Már javában itt a tél, igaz nem járunk térdig a hóban, de az Asics ebben a hideg évszakban is megörvendeztette a rajongóit. A két sneakerből álló csomag neve “Asics Beach Pack” lett, és nem csak a nevében, hanem kinézetében is megadja a nyári életérzést a viselőjének. Részletekért katt a továbbra!

Padawan cikk

Ezt a cikket Dani még blogger padawanként írta, amikor még “gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

Gondolom kevés olyan sneakerhead van, aki ne ismerne legalább egy Asics lépőt – a fiatalabb generációnak is ismerősen csenghet ez a márkanév. Az Onitsuka Tiger nevű vállalatot még 1949-ben alapította meg egy japán üzletember Onitsuka úr, a márka jóval később Asics nevet kapta. Az Onitsuka Tiger/Asics számos jelentős cipőt alkotott (sőt a Nike-val is összefonódott a történetük), az 1968-as olimpiára tervezett “Mexico 66”  nevű futócipővel robbant be a köztudatba.

A tengerpart színeiben

A legnagyobb japán cipőgyártó pár éve nem csak futásra alkalmas lábbeliket tervez, hanem bőven akadnak a termékeik között kifejezetten utcára készült, street sneakerek is, mint például az Onitsuka Tiger retor sziluettek újragondolásai, vagy az Asics Gel-Lyte sziluettek. Január második hetében droppolt a Beach Pack, az Asics Gel Lyte V sorozat legfrissebb darabjaként. A két sneaker “Dark Blue” és “Marzipan” színekben került a virtuális polcokra.

"Marzipan"
“Marzipan”

 

"Dark blue"
“Dark blue”

Ha a színeket nem vesszük figyelembe, első ránézésre tök egyformának tűnhetnek. Pedig az Asics, a Marzipan alapjául egy Gel-Lyte V-öt, míg a Dark Blue-hoz egy sima Gel-Lyte-ot vett, amiket aztán a mély óceán és a tengerparti homok ihletette árnyalatokkal turbóztak fel. Valoszínűleg a cél az volt, hogy ne két ugyanolyan sneakert dobjanak piacra, hanem legyen egy kis különbség a két cipő közt.

Asics Beach Pack Marzipan

De ne ess pánikba, mert a sötétkék sneaker is egy jó minőségű, már-már klasszikussá vált GEL-talpat kapott, ami megfelelő kényelmet biztosít kemény talajon is. Mivel a Gel-Lyte cipők anyaga velúr,egyiket sem ajánlanám esős időben, de kellemes viselet lehet tavasszal, vagy akár nyáron is.

Ár és elérhetőség

Ha be akarod szerezni a pack egyik darabját, azt tanácsolom, hogy innen rendelj. A Dark blue ára 120 $, a Marzipan pedig 130 dollárba kerül. Ha még nem ismernéd ezt az oldalt, biztosíthatlak, 100%-ban legit termékeket árulnak. Persze resellerektől is megveheted, de az előbbi megoldás jóval olcsóbb. Ha tetszenek az Asics sneakerek mindenféleképpen nézd meg korábbi cikkeinket a témában.

Hír és képforrásaink a hypebeast.com , a sneakernews.com és az unpacked.ph voltak.