11 műanyagpalackból gyártja új futócipőit az adidas

Két évvel a Parley Ocean PlasticT és az adidas együttműködésének kezdete után újabb mérföldkőhöz érkezett a két brand műanyagok okozta környezettszennyezés elleni küzdelme. A német sportmárka idén három új óceáni műanyagból és újrahasznosított poliészterből készült futócipő bevezetésére készül. Az adidas 2017-es célkitűzése, hogy legalább 1 millió, a Parley tisztító hálózata által kihalászott műanyagszemétből előállított cipőt dobjon piacra.

Tengeri hulladékból sneakert!

Két új darabbal is bővíti tavalyi évben bemutatott Parley UltraBOOST kollekcióját az adidas: az UltraBOOST Uncaged után idén tavasszal az UltraBOOST és az UltraBOOST X modellek környezettudatos változatai is debütálnak. A páronként mintegy 11 műanyagpalack újrahasznosításával előállított futócipők alapanyagát a Parley kampányának részeként halászták ki a Maldív-szigeteket övező vizekből, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet azok túlzott szennyezettségére, illetve átfogó megoldást kínáljanak a műanyagszennyezés problémájára.  A sneakerek a tengerhez és az üzenethez leginkább passzoló mélykék színállásban készülnek.

Az új női UB sziluett az X is Parley kezelést kapott

Az együttműködés eredményeként múlthét vasárnap az amerikai labdarúgó bajnokság négy csapatának játékosai is az adidas x Parley labdarúgó mezeiben léptek pályára. A mezek a tavaly novemberi Real Madrid-Bayern München meccshez hasonlóan, most is teljes mértékben műanyag tengeri hulladékból, míg a mezfeliratok vízalapú környezetbarát nyomatokból készültek.

Prémium megjelenéssel debütál az UltraBoost Parley

A márka hosszútávú céljai között szerepel, az újrahasznosított alapanyagok kizárólagos használata, illetve az öko-innováció sztenderdizálása a sportszergyártó cégek piacán. A  programot a Parley A.I.R. támogatja, melynek lényege hogy a szűz műanyag alapanyagok használatának mellőzésével, a műanyaghulladék csökkentésével és az új alternatívák kidolgozásával megállítsa az óceánok és tengerek vizének szennyezését. Az új környezettudatos termékek először május 10-től lesznek kaphatóak világszerte a kiválasztott adidas üzletekben és kereskedőknél. A Parley UltraBOOST modelleket itthon a legújabb infóink alapján 2017 júliusától lehet majd itthon is kapni pár kiemelt adidas partnernél.

Friss színben érkezik az UltraBoost Uncaged Parley

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×