Nike Metcon 4 – Már a hazai polcokon!

Amikor az ember eljut addig a pontig, hogy heti egynél több alkalmat szeretne sportolással tölteni, óhatatlanul is felmerül a megfelelő edzőcipő kiválasztása. Természetesen ilyenkor figyelembe kell venni, hogy épp milyen típusú mozgásformát szeretne végezni az ember, elvégre senki nem szeretne épp egy rosszul kiválasztott cipő miatt valamilyen sérülést szerezni vagy simán csak sajgó lábbal hazamászni a teremből. A hazai kínálatba most egy remek Nike edzőcipő került: a Nike Metcon 4 sneakerről részletesebben a tovább után olvashatsz.

Nike Metcon 4 - Sportra tervezve

Nike Metcon 4 – Sportra tervezve

Általánosságban elmondható, hogy a sportolási formák széles skáláját le lehet fedni ezzel Metcon 4-gyel, ugyanis rugalmasságának és tartósságának köszönhetően könnyen megbirkózik az intenzívebb sprinteléstől kezdve a kötélmászástól egészen a súlyemelésig is.

Tartósság

Ha közelről megnézzük a cipő felső részét, észrevehetjük rajta a 3 ágú csillagokhoz hasonlatos mintákat. Ezeknek köszönheti a sneaker azt a hosszútávú ellenállást a fizikai hatásokkal szemben, amit egy edzőcipőtől elvár az ember. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy ez a minta lényegében egy gumírozott műanyag, amit egyedi méretben és sűrűségben tudnak a cipőre felvinni, ezáltal a jobban igénybe vett területeket (orrész/toe box) ellenállóbbá tudják tenni azáltal, hogy ezek a 3 ágú csillagok sokkal közelebb helyezkednek el egymáshoz, míg olyan helyeken, ahol nincs túlzott igénybevételnek kitéve az anyag, lehetőségük van szellősebbé és rugalmasabbá tenni. Ez főképp a sarokrészen és a bokánál figyelhető meg.

Légáteresztő sarokrész

Légáteresztő sarokrész

Párnázottság

A Nike tervezői szerencsére mindig bevezetnek egy-két kisebb nagyobb újítást az előző modellekhez képest. Ennek eredményeképp a cipő felső részét kettős háló fedi, melyek egy függőleges futású rosttal vannak összekötve, ezáltal eddig a korábbi modellekben még nem tapasztalt párnázottságot biztosít a cipő viselőjének. Említést érdemel továbbá, hogy a Metcon 3-hoz képest a 4-es modellt már 6 fűzőlyukkal látták el, így még jobban az igényekhez lehet alakítani a sneaker viselését.

Stabil talprész

Az edzések során rendkívül fontos, hogy biztos lábakon álljunk a talajon, akár súlyokkal dolgozunk, akár saját testsúlyos gyakorlatokat végzünk. A stabilitásra mindenképp szükségünk van a sérülések elkerülése végett. Ennek okán a középtalp sarokrésze sokkal keményebb lett, a lábfejnél viszont lágyabb lett a kivitelezés, ami viszont pont a sprintelések alkalmával lesz nagyon hasznos.

A szintén csillag alakzatokkal ellátott talprész

A szintén csillag alakzatokkal ellátott talprész

Hol veheted meg a Nike Metcon 4 edzőcipőt?

A férfi és női variánsok egyaránt 39.990 Ft-ba kerülnek. Az alábbi férfi színállások érhetőek el a Nike Árkád illetve Nike Fashion Street márkaüzletekben.

Nike Metcon 4 - Fekete/Fekete/Hiperbíbor/Fekete - AH7453-001

Nike Metcon 4 – Fekete/Fekete/Hiperbíbor/Fekete – AH7453-001

Nike Metcon 4 - Fekete/Hiperbíbor/Habanero-piros/Roppantszürke - AH7453-002

Nike Metcon 4 – Fekete/Hiperbíbor/Habanero-piros/Roppantszürke – AH7453-002

Nike Metcon 4 - Fehér/Vitorlavászon/Fekete - AH7453-101

Nike Metcon 4 – Fehér/Vitorlavászon/Fekete – AH7453-101

Természetesen a hölgyek sem maradnak ki a jóból, ők az alábbi CW-ket tudják beszerezni az adott üzletekben:

Nike Metcon 4 - Fehér/Rozsdás - 924593-100 @ Nike Árkád és Fashion Street

Nike Metcon 4 – Fehér/Rozsdás – 924593-100 @ Nike Árkád és Fashion Street

Nike Metcon 4 - Fehér/Elemi rózsa/Neonzöld - 924593-102 @ Nike Fashion Street

Nike Metcon 4 – Fehér/Elemi rózsa/Neonzöld – 924593-102 @ Nike Fashion Street

Nike Metcon 4 - Matt ezüst/Rozsdás rózsaszín/Lőporfüst/Fehér - 924595-002 @ Nike Fashion Street

Nike Metcon 4 – Matt ezüst/Rozsdás rózsaszín/Lőporfüst/Fehér – 924595-002 @ Nike Fashion Street

csehla

47-es lábbal nem könnyű az élet.
×