Nike Air Max 97 x CR7: Arany AM egy aranylabdástól

2017. október 23-án látta meg a napvilágot a Nike és a világ egyik, ha nem a legjobb focistája Cristiano Ronaldo közös munkája: az Air Max 97 CR7 „Golden Patchwork” névre keresztelt collab. Ez a portugál sztár által fémjelzett első sneaker, ugyanis eddig csak a focipályára alkotott a Nikeval közös modelleket – ezek mind különösen nagy népszerűségnek örvendtek a CR7-rajongók körében. Ha kíváncsi vagy Cristiano új aranycipőjére, akkor katt a továbbra!

Padawan cikk

Ezt a cikket Dani még blogger padawanként írta, amikor még „gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

A háttérsztori – mi ihlette meg a készítőket?

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro Funchal városában, Madeira szigetén nevelkedett. A nehéz anyagi helyzetben lévő szülei mindössze két pár cipőt tudtak venni a fiatal Ronaldo-nak: egyet az iskolába, egyet pedig a pályára. Az iskolai cipőjére nagyon vigyázott, de a focizásra használt cipője folyton kilyukadt, ezért Cristiano anyjának újra és újra be kellett foltoznia.

Christiano Ronaldo és arany Air Max 97 sneakere

Christiano Ronaldo és arany Air Max 97 sneakere

Az inspiráció

Ronaldo széles körben ismert az egójáról de arról kevésbé,hogy többször próbált már rózsaszín cipőkkel kísérletezni, több-kevesebb sikerrel… Szerencsére most nem a zöld-pink színhasználat mellett döntött. Ben Kirschner a Nike designere és tervezője szerint a gyerekkori „foltos cipői” ihlették meg a Real Madrid klasszisát. Cristiano-mama nagy szerencséjére ezt a cipőt foltozni már nem kell, nagyon minőségi munka született. Ben azt is elmondta, hogy mindegyik folt egy-egy élményt jelent, amelynek köszönhetően Ronaldo azzá lett, aki. Több terv közül is válogattak, de végül az arany – sárga színállás mellett döntöttek.

CR7 foltozott cipőinek tervei

CR7 foltozott cipőinek tervei

A sneakeren látszik, hogy az AirMax 97’ sziluett „Metallic Gold” színállásából merített ihletet. A cipő oldalain láthatjuk a piros és másik oldalán zöld swoosh-t. A piros-zöld: Portugália színeit jelképezi, viszont külön-külön is jelentésük van a színeknek: korábbi klubjai színére utal: a piros a Manchester Unitedre a zöld pedig Sporting Lisszabonra. Ugyanezek a színek láthatóak a cipőfűző végein is. A madridi gólágyú ezúttal nem csak a kaput, hanem a sneaker stílusát is nagyon eltalálta.

Nike Air Max 97 CR7

Nike Air Max 97 (Christiano Ronaldo)

A CR-es modell egy megszokott, nagyon kényelmes légbetétet kapott. A sarokrészen a szokásos “air max” felirat alatt található a „CR7” logo is. A „Metallic Gold” –tól még a szokatlan varrása miatt különbözik. Az anyaga bőr, valamint kígyóbőr.

Szerintem CR7 egy igazán mutatós és egyedi sneaker-t alkotott, aminek az ára 170€, a Nike webshopjából rendelheted. Lehet, hogy éppen nem elérhető, mivel annyian rendeltek a release óta, hogy elég rövid idő alatt elfogyott, de hamarosan érkezik belőle még, szóval semmi sincs veszve 😀

Az AM97 x CR7 varrásai

Az AM97 x CR7 varrásai

A sarokrész

A sarokrész

Air Max 97 x Cr7 összegezve

Szerintem elég jó lábbelit dobtak össze, jól bemutatja CR7 történetét: honnan jött és kivé-mivé lett. Nem mellesleg egy elég jól kinéző darab lett az Air Max 97-es szériájának újragondolása. Nektek hogy tetszik? Cop or drop? 🙂

Nézd meg a többi cikkünket az Air Max 97’ modellekről!

Képforrásaink a nike.com és az Instagram (@cristiano), hírforrásaink pedig a sneakernews.com, a nike.com és a sneaker.de voltak.

dani

A focicsukák és a street futócipők az én világom. Bár a csapat legfiatalabb tagja vagyok, de inkább a klasszikus sneakerekért rajongok :) Kedvenceim az Adidas Originals modellek, de a Nike Air Max-ek is a favoritjaim közé tartoznak.
×