyon kényelmes és puha talpbetéttel igyekszik meghozni a komfortérzetet, mely többé- kevésbé sikerült is. Ugyan nincs olyan kényelmes, mint a boost, de panaszra semmi ok.

A háló

Maga a háló igényesen és erősen van a talphoz és a felsőrészhez erősítve, mely nem fog elválni normál használati keretek között. A tisztítása egy sarkalatos kérdés, hisz nem tudni, mivel is lehet pontosan, de reméljük nem nagyon gyűjti a koszt.

Son Gohan

A Dragon Ball Z végigköveti Gohan életét egészen a bizonytalan gyermekből a határozott felnőtté és családapává válása során. Son Goku és Chi- Chi a szülei. Kezdetben édesapjára (főleg külsőségekben) hasonlít, ám az idő múlásával mindezek a tulajdonságok az édesanyjáéra kezdenek hasonlítani.

A LÉPŐ

adidas Deerupt x Dragon Ball Z

– adidas Deerupt x Dragon Ball Z-

Mint látjátok, a cipő legdominánsabb színe a lila. Ennek oka egyszerű. Gohan alapvetően édesapjához hasonló ruhákat hordott, ám a Cell elleni összecsapás idején egy tetőtől- talpig lila kezes lábasban jelent meg. Tehát a lépő lila színe erre igyekszik reflektálni. Gohan és Cell cipője szeptemberben debütál majd, melyre szerintem már nagyon sokan várnak. Talán ez a becses Deerupt a legfelkapottabb a listán, ám erre majd a kollab indulásakor lesz nagyobb rálátásunk. Nekem személy szerint ő viszi a pálmát 🙂

Kép- és hírforrásunk: sneakernews.com

hegedsboti

Az átlaggal ellentétben, minden reggel boldogan megyek iskolába, hisz belebújhatok kedvenc lépőim egyikébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×