KITH x OFF-White: „Just Global”

A márciusi közös projektük folytatásaként a két világmárka, a KITH és az OFF-White ismét kiadott egy kollekciót a kezei közül, ha kíváncsi vagy a részletekre, kattints a továbbra!

Padawan cikk

Ezt a cikket Kristóf írta, aki ekkor még padawanként „gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

Virgil Abloh, a tervező a brand mögött

Virgil Abloh-t, a ghánai felmenőkkel rendelkező Chicagoban született designert és rendezőt már igazán sokfelől ismerhetjük, és valószínűleg az olvasók jelentős része nem is először hallja a nevét. Lil Uzi Vert slágerének, az XO-Tour Llif3-nak a videóját ő, és csapata készítette. Ő dolgozott Kanye Westnél art directorként, és a Watch The Throne-t, Ye’ és Jay-Z 2011-ben debütáló albumát is vele csinálták. Egy évvel később már a Pyrex Vision márkanév alatt jelentette meg az első, Champion cuccokból álló kollekcióját New Yorkban.

pyrex-vision-ss13-collection-11

Egyik darabja a Pyrex Vision 2013-as SS kollekciójának

Ez a vállalkozás sem működött azonban sokáig, hiszen Virgil 2013-ban felhagyott a Pyrex ruháinak tervezésével. Két év múlva viszont ismét láthattuk a Chicagoi designer munkáit, a New Gurads Group segítségével létrehozott OFF-White polcain. A márka hamar nagy népszerűségre tett szert, és indulása óta rengeteg neves márkával készített termékeket, mint például a Nike-val közösen alkotott lépőit, amelyekről Boti cikkében olvashattok.

OFF-White-The-Ten

Nike x OFF-White: „The Ten”

Off-White-2015-Collection

Néhány darab az OW első kollekciójából

A márciusi kollekció

Ronnie Fieg márkájának és az OFF-Whitenak megjelent már egy kollabja márciusban OFF-Palette elnevezéssel, ennek termékei meglehetősen minimalistára sikerültek, a KITH-től megszokott pasztellszínű ruhák hátuljára egy Virgil-féle dizájn, az elülső részre pedig két apró logó került.

Tonal-Flocked-Sleeve-Kith-OFF-White

KITH x OFF-White Tonal Flocked Sleeve Tee

KITH-OFF-White-Tonal-hoodie

KITH x OFF-White Tonal Hoodie

KITH x OFF-White Boots

Az előbb említett collabból született egy női bakancs is, amely csak minimálisan tér el a többi OFF-White surranótól, tulajdonképpen csak a KITH színpalettájának színeivel módosították, ami szerintem eléggé pofásra sikerült. A ruhák igen hamar elkeltek, viszont a cikk írásának idején a cipő még pár méretben megvásárolható a KITH weboldalán.

ronnie-fieg-off-white-boot-01-480x320

KITH x OFF-White WMNS Boots

off-white-black-mountaineering-climbing-boots-product-2-120113538-normal

Összehasonlítás képpen, egy korábbi OFF-White női bakancs

„Just global”

Idén októberben az OFF-White és Ronnie Fieg cége ismét összeállt egy kollaborációra, és alapul véve a KITH mottóját, azaz a „Just Us”-t, elkészítették a kilenc darabból álló kollekciójukat. A capsule neve Just Global lett, amelyet egytől egyig feltüntettek az összes példányon. A ruhák elejére egy mellmagasságban lévő kicsi, a hátuljára pedig egy jelentősen nagyobb „Off” logó került. Az O betűt mindegyik darabon felcserélték a földgolyóra, sokak szerint ez azért van, hogy egy vintage, régies érzést keltsen a dizájn.

Kith-x-Off-White-Crewneck

KITH x OFF-White Just Global Crewneck

Kith-x-Off-White-Just-Global-Tee

KITH x OFF-White Just Global Tee

Péntek 13, avagy a megjelenés napja

A pólókból, környakú és kapucnis pulcsikból álló kapszula október 13.-án droppolt, a KITH üzleteiben és a webshopjukon volt elérhető, de egyben szinte elérhetetlen is. A retail price sem igazán az átlag magyar pénztárcához volt mérve, a resell árakról pedig már nem is érdemes beszélni. Ha még valaki be is tudta/akarta volna szerezni, valószínűleg nem sok sikerélménye lenne, hisz az egész kollekció elfogyott kb. fél perc alatt, és legtöbbünknek esélye sem lehetett volna a kosárba tenni a saját méretünket a kívánt színből. Akinek viszont mégis sikerült, az büszkén viselheti magán a túlárazott földgömbös logóval ellátott pulcsiját vagy pólóját.

Kristof

Számomra a hip-hop nem csak zene, a sneakerek pedig nem csupán cipők. Ezek számomra mind önkifejezés és egy életen át tartó szenvedély.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×