Ben Haggerty vagy ahogy jobban ismerhetjük Macklemore, sosem titkolta, hogy egy igazi sneaker-fanatikus. Fogadok veled, hogy egy képet sem találsz róla, ahol nem valamilyen komoly lépőben van. Egy álma teljesült be amikor kihozhatta a saját 6-os Jordan cipőjét. Ebben a cikkben mindent megtudhatsz  a gyűjteményéről, a kedvenc surranóiról, a saját cipőjéről és annak vicces történetről. Ez itt Macklemore sneaker gyűjteménye. Kattints a továbbra, hidd el, nagyon megéri!

Pár szép sneaker Macklemore stílusába kombinálva, képforrás: Nice Kicks
Pár szép sneaker Macklemore stílusába kombinálva, képforrás: Nice Kicks

Az a nevezetes generáció

Mint ahogy előző héten olvashattátok Dj Khaled-nél, Mackelmore is egy igazi Jordan és Nike rajongó, de ez hogyan máshogy is lehetne, mivel ő pont az a generáció, aki pont ezekkel a sneakerekkel nőtt fel. Ahogy a 2011-ben megjelent Wings című számában hallhatjuk és a videóban láthatjuk, igazi az első igazi lépői Jordanek voltak. A 90-es Airmax cipőjének is óriási szerepet ad a dalban.

Persze ő azért nem annyira extrémen elfogult mint Khaled. Hogyha megkérdezik, hogy melyek a kedvenc surranói, akkor még olyan is van, hogy belesorol egy-egy adidas lépőt is. Szerintem a világon ő hordja a legjobban a Jordaneket. Ennek az az oka, hogy nem viszi túlzásba a ruhadarabok színeinek az összeillesztését a sneakerével, hanem inkább belevisz egy kis csavart. Így egy kicsit őrült összkép jön ki.

Egy őrült Macklemore outfit, képforrás: Billboard
Egy őrült Macklemore outfit, képforrás: Billboard

Kedvencei

Macklemore sneaker gyűjteménye nagy eséllyel óriási. Bár az egészet egyben sosem mutatta meg, ha csak annyi lépője van, mint ahányat már hordott a nyilvánosság előtt, már akkor mondhatnánk, hogy őrült. Persze mind tudjuk, hogy ezek csak egy pici része a nagy kollekciónak. Ebből a nagy választékből nehezen, de kiderítettem a kedvenceit.

Air Jordan VI

Amikor ez a cipő megjelent, Ben még csak 8 éves volt, de saját elmondása szerint az első Jordan lépőjét már 7 évesen kapta, szóval ő már tényleg korán belestartolt ebbe a bizniszbe. Őszintén szólva nekem is ez a kedvenc Jordan surranóm. Ebből is tervezhette meg a sajátját, ami egyszerűen zseniális lett.

Air Jordan 6, képforrás: flightclub
Air Jordan 6, képforrás: flightclub

Air Jordan IV ‘Fire Red’ aka ‘Amikor a nagyi közbelép’

Ez volt az első Jordan surranója. Az anyukája nem akarta megvenni, de a nagyi közbelépett. Élete egyik legszebb pillanta volt. Azt elhiszem, hogy ez nagyon megérintette 🙂

Macklemore első Jordan cipője, az Air Jordan 4 'Fire Red', képforrás: Sole Collector
Macklemore első Jordan cipője, az Air Jordan 4 ‘Fire Red’, képforrás: Sole Collector

Vor ‘2-B’

Nagy eséllyel a legtöbben nem ismerik ezt a márkát. A Vor egy exkluzív német cipőmárka, ami már a rendesen drága kategóriába tartozik (hidd el, tényleg nagyon drága). A dizájnjaik legtöbbször egyszerűek, egyszínűek és minimalisták.

Vor 2-B fehér színállásban, képforrás: themilltown
Vor 2-B fehér színállásban, képforrás: themilltown

Macklemore saját Jordan sneakere

Macklemore-nak az álma vált valóra, amikor megkapta az engedélyt a Jordantől, hogy megtervezze a saját cipőjét. Bár valószínűleg az első találkozás után Michael Jordan-nel nem volt ilyen boldog. Vicces sztori, mivel Michael-nek finoman szólva nem tetszett annyira a zöld (cactus) színállás. Idézem: “…senki sem vesz meg valami szar karácsonyi cipőt…”. Ez biztosan lehervasztotta Ben-t, de attól még megcsinálta ebben a színben is a cipőt, és az interneten mindenki imádta. Sovány vigasz… Attól még sikerült szereznie Jordan-nel egy képet, pedig ő híres arról, hogy nem csinál fotókat szívesen. A cipő azért tényleg nagyon erős.

Macklemore saját Jordan modellje a Clay és a Cactus színállásban, Forrás: Sole Collector
Macklemore saját Jordan modellje a Clay és a Cactus színállásban, Forrás: Sole Collector

Ez volt Macklemore sneaker gyűjteménye. Nekem elállt a lélegzetem.

A cikkhez legfőképp a Complex és a Nice Kicks oldalról szemezgettünk.