adidas Deerupt bemutató Párizsban

Március 22-én debütál az új adidas Originals Deerupt sziluett, ez a könnyű és kényelmes sneaker, melynek legszembetűnőbb jellemzője a totális hálóborítás. Az adidas meghívására részt vehettem az összeurópai párizsi bemutatón, ahol nemcsak a cipőt ismerhettük meg, de a mögötte rejlő koncepciót is. Tudj meg mindent te is a cipőről és nézd meg milyen élményekkel pingelték az érzékeinket a bemutatón. Enter The Deerupt Grid a tovább után! 

Deerupt cipőbemutató és beszámoló a cipő párizsi bemutatójáról

adidas Originals Deerupt sneaker review

A hálós – illetve rácsos felsőrész

Kezdjük rögtön a cipő legszembetűnőbb tulajdonságával, a hálóval, ami szó szerint tetőtől talpig beborítja a cipőt. Ez a háló feszes és rugalmas egyben: úgy illeszkedik a könnyű és vékony felsőrészre, hogy sehol sem áll el, a talphoz pedig erősen hozzá lett ragasztva.

Ez a rácsos mintázat megtalálható volt már korábbi adidas futócipők talpán, úgyhogy a Deerupt is beleillik az adidas ‘Past Empowers The Future’ koncepiójába, azaz korábbi megoldásokból inspirálódnak de mégis valami egészen újat hoznak létre.

adidas Originals Deerupt @ Tour Eiffel

adidas Originals Deerupt @ Tour Eiffel

adidas Deerupt - Fifty Pairs of Shoes x sneakerbox.hu

adidas Deerupt – Fifty Pairs of Shoes x sneakerbox.hu

A bemutatón elhangzott előadásból megtudhattuk, hogy ez a rács a virtuális valóságot hivatott jelképezni, ahol az alap egy kétdimenziós, kiterített négyzetháló, és ennek formálásával, torzításaival hozzák létre a három dimenziós formákat, alakzatokat.

A sasszeműek egy a modell és színállás számát jelző technikai jellegű feliratot is észrevehetnek a cipőn, ez is erősíti a hatást, mintha csak most jött volna ki valami 3D nyomtatóból.

adidas Deerupt On Feet

adidas Deerupt On Feet

A sarokrészre egy keményebb és tartást adó bőr rávarrás került, ez kifejezetten jól jön, mert ennél a pontnál tudod megragadni a cipőt, hogy a rugalmas, zokniszerű felsőrészbe belebújtathasd a lábadat.

A nyelv és a fűzés

Érdekes, hogy optikailag van nyelve van a cipőnek, mert azon a területen más színű, de ez csak illúzió, a Deerupt egy “egybecipő”.

Az NMD vagy a Pharrell Williams NMD HU és Tennis HU modellekhez hasonlóan a fűzőknek szinte csak jelképes szerepük van, meghúzásukkal éppen csak egy kicsit lehet feszesíteni a tartást. Én például minden lyukba befűztem, de nem kötöttem meg, olyanakat is láttam, akik masnira kötötték és olyanokat is, akik lazára kihúzkodták, mint ahogy a Yeezy 350-eknél lehet megfigyelni.

adidas Originals Deerupt: a nyelv csak optikai tuning

adidas Originals Deerupt: a nyelv csak optikai tuning

A talp

A talpnak az NMD cipőknél megismert lefelé szélesedő formája van, anyaga EVA. Ahogy már említettem korábban, a hálót erősen ráragasztották az oldaltalpra, szóval attól nem kell tartani, hogy elválik. Kíváncsi leszek, hogy a háló idővel mennyire fog koszolódni és mennyire lehet tisztán tartani, minden esetre én rögtön befogtam és mind a párizsi városnézést (esett is, nem is egyszer), mind a Deerupt partyt jól vészelte át. A Deerupt-ba egy egészen komoly, formázott talpbetét került, ami határozottan jót tesz a járásélménynek.

Méretezés

Nekem TTS, azaz True To Size volt a modell, az a méret jó volt, amit általában adidasból hordok. Ha felpróbálod akkor ügyelj rá, hogy a lábujjad ne érje el az orr-rész elejét, ha ez van, akkor inkább a nagyobb méret mellett dönts – mivel egy passzentos egybecipőről van szó, ezért a kicsit nagyobb méret sem para.

Deerupt @ La Defense

Deerupt @ La Defense

Összességében

A Deerupt egy könnyű és kényelmes cipő, tavasztól kora őszig bátran hordható. Látszik, hogy jól szellőzik és az sem baj, ha elázik, mert pikk-pakk megszárad. A háló egészen biztosan megosztó lesz, van akiket pont ez a letisztult, de ingergazdag forma fog meg, és lesznek azok, akik szerint ez csak egy könnyű cipő, amire gyümölcshálót húztak 😀

Annyi bizonyos, hogy a stílusra azért eléggé kihegyezett Párizsban elég sokan megnézték, hiszen a bemutató idején nem lehetett még kapni az üzletekben, de a plakátokról vagy a netről már mindenki megismerkedhetett vele.

Elérhetőség és ár

Az adidas Deerupt 2018. március 22-től kapható világszerte, így Magyarországon is. Két színállásban a sneakerbox.hu shopban is megtalálhatjátok a Deerupt cipőket és más üzletek polcain is találkozhattok velük! Az alapmodell 29 990 Ft-os árával a stílusos és megfizethető sneakerek csapatát erősíti.

adidas Deerupt event @ Paris

adidas Deerupt event @ Paris

Beszámoló: az adidas Deerupt bemutató Párizsban

Magyarországról “Fifty Pairs of Shoes” Vivi társaságában érkeztünk a francia fővárosba, hogy egy nagyon sokszínű, adidas partnerekből, bloggerekből, vloggerekből álló társaság tagjaként egy összeurópai bemutatón ismerjük meg a Deerupt modellt Párizsban.

Az adidas alaposan kitett magáért, hiszen a város központjában lévő Carrousel de Louvre földalatti rendezvénycsarnokában – a híres Üvegpiramis és Inverz Piramis közvetlen szomszédsáságban – rendezte be A Rácsot, mely a bemutató két napja alatt folyamatosan átrendeződött, új formát és tartalmat vett fel.

Az első este a termet torzított tükrökkel és rácsvetítéssel “rendezték” be, a négy hosszú asztal mellett (kicsit Roxfort/Hogwarts érzésem volt 🙂 franciák, németek, görögök, olaszok, spanyolok, lengyelek, csehek, szlovákok (és persze mi magyarok) nyüzsögtünk. Mindenféle bőr- és hajszín, európai, arab, afrikai, ázsiai srácok és csajok – és elég volt csak a lábakra pillantani és nyilvánvaló volt, hogy mindannyiunkat összeköt a sneakerek iránti rajongás.

Annyian voltunk, hogy a földalatti garázsból teherliftekkel szállítottak fel minket (amúgy gondolom csak a hatás kedvéért, mert a többi programnál már “sikerült” minket a főbejáraton keresztül is beengedni 😉

Egy zenés-táncos bemutató után Simon Bus, a német sneaker YouTube csatorna, a turnschuh.tv arca mondott pár bevezető szót (a lábán a “berlini éves bérletes” EQT cipő volt), majd ő beszélgetett Nic Galway-jel az adidas Originals tervezésért felelős alelnökével az adidas archívumról és a tervezési folyamatról.

adidas Deerupt event 2018 ParisA vacsora fogásai is a rács koncepciót követték – egészen furcsa ételeket kaptunk a éjfekete tésztán át az ötszínű és ízű zöldségpüréig hashtag pirított kenyérrel, a végén a sütemény viszont már a hagyományosabb ízlésvilágú arcoknak (mint például én 🙂 sem volt teljesen idegen 😀

Az éjszakai hazaúton realizálódott, hogy mekkora Deerupt takeover volt a Louvre-ban aznap este: egyrészt még a nappal a turistáktól nyüzsgő földalatti előcsarnokban is csak mi bandázhattunk, sőt még a Louvre udvarának végében álló kis Diadalívet (Arc de Triomphe du Carrousel) is Deerupt rácsmintás projekcióval világították meg.

A Deerupt Élményvilág

A második nap egy workshop várt minket a teljesen átrendezett helyszínen, ahová egy rácshálós alagúton léphettünk be és különböző helyszíneket látogathattunk végig.

 

Egy “masterclass” előadással vártak minket, a párizsi Monochrome virtuális valóság ügynökség azt mutatta be, hogy hol tart már ez a technika és hogy a művészeket is megihletett már. Bemutatták azt a szenzorokkal táncoló művésznőt, akinek a mozgását a virtuális térben rögzítik, vagy azt a kínai vizuális designert, aki sziklákból és vízesésekből épített álombéli tájat a virtuális valóságban – ennek kidolgozottsága már messze túllép azon a szögleges kockás, “Minecraftos” látványvilágon, ahogy most általában egy VR kinéz.

 

Az alkotás hatalma a Rácson

Az egyik alkotó kiemelte, hogy belépve ebbe a világba, az alkotás hatalma – hogy a rácsot tetszőlegesen lehet formálni és létrehozni alakzatokat – egészen elképesztő érzés. Ezt hallgatva ez még inkább csak ilyen “költői túlzásnak” tűnt, de amikor a VR szemüveges játékban beléptem a Deerupt világba, akkor pár másodperc után azt éreztem, hogy a kézbe simuló controllerekkel formálni lehet az alakzatokat, azok színét és mintázatát, mozgatni őket… tényleg olyan érzést ad, hogy a téged körülvevő tér és benne minden formálható és megváltoztatható pusztán a gondolataiddal és a mozdulataiddal.

További Deerupt mókák

A többi élmény a “hagyományos” térben maradt, de nem kevésbé volt izgalmas. Volt például háromdimenziós, lézeres testszkenner, ami a képernyőn pixelek millióból hozta létre a tested virtuális modelljét (sajnos nem slankított 🙂

Be lehetett csekkolni egy profi divatfotózásra: két izgalmas háttér előtt, szuper megvilágítással (ilyen lámpák után egyenesen a Napba nézni kifejezetten szempihentető volt) készítettek rólunk fotókat. Sőt, előtte válogathattunk az adidas Originals cuccok közül (amúgy csak retro cuccokat hoztak, de abból elég menőket). Az hamar kiderült, hogy Vivinek nagyobb rutinja van a divatfotózásban és jobban is áll neki ha fotózzák, de én is próbáltam hozni a külvárosi digó stílust 😀

Lehetett tartós és ideiglenes tetoválást is csináltatni. A tartósat egy elismert párizsi tetoválóművész, Leo Gavaggio által kifejezetten az eseményre megálmodott minták közül lehetett választani. Nem voltam elég bátor/részeg ahhoz, hogy másnap úgy ébredjek, hogy van ott egy tetoválás, ahol előző nap még nem… Szóval úgy döntöttem, hogy nem most fogom elveszíteni a tetkó-szüzességem 😀

Egy ideiglenes festett tetkóval azért megpróbálkoztam, melynek speciális festéke a felkenés után egy nappal jelent meg, de ez kis “baleset” miatt csak egy kis adidas logo + egy amorf paca lett a jobb alkaromon… Elvileg két hét múlva eltűnik 😀

adidas-Deerupt release event @ Paris

Deerupt bulizási’

A második estén ismét fordult egyet a Rács, hogy a színpadon helyi zenészek mozgassanak meg minket. Mi a Justice-t vártuk a legjobban, akik abszolút hozták a formájukat, de ugyanennyire tetszett a The Blaze is, akik tavaly futottak be Franciaországban emocionális elektronikus zenéjükkel, illetve hatásos és rövidfilmszerű videóklipjeikkel.

adidas-Deerupt party w/ The Blaze

adidas-Deerupt party w/ The Blaze

A két unokatesó, Guillaume és Jonathan Alric egy-egy “zenecsináló gép” előtt állva ott “kotyvasztották” az orrunk előtt a zenéjüket: hatásos, lassan felépülő elektronikus dallamokat és torzított vokálokat váltogattak energikusabb, pumpálósabb részekkel. Jonathan filmes sulit végzett, így a videóklipek külön megérnek egy megnézést, nézzétek meg legismertebb számukat, a Territory-t!

Köszönöm

Szeretném megköszönni az adidasnak a lehetőséget, hogy én is részt vehettem ezen az összeurópai Deerupt eseményen, Vivinek hogy ilyen jó csapat voltunk ebben a két napban és Kováts Marcinak, hogy fotózott-videózott és hogy átbeszélhettük a vizuális kérdéseket 😀 Nagyon jól éreztem, azt hiszem erre tényleg lehet azt mondani, hogy élményekkel gazdagabban térek haza!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • dobry sklep szerint:
    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik. Ez egy előnézet, a hozzászólás az engedélyezést követően fog megjelenni.
    Wow, fantastic blog structure! How lengthy have you ever been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is excellent, as smartly as the content material! You can see similar here dobry sklep
×