Arról már nemrég olvashattatok, hogy a Nike kidolgozta a React technológiát és hogy mennyivel lett rugalmasabb és könnyebb a legújabb modell, illetve milyen esztétikai összhatást sikerült elérnie a pipás márkának. A cipő február 22-től itthon is elérhető a Nike Fashion Street üzletben, de a tovább után arról is bővebben olvashattok, hogy a Nike Epic React milyen felszereltséggel indul “csatába”!

Nike Epic React Flyknit
Nike Epic React Flyknit

A szivacs története

Legbelül mindenki tudja, hogy ha a Nike Epic React Flyknit a világ legjobb futócipője akar lenni (és az akar lenni), akkor az adidas Ultra Boostot kell legyőznie. A Nike vegyészei több éven keresztül tesztelték az új anyagokat és kialakítási módszereket. Sportolókkal együttműködve,  négyszáz kipróbált kombináció után végül megszületett a Nike React technológia. Ahogy korábbi cikkünkben is említettük, a különleges habstruktúra lényege, hogy a lépéseknél a lehető legideálisabb módon visszaforgatja az energiát a cipő viselője számára. A párnázás egyszerre dinamikus és tartós, ugyanakkor puha és ultrakönnyű.

Nike Epic React Flyknit sketch
Nike Epic React Flyknit sketch

A cipő felépítése

Az új modell felsőrésze egyetlen darabból áll (a Nike Flyknit Racer-ből merítve), az elülső részén ívesen formázott, anyaga rugalmas és rendkívül légáteresztő. A talprész magasabb és szélesebb lett, hogy megfelelő puhaságot és tartást tudjon biztosítani. A talp sarok és lábujj alatti részeit tömör gumiréteg borítja, ezzel is növelve tartósságát, rugalmasságának megőrzését és tapadását. Az alja még bordázott, a mélyedésekben jobban párnázott, a kijjebb álló részeken pedig nagyobb szilárdságot biztosít.

Nike Epic React Flyknit WMNS
Nike Epic React Flyknit WMNS “College Navy/Racer Blue/Pink Blast”

Strapabíróság

Az amerikai gyártó olyan használt React cipőket adott a tesztalanyokra, amelyekben mások már legalább 500 mérföldet megtettek, majd futni küldték őket. Amikor visszaérkeztek, megkérdezték tőlük, hogy mit gondolnak, hány mérföld lehetett már a cipőkben. A legnagyobb tipp 100 volt, a legkedvezőbb becslés szerint pedig a cipő „vadonatúj” volt. A becslések átlaga 15 mérföld volt. That’s what I call strapabíró – mondhatnák a Nike szakemberei.

Nike Epic React Flyknit MENS
Nike Epic React Flyknit MENS “White/Racer Blue”

Ez a cipő szép lett

Összességében szerintem egy nagyszerű cipőt alkotott a Nike. A külső tekintetében azért fel lehet fedezni néhány hasonlóságot az Ultra Boosttal, viszont ezt inkább pozitívumként értékelném, ugyanis az utóbbi időben kevés Nike cipő fogott meg a kinézete alapján. Erre a cipőre viszont nyugodt szívvel mondom, hogy szép. Színállástól függetlenül, jó a formája, kellemesek a vonalai, szinte tökéletes az összkép. Ha kényelemre is ilyen, akkor biztos befutó.

Nike Epic React MENS
Nike Epic React MENS “Black/Black-Dark Grey-Pure Platinum”

Nike Epic React Flyknit – itthoni elérhetőség

Ha megtetszett a cipő, és szeretnétek felpróbálni, akkor van egy nagyszerű hírünk: exkluzív megjelenés keretében a cikkben látható összes színállást, férfi (AQ0067-001, AQ0067-101, AQ0067-400) és női (AQ0070-001, AQ0070-101, AQ0070-400) verziókat egyaránt megvásárolhatjátok a budapesti Fashion Streeten már mától, illetve március 1-tól az újonnan megnyíló Nike Westend Store-ban, 45 990 Ft-os áron!

Írjátok meg nekünk kommentben, hogy ti mit gondoltok az Epic Reactról!

Képek: Nike, Hypebeast, Sneaker Bar Detroit