Filling Pieces – luxus sikersztori

Ebben a cikkben egy holland cipőmárkát fogunk szemügyre venni. Mindenki nyugodjon le, nem fából készült klumpákról lesz szó! Tulajdonképpen ennek a márkának annyi köze van Hollandiához, mint a Csodaszarvasnak az acélgyártáshoz. Ha specifikus szeretnék lenni, akkor ez egy  olasz bőr felhasználásával készülő, Portugáliában kézzel varrott, luxus sneakereket gyártó márka. Ha kíváncsi vagy, hogy mi a története a Filling Pieces-nek, akkor kattints a továbbra!

Filling Pieces

Filling Pieces

Fussunk neki még egyszer…

Tehát, akkor tisztázzuk ezt az internacionális katyvaszt. A Filling Pieces valóban holland márkaként vonult be a köztudatba, az alapítója egy holland építész, Guillaume Philibert. Guillaume jó üzleti érzékkel van megáldva, így észrevette, hogy nagy a rés a streetwear és a high-end fashion között és nem nagyon akad a piacon megfizethető áru luxusmárka. Ennek kiküszöbölésére hozta létre a márkát 2009-ben.

Prémium minőségű az anyagok megmunkálása

Prémium minőségű az anyagok megmunkálása

Olcsó luxus?!

Az anyagokon nem akart spórolni, ezért a legkiválóbb olasz bőr felhasználásával kezdte meg a sneakerek gyártását, de a munkadíj csökkentése érdekében az első cipők Ázsiában készültek, így olcsó munkával olcsóbb cipőket tudtak előállítani a konkurens, nagy multú luxusmárkákhoz képest. A szállítás gördülékenysége érdekében 2012-től Portugáliában készülnek a cipők, de ez a cég versenyképességén nem rontott, a minőségen pedig csak javított.

Az első modell, vagyis a Low Top még ma is kapható, ráadásul rengeteg színben

Az első modell, vagyis a Low Top még ma is kapható, ráadásul rengeteg színben

Nézzük a végeredményt!

Az első megjelenés limitált szériás volt. Nem azért, mert annyira különlegeset szerettek volna alkotni, hanem mert ötven pár cipőre volt pénze a kezdő cégnek. Gondolom, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy elfogyott az összes. Sőt, egyre népszerűbbé vált a márka. Annyira népszerűvé, hogy 2014-ben a Highsnobiety a Filling Pieces-t választotta meg az év legáttörőbb divatmárkájának.

Piros kollabok a Fillingtől

Piros kollabok a Filling-től

Mi a titka a Filling Pieces-nek?

A siker nagyban köszönhető annak, hogy az alapból jól eltálalt körvonal mellett jó pár kollaborációt bemutattak olyan designerekkel és cégekkel, mint a Barneys New York, a United Arrows vagy a Mr. Porter. Ez felkeltette a média figyelmét, amivel egyre nagyobb népszerűséget szerzett magának a cég.

Személyes kedvencem az Inner Circle fekete tagja

Személyes kedvencem az Inner Circle fekete tagja

Nekem is nagy kedvencem a Filling Pieces. Itthon ugyan még nem igazán ismert márka, de ha nem a hype-ot hajkurászod, akkor van egy két darab, amivel egyedi outfitet dobhatsz össze.

Kép- és hírforrásunk a Highsnobiety és a Filling Pieces volt.

RLND

Az vagy, amit viselsz és azt viselsz, ami vagy.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×