Vans x Peanuts – Visszatértek a rajzfilmfigurák!

Nem újdonság, hogy a Vans egy-egy mesefilm, illetve azok szereplői által megihletett kollekciót dob piacra, hiszen tavaly a Disneyvel együttműködve készült el a sokak körében nagy sikert arató, Vans x Toy Story kollekció. A kaliforniai deszkás márka megtartotta jó szokását, és a Peanuts alkotóival közreműködve idén júniusban megjelent a Vans x Peanuts kollekció. További infók a tovább után!

Vans x Peanuts kollekció

Vans x Peanuts kollekció

Padawan cikk

Ezt a cikket Győző még blogger padawanként írta, amikor még „gyűjtötte a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

Oké, megjelent, de mi is ez pontosan?

Az idei kollabban a márka számos, népszerűbb modellje helyett kapott. Van itt Sk8-Hi, Old Skool, Authentic, Slip-On, emellett akadnak itt papucsok, zoknik, sapkák, pólók és kabátok is. A cipők designja igyekszik megtartani a retro, old-school hatást, mindezt megcsavarva a Vans ikonikus stílusjegyeivel, aminek központjában főként Snoopy, a sorozat egyik szereplője áll. A cipők hangulata mellet még a doboz és a benne található csomagolópapír is megkapta a retro képregény mintát, ami alapvetően nem egy nagy dolog, de mégis sokat hozzátesz az összképhez.

Vans x Peanuts Old Skool "Charlie Brown"

Vans x Peanuts Old Skool „Charlie Brown”

Az a bizonyos sárga Old Skool (Charlie Brown)

Egy sima Old Skool, de mégis teljesen más. A távoli szemlélők, illetve a laikusok nem is mondanák meg, hogy ez egy Vans, hiszen a jól megszokott, klasszikus csík helyett egy ceruzarajzra emlékeztető fekete firkaszerű vonal található a cipő oldalán, amit egy sárga háttérrel próbáltak feldobni az alkotók. Ezzel igencsak különbözve az alapmodellektől. (Számomra pont ezért ez az abszolút favorit.) A sárga cw mellet megjelent egy rózsaszín, szívecskés, Snoopyt ábrázoló modell is, ami (valószínűleg) inkább a lányoknak lett megálmodva.

Vans x Peanuts Smack/Pearl kollekció

Vans x Peanuts Smack/Pearl kollekció – a csajoknak

Sk8-Hi arzenál

Sk8-Hi-ből egyenesen három is landolt és igen ötletesre sikeredtek. Mindegyiken a jól ismert Snoopy figurát láthatjuk, hol a házából félig kilógva, hol egy napszemüvegben feszíteni vagy akár a csontokból kirakott Vans csíkon lustálkodni. Ideális választás lehet hűvösebb, őszi napokra.

Vans x Peanuts kollekció

Vans x Peanuts kollekció – cipők

És ami kimaradt

Továbbá kaptunk egy sok kis Snoopyval díszített Authenticet és nagyjából az összes szereplőt megjelenítő Slip-On cw-t is. A gyártó nem feledkezett meg azokról sem, akik bokától fölfele is szívesen viselnének egy darabkát a sorozatból, hiszen cipők mellett rengeteg ruhadarabot is készítettek a nagyközönségnek.

Vans x Peanuts kollekció

Vans x Peanuts kollekció – ruhákkal kiegészítve

Vans x Peanuts

Nyilvánvaló, hogy ezek a cipők nem a ruhatárunk alapdarabjait fogják képezni, és nem is lesz a hypebeastek Szent Grálja, de én úgy gondolom, hogy a tervezőknek sikerült egy teljesen ötletes és humoros szettet kihozniuk ebből az elképzelésből, amit a Peanuts rajongók mellett az „újoncok” is bátran bevállalhatnak. Nektek mi a véleményetek, ti hordanátok őket?

Hír- és képforrásunk a Sneakernews.com és a Vans.com voltak. 

győző

Mostanra már inkább szenvedélyként tekintek a lépőkre, mint egyszerű hobbiként.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×