Ütős tízes: Nike x Off-White ‘THE TEN’ kollekció

Sokáig keringenek pletykák a sneaker és fashion blogokon és csoportokban, miszerint a Nike és Virgil Abloh, az Off-White brand szülőatyja készül valami nagy dobással – egy ideje pedig már a konkrétumokat is tudjuk. De kicsoda is Virgil Abloh és mit kell tudni róla és a Nike-val való kollabjáról? Ha érdekel a Nike x Off-White collab, akkor olvasd el bátran a tovább után!

Padawan cikk

Ezt a cikket Boti, egyik padawan bloggerünk írta, amikor még „gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

Az Off-White atyja, Virgil Abloh

Virgil Abloh ghánai gyökerekkel rendelkezik, de ő maga már Chicagoban látta meg a napvilágot. Igencsak sikeres kreatív dizájner, aki Chicagóban látott napvilágot. A kétezres évek elején Kanye West-tel dolgozott együtt mint art director, és mára mondhatni igazán „kinőtte magát” hisz az ő nevéhez fűződik a streetwear ipar egyik leghypoltabb brandje, a milánó ‘Off-White’, melynek székhelye Milánóban található.

Virgil Abloh, azaz Mr. Off-White

Virgil Abloh, azaz Mr. Off-White

Nos, vele dolgozott együtt a Nike, hogy létrehozzák a már sokat emlegetett ütős tízest, a ‘The Ten’ kollekciót. Nézzük meg, hogy mi lett az eredmény!

Off-White x Nike ‘The TEN’

Van itt minden mi szem-szájnak ingere (ha nem szeretnél egy unalmas felsorolást, görgess lejjebb 😉
Nike Air Jordan 1, Nike Air Force 1, Nike Air Max 90, Nike Air Presto, Nike Air VaporMax, Nike Blazer Mid, Nike Air Max 97, Nike React Hyperdunk, Nike Zoom Vaporfly SP és végül de nem utolsó sorban az ikonikos Converse Chuck Taylor All-Star.

Nike x Off-White: Virgil Abloh: a teljes THE TEN kollekció

Nike x Off-White: Virgil Abloh: a teljes THE TEN kollekció

I. Jordan 1

Kezdjük is talán a csapat „zászlóshajójaként” emlegetett Air Jordan 1-gyel. Igazából erről lépőről nem kell sokat mondanom, hisz ez a  modern sportvilág egyik legmeghatározóbb alakjának klasszikus lábbelije, melyen generációk nőttek fel. Na meg azért sem, mert Heni erről a cipőről külön írt egy cikket 🙂 Számomra a legszembetűnőbb változást az oldalán lévő narancs és kék „varrások” adják, melyek nagyon modern külsőt kölcsönöznek ennek a klasszik modellnek.

Nike x Off-White collab: Jordan 1

Nike x Off-White collab: Jordan 1

II. Nike React Hyperdunk 2017

Második szereplőnk a listán nem más mint a Nike React Hyperdunk 2017. Ez egy friss cipő, hiszen a legutolsó NBA döntőn debütált. Daymond Green – aki a Golden State Warriors gerincének is mondható- lábán volt látható először. A talpa igazán különleges, kényelemben az Adidas ‘Boost’ technológiájával vetekszik (NMD, Ultra Boost). Jelen esetben kapott egy hasonló csatot, mint a Sock Dart. Valamint a tervező egy ‘Foam’ felirattal is ellátta a talp oldalsó részén.

Nike x Off-White: Hyperdunk 2017

Nike x Off-White: Hyperdunk 2017

III. Air Force 1 Low

Természetesen nem maradhat ki a sorból az Air Force  1 Low sem. Az AF1 egy igazi „örök darab”, mely nemcsak a sneakerheadek, de az ” átlag cipőhasználók” körében is nagyon népszerű. Mostani modellünk kapott egy áttetsző talpat kapott. A dizájnt  illetően nyíltan merem állítani, hogy a legminimalistább összeállítást kapta, és sikere pontosan ebben rejlik.

Nike x Off-White collab: Air Force 1 Low

Nike x Off-White collab: Air Force 1 Low

IV. Nike Blazer Mid

Ugorjunk vissza még többet a sneaker történelemben és folytassuk a Nike Blazer Mid-modellel. Ezek a surranók már több mint 45 éve róják az utcákat-kosárpályákat vagy akár a skate parkokat. Ennek a cipőnek a varázsa az egyszerűségében rejlik, mellyel Abloh is tisztában volt, ezért is hagyta meg jellemvonásait. Inkább csak egy kisebb ‘ráncfelvarrást’ végzett itt-ott. 🙂

Nike x Off-White collab: Blazer Mid

Nike x Off-White collab: Blazer Mid

V. Converse Chuck Taylor All-Star

Ha már a vulkanizált talp, mi más lenne a következő a sorban, mint a klasszikus Converse Chuck Taylor All-Star. Ugye mindenkinek rémlenek a klasszikus jelenetek az amerikai filmekből, amikor a 10-13 év körüli srácok ‘csillagos tornacipőben’ koptatják a dimbes-dombos kosárpályákat? Na, ez az a feeling, ami elvész ebben a lépőben. Ez egy teljesen más irányvonal. Ghánai barátunknál nem volt kecmec, ez egy ‘szellem cipő’ – az egész szinte áttetsző a „Ghosting” eljárásnak köszönhetően. Szerintem amúgy nem ez lesz a legkelendőbb, de hát majd meglátjuk 🙂

Nike x Off-White collab: Converse Chuck Taylor All Star

Nike x Off-White collab: Converse Chuck Taylor All Star

VI. Nike Zoom Fly SP

Elérkeztünk sorunk egyik legékeskedőbb tagjához, mely már-már kacsingat a futócipők világába. Jöjjön hát a  Nike Zoom Fly SP. Mielőtt továbblapoznál, vess legalább egy pillantást rá… megéri 🙂 Annyit mondanék, „egyszerű, de nagyszerű”. Első ránézésre, mint egy futócipő, ám a szíved azt súgja, hogy inkább az utcákat ródd vele a legjobb szaggatott farmereddel.

Nike x Off-White collab: Zoom Fly SP

Nike x Off-White collab: Zoom Fly SP

VII. Nike Air Presto

Még egyetlen cipő és ígérem jönnek a ‘bubble’ talpas ‘streetbeastek’. Mi ugrik be, ha azt mondom Nike Air Presto? Gondolom most sokatok már extázisban gondol a jobbnál-jobb colourwayekre a Presto hallatán. Ám sajnos le kell taglózzalak benneteket, hisz ez nem egy klasszikus Presto hatás. Igaz, mentségére szóljon, a kézzel összevarrás feldobja egy kicsit, de sajnos összhatásban nem igazán egy sneakert kapunk, hanem mindinkább egy agyonhasznált ‘Beatert’ (amely ‘fénykorában’ nyilván egy igazi sneaker volt 🙂

Nike x Off-White collab: Air Presto

Nike x Off-White collab: Air Presto

VIII. Nike Air Vapormax

És hol marad már a bubble? Az Air Max és társai? Aggodalomra semmi ok, azok sem maradhatnak el! Ragadjuk ki elsőként mondjuk a Nike Air VaporMax-et. Mit kell tudni róla? Futócipőnek indult, ám mára már a ‘sneakervilágot’ kóstolgatja. Ami a külsejét illeti, a pipát felruházták egy kis körülvarrással, amely egy egyedi érzést kölcsönöz neki. A nyelv hosszab lett mint az alapmodellnél, de ezzel nincs gond egy szál sem 🙂

Nike x Off-White: Air Vapormax

Nike x Off-White: Air Vapormax

IX. Nike Air Max 97

És elérkeztünk a ‘tóba eső vízcsepp’ által megihletett Nike Air Max 97-hez. Ez a cipő nemes egyszerűséggel egy vadállat, beszélhetünk bármilyen színállásról… Ebben most sem okozott csalódást tervező. Az Alapmodelltől nem különbözik jelentősen, talán annyiban, hogy a cipőt körülvevő két „csík” nem türemkedik ki. Elég vad…

Nike x Off-White: Air Max 97

Nike x Off-White: Air Max 97

 X. Nike Air Max 90

És el is érkeztünk az utolsó mesterműhöz, ami a Nike Air Max 90. Végre egy igazán szerény Air Max a piacon, ami minimalista, azonban mégis egy hanyag eleganciával ruházza fel viselőjét. Ránézésre olyan mintha egy cipőt szétszabdaltak majd hibásan varrták volna vissza egyes darabjait, de pont ettől lesz meg az az igazi páratlan érzés, ahogy rápillantasz.

Nike x Off-White: Air Max 90

Nike x Off-White: Air Max 90

Nike x Off-White végszó

Egy szónak is száz a vége: Virgil Abloh igazán odatette magát, szerintem mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő „tipegőt”ebben a különleges kollekcióban. Nekem talán ez az egyik olyan kollabja a Nike-nak amiből a legbrutálisabb lépők születtek meg. Nagyon várom a debütálást és az on-feet képeket. Az árakat illetően az egyes modellek között lesz eltérés, de mint általában, mindenkinek mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia egy-egy pár beszerzéséért. A resell árakról ne is beszéljünk.

hegedsboti

Az átlaggal ellentétben, minden reggel boldogan megyek iskolába, hisz belebújhatok kedvenc lépőim egyikébe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Meghalt Virgil Abloh, az egyik legnagyobb hatású kortárs tervező | Erdélyi Hang szerint:
    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik. Ez egy előnézet, a hozzászólás az engedélyezést követően fog megjelenni.

    […] márkája lett, és olyan márkákkal voltak collabjai az utóbbi időben, mint a Nike, Levi’s, Jimmy Choo, Evian […]

×