A Nike már több mint 40 éve motiválja, és mostanában egyre nagyobb hangsúllyal támogatja a női sportolókat. Innovációival egyaránt igyekszik bíztatni a profi- és a hobbisportolókat is. Ezt a folyamatosan növekvő női tekintélyt idén a Nike az Unlaced projekt bejelentésével egészíti ki. A cikkben minden infót megtaláltok a hamarosan megvalósuló csajos Unlaced programról. Részletek a tovább után!

Mivel szolgál a nőknek a Nike?

A márka több tíz éve azon dolgozik, hogy a különböző dizájnú és rendkívül széleskörű sneaker választékával egyre közelebb hozza a nőkhöz a sportot. Úgy gondolják, hogy a cipő a sport szimbóluma, és a személyiség kifejezőeszköze is. A cipők kötik össze a nőket, és ez az, ami egyszerre egy stílusos kiegészítő, és egy eszköz is számukra, a jobb teljesítmény elérése érdekében.

The One Reimagined
A The One Reimagined

A Nike egyre inkább törekszik arra, hogy támogassa, és felemelje a nőket, és a sportolónőket. Egy korábbi cikkemben például olvashattok a The One Reimagined-ről, amiben a márka női tervezői a fejük tetejére állította a jól megszokott AF1 és AJ1 sziluetteket: újra gondolták, csajossá és különlegessé varázsolták.

Az idei, azaz a 2018-as évben fő céljuk az innováció, a termékek és a sportolók összekapcsolása lett: ebből indult ki az Unlaced projekt.

Mi az a Nike Unlaced?

Az évek folyamán robbanásszerűen megnövekedett a nők sneakerek iránti érdeklődése, és ez azért is fontos, mivel világszerte a nők költik el a pénz 70%-át. Az Unlaced projektben csupa női kreatív munkások vesznek részt, a világ inden pontjáról, hogy együtt alkossanak különlegesebbnél különlegesebb cipőket nőtársaik számára.

Nike UnlacedA program lényege, hogy a sneaker fan hölgyeknek kiváltságokat adjanak, mint például az egynapos kiszállítás, retail árak, kiterjesztett méretezés, vagy épp új színek. A 2018-as projekt a fizikailag aktív, de a snekaerkultúrát kedvelő hölgyek felé irányul, de természetesen nem csak nekik kedvez majd a sok kiváltság. A projekt várhatóan majd egy olyan élményt nyújt a hölgyek számára, ami még nem volt a sneaker világban.

Nike Unlaced

Nike UnlacedAz Unlaced digitálisan először március 27-én, a Nike oldalán, fizikailag pedig 2018 őszén lesz elérhető a női rajongók számára.

Kép- és hírforrásunk a Nike.com és a Sneakernews.com volt.