Adidas Yeezy Powerphase Calabasas „Grey” – Trend a másolás?

Adidas és Kanye West, a dinamikus duó. Virgil Abloh mellett mindenképp ők határozták meg az idei évet. Több modell is megjelent az összedolgozásuk keretében, de most a legvitatottabbról, a Adidas Yeezy Powerphase Calabasas „Grey”-ről fogok írni. Ha érdekel, hogy miért vádolják sokan az adidast másolással, akkor kattints a továbbra.

Adidas Yeezy Powerphase Calabasas "Grey" - Ismerős sziluett - képforrás: FlightClub

Adidas Yeezy Powerphase Calabasas „Grey” – Ismerős sziluett – képforrás: FlightClub

Hófehér és hamuszürke

A sneaker első verziója fehér színben pompázott, és nagyon limitáltan, még márciusban jelent meg – bejelentés nélkül, meglepetésként a yeezysupply.com-on. A viszonteladási piacon akkor még 1000 dollár körül mozgott. Sokak örömére júniusban restockolták, és ezért lement az ára úgy 200 dollárra. Ez most egy fél éves szünet után a második verziója, ami nekem kevésbé tetszik, mint a fehér változata. A felhajtás körülötte nem volt nagy, sok boltban a megjelenés után órákat ült a polcon. Na, de térjünk rá a fő kérdésre. Kiről és mit másolt az Adidas?

Copycat

Nagyon sokakat (többek között engem is), ez a lépő a Reebok Workout Plusra emlékeztet. Ezen a klasszikuson szinte minden stimmel. A talp, a felépítés, az anyag, a varrások, a legfeltűnőbb pedig a felirat. Úgy látszik trendi lett másolni. Láthattuk már a Balenciaganál az Ikeával vagy Lonzo Ball cipőjénél. Ezt akár be is tudhatjuk plusz nyilvánosságnak, hiszen attól, hogy lemásolnak valamit, az bejárja a teljes közösségi médiát.

Az Ikeánál például a cég egy óriási hype-ot kapott, és tökéletes volt az időpont számukra, hogy bejelentsék az összedolgozásukat Virgil Abloh-val, az Off White tervezőjével. Ez sült már el sokszor jól, de az adidasnál nem volt annyira sikeres. A márka több kritikát kapott, mint felhajtást, nem tudtak nagyon belőle építkezeni. Legalább egy jó kis beef is indulhatott volna.

Reebok Workout Plus - egy klasszikus - képforrás: Youtube (Jeffrey Lopez)

Reebok Workout Plus – egy klasszikus – képforrás: Youtube (Jeffrey Lopez)

Ismerős? - képforrás: AIO Bot

Ismerős? – képforrás: AIO Bot

A jövő

Bár az első két modell nem sült el minden szempontból tökéletesen, még van esély. A következő cipő ebből a sorozatból elvileg fekete lesz és talán az eddigiek közül a legjobban kombinálható. Egy biztos, ha megjelenik, tőlem hallani fogtok róla itt vagy a Dablty YouTube csatornán.

dablty

Egyszer láttam egy idézetet, amit mintha csak én mondtam volna: "Sneakers speak louder than words."
×