Air Max 270 – a család új tagja

Hamarosan ismét elérkezik március 26-a, a sneakerrajongók, de különösen a Nike, és azon belül is az Air Max rajongók nagy napja. A tavalyi Air Max Dayen debütáló VaporMax, Air Max 1 Master és a visszaszavazott AM1 Elephant után idén is elég sok különlegességet kap majd a nagyérdemű. Az Air Max család pedig 2018-ban egy új taggal bővül, ez a tag pedig nem más, mint az Air Max 270. Részletek a tovább után!

Új családtag: Air Max 270

Az első, hétköznapi viseletre tervezett Air Max modellt már 1987-ben bemutatta a Nike, ám egészen idáig minden Air Max cipő kifejezetten futáshoz kifejlesztett légtalpakra épült. Idén azonban bemutatkozik az az Air Max, ami talán az összes sneaker rajongó polcáról ezidáig hiányzó darab, az Air Max 270.

Nike Air Max 270

Klasszikusok inspirálták

A 2018-ban bemutatkozó darabot az Air Max 93 és az Air Max 180 inspirálta – maga a 270-es szám is az Air Max 93 belső dizájnjára, a légbetét 270 fokos láthatóságára utal. A modell az Air Max család történetében még egy mérföldkövet tudhat magáénak: ez a cipő rendelkezik az eddigi legmagasabb, 32 mm magas Air párnázással. A sarok megemelése az eddigi legkényelmesebb párnázást biztosítja. Mind dizájnban, mind színkombinációkban meríteni fog az elődöktől, így egy nagyon ütős darabot kapunk majd.

Az Air Max 270 32mm-es légbetétje

Az Air Max 270 32mm-es légbetétje

Az elődökről

Az Air Max 180 és az Air Max 93 is inspirálta az új 270-est. A Nike Air Max 180 Tinker Hatfield és az Air Force 1 tervezője, Bruce Kilgore elméjéből született. Az 1991-ben debütáló modell esetében a két legenda arra törekedett, hogy a Max Air egység jól mutassa a cipő 180 fokos párnázottságát.

Nike Air Max 180

Nike Air Max 180

Az Air Max 93 esetén Hatfield gondolt egy merészet, és ha már Air egység, miért ne lehetne 270 fokban látni. Ekkor született meg az ötlet, hogy az Air Max 90 alapjaira építkezve a teljes sarokrészen láthatóvá vált az Air egység. De nem csak dizájnban volt formabontó az elképzelés, mivel teljesen új szintre emelte a párnázottságot.

Nike Air Max 93

Nike Air Max 93

#youneedair

A zászlóvivő Air Max 270-es debütálása mellett több modell is érkezik majd az Air Max Dayen, hogy senki ne maradjon levegő nélkül. Példának okáért a nagyon nagy hypeot kapott Nike Air Max 1/97 hibrid Sean Wotherspoontól, vagy az Az Max Plus TN felsőrésze VaporMax talppal felszerelve, így létrehozva a VaporMax Plust.

Air Max Day 2018

Air Max Day 2018

Úgy gondolom, ismét van miből csemegézni, személy szerint nagyon várom a 270-est, „must have” darab lett, de az összes modell nagyon érdekes kombináció és nagyon különleges darab. Külföldön nagyjából az összes nagy kereskedőtől beszerezhetőek lesznek a modellek, bár gyorsnak kell lenni. Itthon a Nike, Pig Shoes, BP Shop üzleteiben lesz elérhető ezek közül 1-1 modell, amúgy pedig a Nike SNKRS appjából tudtok behúzni pár darabot és informálódni. Úgyhogy hajrá, indulhat a sakkozás, ki mire szeretne rámenni!

davo

A jó cipők jó helyre visznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×