A Pumától már megszokhattuk, hogy merész collabokat dob piacra, és nincs ez máshogy most sem. A mostani közös projekt az Overkill üzlettel a ‘Pfeffyboys’ névre hallgat és egy a sneakerek világában egyáltalán nem megszokott dolog is közrejátszik. Részletek a tovább után!

Padawan cikk

Ezt a cikket Gergő, egyik padawan bloggerünk írta, aki éppen “gyűjti a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

Mi ez a Pfeffyboys?

A collab neve („Pfeffyboys pack”) egy Berlini borsmenta likőr márkából jön amit az utcákon csak „Pfeffi”-ként vagy „folyékony aranyként” becéznek. Az ital a belvárosból terjedt el, és ahogy írják egy életstílus része lett Németországban.

A két klasszikus, pfeffyboys colourwaybe
A két klasszikus, pfeffyboys colourwayben

Az Overkillről

A berlini Overkillről már korábban, 3 éve is beszámoltunk, ám talán most mégis tennék egy kis kitérőt, hiszen ez idő alatt sokat fejlődött az üzlet és ideje, hogy itthon is egyre többen megismerjék. Kevesen tudják, de a cég eleinte egy graffiti és lifestyle magazin volt, ám a gyors fejlődésének köszönhetően egy streetwear, sneaker és street art bolttá nőtte ki magát. Most már évek óta dolgozik különböző márkákkal és együtt dobják ki az egyedi cuccokat ilyen a mostani Pfeffyboys pack is.

A Blaze Cage on feet
A Blaze Cage on feet

Végül a mestermű

A pakkban olyan Ikonikus Puma lépők kerültek be mint, a Disc Blaze és a Blaze Cage. A borsmenta likőr szíeni megjelennek a cipőkön, és nagyon jó összképet adnak. Személy szerint nem vagyok nagy rajongója a Disc Blaze-nek de mindenképp király lett, főleg a felső suede anyag színe. A Cage viszont egyszerűen magával ragadó, fekete a cipő alapját adja amin világoszöld, és élénk piros színek láthatóak. Amúgy kötött felsőrészt is kapott, ami mindenképp plusz pont. A Disc nyelvén van egy „Pfeffiboys” felirat, a Cage-nél egy piros OVERKILL logó, ami igen jól mutat.

Összességében szerintem nagyon eltalálták és elég exkluzív pack-ot dobtak ki nem mindennapi dobozzal és kiegészítőkkel. Ilyen extra a “Pfeffiboys” feliratú baseball bat vagy a cipőről mintázott miniatűr kulcstartó. Szóval totál egyedinek érezheti magát az, akinek sikerül beszereznie egyet – egy ilyen lépő nem sokszor jön veled szembe az utcán, az tuti.

A Pfeffyboys pack extrái
A Pfeffyboys pack extrái

Plusz pont

A cipők tervezésében közreműködött egy berlini DJ páros, a Modeselektor. Egy interjút is olvashattok velük itt.  Dióhéjban ők is elmondják, hogy a berlini nightlife és lifestyle ihlette a lépőket.

Pfeffyboys baseball bat
Pfeffyboys baseball bat

Hír- és képforrásunk a www.highsnobiety.com és www.overkillblog.com volt.