2 órán belüli maraton – adidas Adizero Sub2

A két nagy sportszergyártó, az adidas és a Nike újabb területen feszül egymásnak: kinek sikerül először áttörnie a 2 órás határt maratoni futásban?! Úgy tűnik a történelmi táv a futócipők Forma-1-évé kezd válni, lássuk milyen technikával vágnak neki a legjobb futók a(z egyenlőre) lehetetlennek tűnő feladatnak. A tovább után az adidas Adizero Sub2 futócipőről olvashattok!

adidas Adizero Sub2: irány a 2 órán belüli maraton!

adidas Adizero Sub2: irány a 2 órán belüli maraton!

Az adidas lépéselőnyben

Jelenleg a háromcsíkos márka van lépéselőnyben, hiszen az aktuális világcsúcsot adidas Adios Boost-ban futotta David Kimetto még 2014-ben. A 2 órás álomhatár áttöréséhez azonban cipő fronton is előre kell lépni. Ennek a fejlesztésnek az eredménye az adidas Adizero Sub2, melyben a Boost light technológia debütál. Ahogy neve is mutatja ez egy könnyített középtalp. Tetőzve az egyrétegű hálós felsőrésszel egy rendkívül könnyű, mégis rugalmas talpú cipőt kapunk.

adidas Adizero Sub2

adidas Adizero Sub2

Debütálás Tokióban

Az egyetlen pár a korábbi világcsúcstartó Wilson Kipsang lábán debütált február végén Tokióban. Méghozzá nem is rossz idővel, 2:03:58-cal! A „fegyverkezés” tehát elkezdődött, de azért ne lepődjetek meg, ha nem mostanában sikerül áttörni a 2 órás határt. Egyvalami azonban biztos: a két márka céljának elérése érdekében mozgósított technológiai fejlesztésből mi csak nyerhetünk!

adidas Adizero Sub2

A cél: 2 órán belüli maraton

Hír-, és képforrásunk a SoleCollector volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×