Virgil Abloh Off-White alapító a divatvilág csúcsán

Ahogy azt már bizonyára sokan hallottátok: Virgil Abloh, az Off-White alapítója vette át a Louis Vuitton „férfiosztályát”, miután Kim Jones az LV előző designere a Diorhoz igazolt át. A cikkben a kinevezés hátteréről, és a márka jövőbeli várható irányzatáról lesz szó, katt ha érdekel, hogy mi sülhet ki a hypolt designer és a luxusmárka együttmunkálkodásából!

Ezt a cikket Marci padawanunk írta, aki ezzel a cikkel is gyűjti a kilométereket, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

Virgil a nulláról épített fel egy világhírű brandet. Valamint dolgozott már Kanye Westnek, és Lil Uzi Vertnek is és sikeresen kombinálta a luxust és a streetweart. Valószínűleg az LV-nél is ez lesz a feladata.

 

Virgil Abloh a Louis Vuittonhoz igazolt

Virgil Abloh a Louis Vuittonhoz igazolt

Miért érdekes választás?

Kim Jones távozása után sokan azt hitték, hogy egy másik nagy divatháztól szerződtet desingert az LV, de nem így lett. A választás abban is érdekes, hogy Virgil lett az LV első színes bőrű tervezője. A színes bőrű tervezők ritkák a luxus divatházaknál, ezen a nagyon rövid listán csak Olivier Rousteing van még, aki a Balmain tervezője.

Abloh ezt nyilatkozta: „A legvadabb álmaim váltak most valóra! Ez egyben egy üzenet is a fiatal generációnak, hogy nem kell egyféleképpen kinézned ahhoz, hogy megkapj egy ilyen pozíciót! Nagyszerű így nekikezdeni a munkának.” Ezen kívül kiemelte, hogy az LV választása rávilágít arra, hogy a luxusmárkák és a streetwear megférhet egymással.

Az LV „maradibb” rajongói  és vásárlói talán félhetnek attól, hogy Virgil letéríti a márkát a klasszikus vonalról, de szerintem Virgil nyilván szem előtt tartja majd a több mint 150 éves márka irányelveit.

Virgil Abloh: Off-White után LV

Virgil Abloh: Off-White után LV

Virgil Abloh x LV – összességében

Szerintem Virgil Abloh egy nagyon jó választás volt. Ha valaki akkor ő tudja, hogy hogyan lehetne az LV-be egy kis streetweart csempészni, és talán megszülethet a hypebeastek grálja az OW-LV collaboration is. Ha így lesz, akkor azt még nem tudni, hogy formabontó vagy hagyományos lesz, de az tuti, hogy nem lesz olcsó 😀Louis Vuitton @ Place Nendome Paris

padawan

Ezeket a cikkeinket blogger padawanjaink írják - ők cikkről-cikkre közelebb jutnak ahhoz, hogy sneakerbox bloggerek legyenek :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×