Prémium a köbön – Hender Scheme adidas Micropacer

A magyar sneakerhead törzseket bemutató sorozatunkban olvashattatok a high-end hypebeastekről. Jelen cikkünk elsősorban nekik ajánljuk, hiszen a Hender Scheme hogy úgy mondjam nem sz@rral gurigázik! De vajon mennyire lehet prémium egy Micropacer? A tovább után kiderül! Lássuk a Hender Scheme adidas Micropacer cipőt.

Hender Scheme adidas Micropacer

Hender Scheme adidas Micropacer

Mit kell tudni a Hender Scheme-ről?

A Hender Scheme egy japán cég (korábbi cikkeink róluk), akik mindent csinálnak bőrből. De a mindent tényleg szó szerint értsétek! Megtalálhatunk náluk értelmezhető dolgokat, mint ruházat és ruházati kiegészítők. Ugyanakkor olyan kevésbé érthető dolgokat is, mint tál, egéralátét, vagy akár persely. Igen, mindezt bőrből!

henderscheme_bowl

Ez egy tál. Bőrből. Á la Hender Scheme.

Miért érdekes mindez számunkra?

Számunkra azért lehet érdekes a márka, mivel cipőket is gyártanak. És az hagyján, hogy cipőket, de klasszikus sziluetteket is kreálnak hagyományos kézműves technikával. Az eredmény pedig egészen lenyűgöző! Legismertebb modelljük talán az Air Jordan IV “copyja”. Felesleges róla beszélni, inkább gyönyörködjünk benne:

Hender Scheme "Jordan IV"

Hender Scheme Manual Industrial Products 10 – érthetőbb néven Air Jordan IV

Érezni a bőr illatát

A Hender Scheme termékei egyszerűen olyan prémium minőséget sugároznak, hogy csupán a képeket nézve is érezzük a bőr illatát. Korábban is rendelkeztek Micropacer sziluettel – Manual Industrial Products 09 néven fut –, a mostani azonban hivatalos kollabnak tűnik.

Hender Scheme

A korábbi Micropacer copy – Hender Scheme Manual Industrial Products 9

Márkajelzések nélkül

Észrevehettétek, hogy bármennyire is tagadhatatlan a hasonlóság az eredeti és a kézműves cipők között márkajelzéseket nem láthatunk rajtunk. Talán ennek is köszönhető, hogy a jogászok miért nem szálltak rá a japán márkára lopás miatt. Másrészt a Hender Scheme nem károsítja a nagy márkák piacát, teljesen más kategóriában versenyez 1000 dollár feletti lépőivel. Megjelenéseik – pl. nálunk 🙂 – pedig az eredeti márkára is ugyanúgy felhívják a figyelmet.

Hender Scheme adidas Micropacer - ebben már ott van az adidas branding

Ebben már ott van az adidas branding

Ez a Micropacer más

Cikkünk alanya azonban más. A három csík és a branding megjelenése hivatalos kollabot sejtet. A remekmű Instagramon tűnt fel, egy bizonyos Poggy kapta sok szeretettel. Utána olvasva kiderül, hogy Kogi Motofumi elég komoly arcnak számít divattervezésben. Jelenleg a United Arrows & Sons kreatív igazgatója.

henderscheme_adidas_micropacer_3

Én is szívesen kapnék ilyen ajándékot

Mi a bajom a cipővel?

Az egyetlen dolog, amit hiányolok a Micropacerből? Kütyükhöz való megmagyarázhatatlan vonzódásom miatt természetesen a kis “fedélzeti számítógépet”. Persze megértem, hogy ettől a megvalósítási koncepciótól teljesen életidegen. A másik problémám, hogy nagyon megtetszettek a Hender Scheme cipők. Majd egyszer ha nagy leszek… Csak a menyasszonyom meg ne tudja 🙂

Hír-, és képforrásunk a SoleCollector és az END. Clothing volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×